Mi a különbség, ha az apa a nevére veszi a gyerekét vagy sem?
A volt párom másfél évvel a gyerekünk születése után megkeresett, mondván mindent megbánt és szeretné tartani a kapcsolatot a kislánnyal és velem is együtt lenni, szeretné ha egy család lennénk. Először hezitáltam.
Később megkérte a kezem, szeretné ha a felesége lennék és lenne még gyerekünk is majd. Viszont a lányunkat nem akarja a nevére venni, nem akar apasági nyilatkozatot kitölteni. Azt kérdezte tőlem, hogy miért fontos ez, mi változna?
Van valami jogi honlap ahol ez rendesen le van írva? Nem tudom neki elmagyarázni, hogy megértse, folyton csak mondogatja hogy tök mindegy ez hisz ő a gyerek apja.
Egyáltalán nem mindegy nekem, mégis hogyan akar elvenni és megtobb gyereket ha őt sem hajlandó a nevére venni?
Ilyenekkel jön, hogy semmi nem változna. Pedig de, csak nem vagyok tisztában a jogokkal, annyit tudok h hivatalosan nincs hozzá semmi joga, csak én szerepelek az anyakönyvi kivonatban.
Hogyan tudnék bővebb információt szerezni? Mert eddig nem találtam neten egyelőre olyasmit ami megmagyarázza a kérdésem, hogy mi fog változni ha kitölti a nyilatkozatot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Amúgy semmi, de ha gyerektartásért akarnád perelni, akkor nagyobb hercehurca bizonyítani, hogy az övé.
Plusz elvből marha gáz ez... Ennyire nem képes, hogy nevére vegye a saját gyerekét?
Tőlem vihetné a házassági ajánlatát a francba... Meg még több gyerek mikor a lányát sem veszi a nevére? Üres szavak ezek, nem több.
Szóval otthagyott a szarban egy újszülött gyerekkel, most megjelent a semmiből, hogy elvenne feleségül, plusz szülj még neki és éljetek egy nagy boldog családként. Anélkül is el kellett volna hajtanod a retkes pitsába, hogy közölte volna, mindezt úgy képzeli, hogy nem ismeri el sajátjának a meglévő gyerekét.
Hogy egyáltalán fontolóra veszed ezt az egészet, az iszonyatosan durva. Legyen már egy kis önbecsülésed! Vagy ha már magadat nem nézed szarba se, akkor legalább a gyerekedre gondolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!