Egynemű szülők mellett milyen személyisége lesz a gyerekeknek?
Ha két nő vagy két férfi mellett nőnek fel, akkor értelemszerűen nem az ismert férfi-női mintákat látják. Persze, sok meleg kapcsolatban van dominánsabb fél, de ez nem azonos az apai és anyai impulzusokkal a gyerek szemszögéből.
Van már erről adat, hogy hosszú távon és nagyobb mintában hogyan alakult az így felnőtt gyerekek élete?
Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy miként oszlik meg a házimunka, sem az alkoholista vagy bántalmazó családokra. Inkább a két nem érzelmi különbségéből adódó eltérések érdekelnek. Máshogy szeret egy férfi és máshogy egy nő, ráadásul az egynemű pároknál valaki biztosan nevelőszülő ami megint csak más kötődést jelent, mint a vér szerinti kapcsolatban.
Érdekes lenne látni, hogy például a pszichológusokat keresik-e meg egyértelmüen sajátos, jellemző problémákkal meleg szülők gyerekei. Kimutatható-e, hogy egy ember személyisége, megküzdési technikája következik abból, hogy két anyja vagy apja volt.
Úgy gondolom, hogy az apakép és anyakép fontos iránytűk a gyerek életében, amit biológiájuk folytán a homo szülők képtelenek megadni.
Most hagyjuk azokat eseteket, amikor anyuka/apuka rosszul választott és egyedül vagy nagyszülővel nő fel, mert ez ugyanúgy megtörténhet a homo szülők esetén is.
"Máshogy szeret egy férfi és máshogy egy nő"
Szerintem nem. Csak mást enged a társadalom kimutatni ebből.
Szerencsére megdőlni látszanak ezek az elvárások!
Alig várom, hogy ne legyenek!
Ugyanúgy lehet bármilyen személyisége mintha különböző nemű szülők nevelték volna fel.
Vagy az összes különböző nemű szülős embernek ugyanaz a személyisége, csak még én nem vettem észre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!