Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egynemű szülők mellett milyen...

Egynemű szülők mellett milyen személyisége lesz a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Ha két nő vagy két férfi mellett nőnek fel, akkor értelemszerűen nem az ismert férfi-női mintákat látják. Persze, sok meleg kapcsolatban van dominánsabb fél, de ez nem azonos az apai és anyai impulzusokkal a gyerek szemszögéből.

Van már erről adat, hogy hosszú távon és nagyobb mintában hogyan alakult az így felnőtt gyerekek élete?

2022. jan. 8. 19:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy miként oszlik meg a házimunka, sem az alkoholista vagy bántalmazó családokra. Inkább a két nem érzelmi különbségéből adódó eltérések érdekelnek. Máshogy szeret egy férfi és máshogy egy nő, ráadásul az egynemű pároknál valaki biztosan nevelőszülő ami megint csak más kötődést jelent, mint a vér szerinti kapcsolatban.

Érdekes lenne látni, hogy például a pszichológusokat keresik-e meg egyértelmüen sajátos, jellemző problémákkal meleg szülők gyerekei. Kimutatható-e, hogy egy ember személyisége, megküzdési technikája következik abból, hogy két anyja vagy apja volt.

2022. jan. 8. 23:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez sem jó logika szerintem. Pl a szex kérdésében erős sztereotípia, hogy a férfiak a legyet is röptében, a nőknek meg kell az érzelem is. És igen, kell az érzelem, de nálunk pl a férjem sokkal jobban igényli, hogy lelkileg rendben legyünk. Nála nincs békülős szex, ha bármi feszkó van, nem akarja, szerintem meg tök jó levezetés lenne. Egyébként is nagyobb a szám, sok esetben határozottabb vagyok nála. Nem papucs, kiáll az igazáért, de érzékenyebb és simulékonyabb nálam, nem is értem néha, hogy tudja az én temperamentumomat ennyi éve elviselni. 😄
2022. jan. 9. 04:09
 13/18 anonim ***** válasza:
20%

Úgy gondolom, hogy az apakép és anyakép fontos iránytűk a gyerek életében, amit biológiájuk folytán a homo szülők képtelenek megadni.

Most hagyjuk azokat eseteket, amikor anyuka/apuka rosszul választott és egyedül vagy nagyszülővel nő fel, mert ez ugyanúgy megtörténhet a homo szülők esetén is.

2022. jan. 9. 07:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A kötődést nem definiálja, hogy az egyik szülő papíron csak nevelőszülő, Kérdező. És nem szeret máshogy egy férfi és egy nő, ezt mire alapozod? Mondj már pár példát.
2022. jan. 9. 10:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Máshogy szeret egy férfi és máshogy egy nő"

Szerintem nem. Csak mást enged a társadalom kimutatni ebből.

Szerencsére megdőlni látszanak ezek az elvárások!

Alig várom, hogy ne legyenek!

2022. jan. 9. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy lehet bármilyen személyisége mintha különböző nemű szülők nevelték volna fel.

Vagy az összes különböző nemű szülős embernek ugyanaz a személyisége, csak még én nem vettem észre?

2022. jan. 9. 10:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Személyes tapasztalatom nincs, de olvastam és láttam pár interjút Neil Patrick Harrisszel és a férjével. Ikreik vannak, kb tíz évesek, egy fiú és egy lány. Náluk szerintem elég jól látszik, hogy van klasszikus “anya” és “apa” szerep, legalábbis amit annak gondolunk, pedig mindkét szülő férfi. David volt otthon velük mikor babák voltak, ő főz, gondoskodik róluk, Neil sokat dolgozik, később ér haza, olyankor játszik velük. Nem hiszem, hogy mindehol így van, de nem is kell. Akár kétnemű szülőknél is lehet, sőt ideális, ha apuka is tud gondoskodni a gyerekekről, csinálhat házimunkát, és anyukának is lehet karrierje. Szóval egyneműeknél is lehet eléggé klasszikus a felállást, de átlag családoknál is lehet teljes egyenlőség, vagy akár fordított szerep. És akkor mi van? Rosszul fog felnőni egy kisfiú, ha az anyja nem takarít, az apja viszont igen, vagy baja lesz abból, ha a gondoskodóbb szülő is férfi és a kenyérkereső is. Egyébként jó lenne megtudni, hogy élik meg ezek a gyerekek, hogy nekik nincs anyukájuk, de szerintem fel se tűnik nekik. Van két szülő, akik mindent megtesznek, amit kell, nem tudom, hogy számít-e mi van a nadrágjukban.
2022. jan. 24. 01:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy máshogy szeret egy férfi és egy nő, azt talán csk azért érezzük így, mert mi így nőttünk fel. Lehet, hogy neked gyerekkorodban csak anyukád kellett, ha beteg voltál, de egy egyneműek által nevelt gyeretnek csk az apukája kell, senki más.
2022. jan. 24. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!