Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le a kismamàkat...

Miért nézik le a kismamàkat Budapesten?

Figyelt kérdés
2022. jan. 5. 10:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem mi ebben a lenézés. El sem tudod képzelni hány nő van, akit terhesen hagy ott a párja esetleg és jól jönne neki némi plusz pénz, becsúszik a régóta tervezett baba egy új munkahelyen próbaidő alatt, elvetetni nyilván nem akarja, de a próbaidő alatt így felmondanak neki, stb. Ezeregy olyan élethelyzet lehet, amikor egy várandós nő örülne ennek a lehetőségnek, mert egyáltalán van lehetőség. Ez nem azt jelenti, hogy a hirdető szerint a kismamák csak erre alkalmasak, mert nyilván kismamakent dolgozhatsz akár vezető beosztásban is, de a várandós munkanélkülieknek, akiket valljuk be, a munkáltatók 99,99 százaléka nem szívesen alkalmaz terhesen, ez egy nagyon jó kezdeményezés. Én meg úgy gondolom több ilyen kellene, mert az anyaotthonok telítettségét elnézve igenis szükség lenne rá, hogy terhesen/szülés után kevéssel is legyen lehetősége dolgozni annak, aki akar, még ha nem is élete munkáját végezheti egy ideig.
2022. jan. 5. 13:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg kismama dolgozik mindenféle pozícióban, ezer féle végzettséggel a terhesség végéig. A terhesség egy állapot, nem egy tulajdonság. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kismama sem.

Természetesen kismamaként új munkát találni nehéz, mert 100%, hogy csak pár hónapot marad az ember, tehát maximum alkalmi munkára veszik fel, olyan pozícióra, ahol könnyen pótolható. Ez teljesen normális, egy munkáltató sem szeretetszolgálat.

De senki nem nézi le a kismamákat. Én ugyanúgy dolgozom jelenleg 28 hetes kismamakent, ugyanabban a pozícióban, mint előtte és még senki nem kérdőjelezte meg a szaktudásom vagy az alkalmasságom.

2022. jan. 5. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!