Mióta babát várok lemorzsolódtak a barátaim. Más is járt így? Ez tényleg így "normális"?
Figyelt kérdés
Mivel fiatal anyuka leszek (23 éves) az ismertségi körömben senkinek sincs még gyereke, nem is érdekli még nagyon őket a családalapítás gondolata. Egy barátnőm van/volt, aki már szeretne gyereket, de anyagilag nagyon nem tartanak ott, na vele lett a legrosszabb a kapcsolatom, mert érezhetően irigy rám. A többi barátnőm egyszerűen csak nem keres, ha írok válaszolnak, de maguktól sosem írnának rám. Most is posztolták, hogy moziban vannak együtt, de persze engem nem hívtak pedig nem leprás vagyok, csak babát várunk. Lehet, hogy sokat beszélek erről és ez zavarta őket, de egy hatalmas öröm és változás ez az életemben, szerintem egy empatikus embernek ez nem kellene, hogy gondot okozzon, hogy most engem ez érdekel nem a bulik stb. A párom szerint ez teljesen normális, már nem egy az érdeklődésünk és ha megszületik a pici úgy sem lesz rájuk időm, de engem mégis elszomorít. Tényleg ez általában így szokott lenni?2022. jan. 4. 17:35
11/11 anonim válasza:
Szerintem az nincs meg sokaknak, hogy a barátság nem feltétlenül életreszóló. Persze csodás, ha van ilyen, de ez nagyon ritka. Inkább arról van szó, hogy bizonyos életszakaszainkban más és más barátaink vannak. Nálam pl a gyerekkori legjobb barátnőmmel akkor váltak el az útjaink, amikor anyuka lett. Más irányt vett az életünk, más lett a szemléletünk. Sem a véleményünk, sem az életvitelünk nem volt kompatibilis többé. Baromi nehéz volt meghoznunk ezt a döntést, olyan volt mint egy szakítás. De nem kell ilyenkor utálni egymást, nem kell azt mondani, hogy “jaj mekkora patkány”. Tovább kell lépni. Biztosan neki is lettek azóta anyuka-barátnői akikkel nincs konfliktus a világnézetük kapcsán és nekem is lett néhány barátom/barátnőm a munkám során. Ez teljesen rendben van, a barátság nem házasság, nem ígértétek meg a másiknak, hogy mindig együtt lesztek. Ha nem megy, nem megy. Aztán majd egy-két évtized múlva lehet, hogy megint lecserélődik a baráti köröd. Nem kell emiatt rosszul éreznie magát senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!