Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mióta babát várok lemorzsolódt...

Mióta babát várok lemorzsolódtak a barátaim. Más is járt így? Ez tényleg így "normális"?

Figyelt kérdés
Mivel fiatal anyuka leszek (23 éves) az ismertségi körömben senkinek sincs még gyereke, nem is érdekli még nagyon őket a családalapítás gondolata. Egy barátnőm van/volt, aki már szeretne gyereket, de anyagilag nagyon nem tartanak ott, na vele lett a legrosszabb a kapcsolatom, mert érezhetően irigy rám. A többi barátnőm egyszerűen csak nem keres, ha írok válaszolnak, de maguktól sosem írnának rám. Most is posztolták, hogy moziban vannak együtt, de persze engem nem hívtak pedig nem leprás vagyok, csak babát várunk. Lehet, hogy sokat beszélek erről és ez zavarta őket, de egy hatalmas öröm és változás ez az életemben, szerintem egy empatikus embernek ez nem kellene, hogy gondot okozzon, hogy most engem ez érdekel nem a bulik stb. A párom szerint ez teljesen normális, már nem egy az érdeklődésünk és ha megszületik a pici úgy sem lesz rájuk időm, de engem mégis elszomorít. Tényleg ez általában így szokott lenni?
2022. jan. 4. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Szintén 23 évesen szültem az elsőt. A régiek közül nem nagyon tartom senkivel a kapcsolatot, csak azokkal, akiknél szintén van gyerek. Találkozni velük se szoktam, a helyi játszóteres anyukákkal vagyok jóban, de velük meg csak akkor beszélgetünk, ha ott vagyunk.

Most 25 vagyok, jön a 2. babó.

Igazából engem nem zavar, mert sosem voltam nagy társasági ember, de így is érezhető, hogy más lett a közeg.

Majd lesznek más barátaid, akikkel újra közös lesz a téma. :)

2022. jan. 4. 17:42
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, tegyük fel, van egy barátod aki csak olyan témáról tud beszélni ami téged hidegen hagy, te akarnál vele találkozni?
2022. jan. 4. 17:44
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

1-2 barátom volt csak mielőtt terhes lettem (31 évesen szültem az első) és teljesen lemorzsolódtak. Pedig nem beszéltem sokat a terhességről meg a babáról. Sőt, az első pár hónap letelte után gyakorlatilag bármikor ráértem találkozni, de a dolgozó, gyerektelen barátok sosem értek rá. Se hétközben, se hétvégén, se este. Hétközben munka, hétvégén család, pasi stb. Eleinte bántott, aztán elengedtem. Helyette ezer már gyerekes barát lett. Legjobb barátnőmet pl kismama tornán ismertem meg, pár nap különbséggel egyszerre szültünk. És csomó más barátot szereztünk a játszótéren, egykorúak a gyerekeink, szinte minden nap együtt lógunk délelőtt a játszón, a gyerekek játszanak, mi beszélgetünk.

A baráti társaságból van egy házaspár, akikkel korábban sose jártunk össze külön, de azóta nekik is lett gyerekük és elkezdtünk néha összejárni.

Érdekes dolgokat hoz néha az élet ilyenkor. Én úgy érzem, hogy nem is voltak igaz barátok, akik emiatt már nem keresnek.

2022. jan. 4. 17:48
 4/11 A kérdező kommentje:

#2 Főtéma nálam ez tény, de szerintem minden kismama így van ezzel és ettől függetlenül tudok másról is beszélgetni. Ha írok nekik mindig érdeklődő vagyok, hogy velük mi a helyzet, hogy vannak stb.

Persze, érzem én is, hogy nem igaz barátok és majd lesznek más barátaim, csak hát hiányoznak és nem gondoltam, hogy emiatt eltávolodnak tőlem ilyen hamar.

2022. jan. 4. 17:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mind a két oldal érthető.

A tied is de az övék is.

Teljesen más élethelyzetbe kerültél mint ők. Nekik azt kell elfogadni, hogy a te életedben ez most egy hatalmas dolog, nyilván a baba körüli dolgok kötik le a gondolataidat. Neked pedig azt kellene belàtnod, hogy ez csak a te életedben nagy dolog, de mást hidegen hagynak a részletek, senki nem kíváncsi részletekbe menően a terhesgondozáson történtekre meg hogy milyen babakocsit szeretnétek venni.

Talán a legjobb megoldás az lenne, ha leülnétek egyszer így együtt és elmondanád hogy neked ez rosszul esik és ők is el tudnák mondani, ha valami zavarja őket.

2022. jan. 4. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne bánd! Ha lesz lehetőséged, járj el kismama klubba, ha meglesz a baba, akkor baba klubba. Ismerkedj, szerezz kismama barátokat! Jobban jársz, mert hasonló érdeklődési körrel sokkal könnyebb programokat szervezni. Hasonló témákról tudtok beszélgetni. Jobban jársz.
2022. jan. 4. 18:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Egy 1800 fős faluban lakunk, itt nincsenek ilyen programok, a legközelebbi normális város pedig 40kmre van. Így kicsit körülményesebb a barátkozás, de azért mindeképp próbálkozom :)
2022. jan. 4. 18:14
 8/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem. 15 éves korom óta ugyanazok a barátaim.
2022. jan. 4. 18:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Nyilván ők is ki tudták volna nyitni a szájukat, hogy "Figyelj, Gizi, ne beszélj már annyit erről, nem érdekel." Nem szó nélkül lelépni, ez elég patkányság. Nekem mondjuk van önbecsülésem, én nem futnék olyan szekér után, ami nem vesz fel.
2022. jan. 4. 18:32
 10/11 flora08 ***** válasza:
Hasolnó helyzetben vagyok én is. A baráti körből néhányan, akikkel gyakran találkoztunk korábban, mintha szándékosan kerülnének minket. Már a terhességem alatt is így volt, pedig nagyon figyeltünk arra, hogy ne csak a babáról beszéljünk, mindig kérdeztük hogy vannak, hívtuk őket, jöjjenek át. Októberben született a kisfiunk, a gratuláción kívül nem kerestek minket. Szerencsére nem mindenki viselkedik így, a többiekkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, beszélünk messengeren, csatlakoztak hozzánk, mikor sétáltunk (közel lakunk), voltak is nálunk. Sajnos aki nem keres, és nem is reagál a megkeresésre, nem tudsz mit tenni 😔
2022. jan. 5. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!