Mióta babát várok lemorzsolódtak a barátaim. Más is járt így? Ez tényleg így "normális"?
Szintén 23 évesen szültem az elsőt. A régiek közül nem nagyon tartom senkivel a kapcsolatot, csak azokkal, akiknél szintén van gyerek. Találkozni velük se szoktam, a helyi játszóteres anyukákkal vagyok jóban, de velük meg csak akkor beszélgetünk, ha ott vagyunk.
Most 25 vagyok, jön a 2. babó.
Igazából engem nem zavar, mert sosem voltam nagy társasági ember, de így is érezhető, hogy más lett a közeg.
Majd lesznek más barátaid, akikkel újra közös lesz a téma. :)
1-2 barátom volt csak mielőtt terhes lettem (31 évesen szültem az első) és teljesen lemorzsolódtak. Pedig nem beszéltem sokat a terhességről meg a babáról. Sőt, az első pár hónap letelte után gyakorlatilag bármikor ráértem találkozni, de a dolgozó, gyerektelen barátok sosem értek rá. Se hétközben, se hétvégén, se este. Hétközben munka, hétvégén család, pasi stb. Eleinte bántott, aztán elengedtem. Helyette ezer már gyerekes barát lett. Legjobb barátnőmet pl kismama tornán ismertem meg, pár nap különbséggel egyszerre szültünk. És csomó más barátot szereztünk a játszótéren, egykorúak a gyerekeink, szinte minden nap együtt lógunk délelőtt a játszón, a gyerekek játszanak, mi beszélgetünk.
A baráti társaságból van egy házaspár, akikkel korábban sose jártunk össze külön, de azóta nekik is lett gyerekük és elkezdtünk néha összejárni.
Érdekes dolgokat hoz néha az élet ilyenkor. Én úgy érzem, hogy nem is voltak igaz barátok, akik emiatt már nem keresnek.
#2 Főtéma nálam ez tény, de szerintem minden kismama így van ezzel és ettől függetlenül tudok másról is beszélgetni. Ha írok nekik mindig érdeklődő vagyok, hogy velük mi a helyzet, hogy vannak stb.
Persze, érzem én is, hogy nem igaz barátok és majd lesznek más barátaim, csak hát hiányoznak és nem gondoltam, hogy emiatt eltávolodnak tőlem ilyen hamar.
Szerintem mind a két oldal érthető.
A tied is de az övék is.
Teljesen más élethelyzetbe kerültél mint ők. Nekik azt kell elfogadni, hogy a te életedben ez most egy hatalmas dolog, nyilván a baba körüli dolgok kötik le a gondolataidat. Neked pedig azt kellene belàtnod, hogy ez csak a te életedben nagy dolog, de mást hidegen hagynak a részletek, senki nem kíváncsi részletekbe menően a terhesgondozáson történtekre meg hogy milyen babakocsit szeretnétek venni.
Talán a legjobb megoldás az lenne, ha leülnétek egyszer így együtt és elmondanád hogy neked ez rosszul esik és ők is el tudnák mondani, ha valami zavarja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!