Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó gyerek(ek)kel nyaraln...

Miért jó gyerek(ek)kel nyaralni menni?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem, akiknek kisgyerekei vannak. Én nem vagyok oda azért az ötletért, hogy 2 kisgyerekkel - addigra 2,5 és 1 évesekről van szó - menjünk nyaralni. Amióta a nagyobbik gyerek megszületett, férjemmel nem is voltunk. Én nem tudnám úgy élvezni a nyaralást, hogy ugyanazt csinálom, amit otthon, csak egy szebb helyen. Mindig a gyerekekre kellene figyelni, nem nagyon tudnánk felnőtt programokra menni, maradnának a gyerekprogramok. Mással nem nagyon akarnék menni, mert ha gyerekes ismerősökkel mennénk, akkor egyik nap ránk bíznák a gyerekeiket, másnap meg mi bíznánk rájuk, feltéve, ha maradnának velük vagy velünk a gyerekek. Ha gyerektelennel mennénk, ott meg hülyén jönne ki, hogy ők vigyáznának rájuk saját nyaralási idejük kárára.
2021. dec. 30. 15:26
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
89%
Mi nyáron voltunk Balatonon az 1 évessel és most tervezünk Görögországba menni. Hármasban. Szerintem szuper élmény. A pancsolást imádja, a gyerekes programok meg nekünk annyira nem buli, de amikor látni, hogy mennyire élvezi, az nekem is jó. Amúgy nem ugyanazt csináljuk nyaralás alatt, mint itthon, mert hát azért megyünk mindenfelé kirándulni, ha vízparton vagyunk akkor fürdünk sokat, ezeket itthon azért nem csináljuk. Nem mondom azt, hogy pihentető, mert közel sem, viszont attól még érezhetjük jól magunkat és igenis feltölt. Legalábbis engem. Barátokkal meg más gyerekes családdal nem mentünk még, de tervben van, de akkor sem azért, hogy majd egymásra passzolhassuk a gyerekeinket, hanem amikor elaludtak, akkor este mi tudjunk kicsit bulizni :D Szerintem ez nem olyan ördögtől való, de megértem, ha valakinek ez sok és extra macera.
2021. dec. 30. 17:03
 22/35 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit segíthetnél, hogy mi a felnőtt program, mert valahogy a szexen kívül semmi se jut eszembe. 🤔 Gyerekek előtt se csináltunk semmi olyan extrát a nyaralások alatt. A szexre pedig idén pl: sokkal több időnk jutott a nyaraláson, mint otthon. Olyan jó kis lakosztályt foglaltunk, kilátással a tengerre, hogy jobb volt mint a lakásunk. 🤣

5 és 2 évesek voltak az idei nyaraláson és nagyon élveztük. Rengeteget fürödtünk a tengerben, szebbnél szebb partokon jártunk és istenieket ettünk.

Egyébként már az is extra volt az otthonihoz képest, hogy minden nap takarítottak utánunk, már ezáltal jobb volt.

Persze volt stresszes eleme is, mert a hiszti elmaradhatatlan akárhol legyünk, de a környezet kárpótolt.

(Repülőn egyiknek se volt hangja se. A nagy rutinos utazó, a kicsi most először repült, de teljesen jól viselte)

2021. dec. 30. 17:25
 23/35 Derjaderja ***** válasza:
72%

Szerintem azzal sincs semmi baj, ha a felnőttek mennek, ha van kire bízni a gyereket.

Én egyáltalan nem értem azt az érvet viszont, hogy ugyanazt kell csinálni. Mi pl most jöttünk 3 nap kulcsosházas telelésből (egy 15, egy 3 es egy 1 éves meg egy kutya), és nagyon nem ugyanazt kellett csinálni, pl a párom is ott volt ennyi ideig folyamatosan, nem voltak házimunkák, csomót tudtunk játszani (még társasozhattunk is volna a naggyal ha nem alszunk be).

Az első napra vittünk meleg ételt, a másodikon étterembe mentünk. Volt erdei séta, állatkertecske is, pedig ez igazán kihívás időjárás volt. A hülye anorákos öltöztetés tényleg ugyanaz, mint itthon, ez tény...

Mások meg egy hotelben úgy érzik hogy ugyanazt csinálják, de mért?

Nyáron voltunk velük egy kutyás kempingben meg a rokonok nyaralójában, onnan mentünk kalandparkba, strandra, grilleztünk. Tavaly szintén egy erdei házban még 2 kisgyerekes családdal, az meg végkèpp nem olyan volt, este nagy sütögetés, zene, nevetgélés, alvásidőben társas.

Ősszel meg egy 5gyerekes családnál voltunk, akkor tudtunk kirandulni meg bogracsozni, kicsit beszélgetni, amíg a gyerekeink a többivel játszottak.

Mi élveztük mindet.

Másrészt hát fárasztó persze, de hát itthon is az.

2021. dec. 30. 17:42
 24/35 A kérdező kommentje:
Koncert, éjszakai séta, éjszalai bicajozás, buli, stb.
2021. dec. 30. 18:24
 25/35 Derjaderja ***** válasza:
0%
16. Ez szerintem gyerekfüggő, az enyémek nem borulnak meg. Pörögnek meg később alszanak el, de mindkettő már a 7 ill 8 hónapos nyaralast is élvezte. Fiam 12 hónapos, felebredt az idegen házban és már süvített is felfedezni. Lámpák, kapcsolók, mosdó, nagyon lelkes volt.
2021. dec. 30. 18:34
 26/35 anonim ***** válasza:
77%

"Koncert, éjszakai séta, éjszalai bicajozás, buli, stb."

Na ilyenekre mi sose vágytunk, viszont volt helyette a gyerekeknek mini disco, utána éjszakai show (helyi kulturális bemutatókkal), közben koktélozás, nappal hajókirándulás, delfinles, teknőstúra, búvárkodás.

Ha nagyobbak lesznek, akkor biztos részt veszünk majd egyéb vizisporton.

2021. dec. 30. 19:52
 27/35 anonim ***** válasza:
66%

"Koncert, éjszakai séta, éjszalai bicajozás, buli, stb"

Az éjszakai sétán kívül egyik sem vonzana. Szerintem ez pár függő, mi pl nem vágyunk elmenni táncolni éjjel, mi már gyerek előtt is kisnyugdíjasként éltünk mert ilyenek vagyunk.

A balatoni fapados nyaralást meg kár összevetni egy all inclusive hotellel. Eleve olyan helyre nem mennék ahol nincs net, ha meg van net, nem muszáj tv2-t nézni esténként. Meg amúgy se. Tvt nézni nagyon 1990.

2021. dec. 30. 23:00
 28/35 anonim ***** válasza:
86%

A kettesben töltött nyaralásokon is a programunk 90%-ban kirándulás és strand volt. Most babával ugyanez. Később ha már "nyit a világra", akkor kiegészül állatkerttel, vadasparkkal, ilyesmikkel, de a kirándulás és a strand ugyanúgy megmarad.

Mi az éjszakai programokat zömében már "kinőttük", nem vágyunk rájuk, vagy ha igen, azt megtesszük nyaraláson kívül 1-1 este. Egy pohár bort altatás után megtudunk inni a szálláshelyünk teraszán is.

4 hónapos babával voltunk szeptemberben nyaralni. Nem önellátó vendégházba mentünk, ahogy régebben szokásunk volt többnyire, hanem hotelbe. Nem volt gondunk arra, hogy mit együnk és házimunka sem hárult egyikünkre sem. A babával persze foglalkozni kellett, de hát nekünk már ez az élet, nem menekülhetünk el előle. :) Tartottam tőle, hogy mi hogy lesz, de baromi jókat aludt a friss sós levegőn a strandon a pokrócon, a babakocsiban, de az apjára kötve is, ha éppen kirándultunk, így nem volt semmi gond. Nekünk nagyon jó érzésekkel zárult az első közös nyaralás.

Lehet csak azért érzem így, mert 2 éves koromtól anyuék minden évben kempingezni vittek minket unokatesókkal, tök buli volt így egy-egy hét, nekem valahogy természetes, hogy közösen nyaralunk. Számomra ez része annak az alkalmazkodási folyamatnak, ami baba/gyerek és szülők között oda-vissza kell hogy működjön.

2021. dec. 30. 23:17
 29/35 anonim ***** válasza:
78%

16 válaszolo nálunk nem volt hiszti még 3-4 évesen se nyaralás alatt egyik gyereknél sem. És pihentető volt mert nem kellett főzni,mosni takarítani.

Kérdező

Mi nem vágytunk se éjszakai sétára,se éjszakai biciklizés re,semmi ilyenre mi éjszaka pihenünk alszunk.

2021. dec. 31. 04:53
 30/35 anonim ***** válasza:
35%
Nálam a felnőtt programokba beletartozik a múzeumok, kiállítások, várak, kastélyok látogatása is. Kisgyerekkel rémálom ilyen helyekre menni.
2021. dec. 31. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!