Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen életbiztosítást kötnéte...

Milyen életbiztosítást kötnétek az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Alapvetően mindketten jól keresünk a feleségemmel, nem jelentene gondot egy jövedelemből eltartani a hamarosan érkező babánkat. Ugyanakkor a feleségem megy vele CSED-re, GYED-re, amiből az előbbi még nem is jelent problémát, utóbbi viszont a fizetésének csekély hányada lesz. Erre az időszakra szeretnék már mindenképpen biztosított lenni, hogyha velem valami történik (bármilyen okú halál, vagy rokkantság), kiesik a keresetem, akkor ne kerüljenek nehéz helyzetbe.

Vannak tartalékaink, azonban lakáshitelünk is. A lényeg annyi lenne, hogy gyakorlatilag az esetleges halálom esetén mondjuk a kapott biztosítási díj legalább a hitelünket (kb. 8-10 millió) fedezze. A megélhetésre marad a megtakarításainkból és GYED mellett esetleg vissza is tud menni dolgozni szorult helyzetben, így nem féltem, de legalább tartozás ne legyen.

Azért észszerű éves díj mellett tudnátok olyat javasolni, amit érdemes lehet néhány évre megkötni?

2021. dec. 27. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Családfő biztosítás néven találhatsz ilyet.
2021. dec. 27. 09:55
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Olyan kevés az esély arra, hogy ez idő alatt történik veled valami, hogy nincs olyan biztosítás, ami megérné. A biztosítások nagy része kidobott pénz.
2021. dec. 27. 10:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez tény. Nem is feltétel, hogy megtérüljön/megérje, sőt... örülnék, ha sosem lenne szükség a biztosítási összegre, de inkább legyen pár év alatt kidobott néhány tízezer forint, minthogy nehéz helyzetben maradjon a család.
2021. dec. 27. 10:16
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Pár év alatt néhány tízezerért felejts el egy ekkora biztosítási összeget :D 1 évre minimum 60 ezer, de inkább 100.
2021. dec. 27. 10:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ha érdemben nem tudsz konkrét terméket, vagy keresőszót ajánlani, ahogy az első tette, akkor miért "kötekedsz"? Lehet hogy nem egyféle értékrendben élünk és gondolkozunk és nekem az évi 60 ezer is pár 10 ezer forint, nem?

Ár-érték arányban legyen elfogadható termék és akkor nem fog érdekelni, hogy évi 40 ezer a biztosítás díja, vagy 80.

Elsőnek köszönöm, utánanézek.

2021. dec. 27. 10:30
 6/10 anonim ***** válasza:
30%
Te azt írtad, hogy NÉHÁNY ÉV alatt kidobott pártízezer forint nem számít. Amit írtam, a 60-100k, az 1 éves díj, az néhány év alatt simán lehet már félmillió, ami már közel sem annyi, mint amennyiért te akarsz.
2021. dec. 27. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
2021. dec. 27. 10:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Honnan tudod, hogy mennyiért szeretnék? Annyit írtam, hogy legyen észszerű éves díja, ami az én értelmezésemben jó ár-érték arányt jelent, semmi többet. Majd egy-egy konkrét terméket látva eldöntöm, hogy nekem az megér annyit amennyit, vagy sem.

Évente néhány tíz ezer forint, az nekem mondjuk 3 évre is néhány tízezer forint, akkor is, ha tudok számolni és feltudom szorozni hárommal az éves díjat. De köszönöm, hogy felvilágosítottál erről is. :D

2021. dec. 27. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Az életbiztosítás pont nem olyan, amit az ember a neten kivalaszt és osszerak magának. Keress fel egy biztosítót, ott a biztosításközvetítő segít összerakni egy nektek megfelelő biztosítást.

Nekünk pl az NN-nél van, bármelyikünk halála esetén kb 10 millió körüli összeget fizet, baleseti halál esetén többet. Pontosan nem emlékszem már, mik vannak még benne, elég sok minden. Havonta fizetjük, pár ezer forint, kettőnké összesen nem éri el a tízezret.

De bármelyik nagyobb biztosítónál kapsz hasonlót, nekünk azért pont ennél van, mert ott dolgozott a férjem, amikor kötöttük.

2021. dec. 27. 12:15
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, az lesz az utolsó opció, hogy bemegyek oda ahol a lakásbiztosításunk van és összerakunk valamit az igényeinkre, de jobban szeretnék előtte tájékozódni és ha esetleg máshol kedvezőbb ár-érték arányban akad valami, akkor már ott belevágni.

Ami engem nagyon zavar, hogy a biztosítók honlapján az információ kb. egyenlő a nullával, arra pedig nekem nincs idegrendszerem, hogy 3-4 helyről is kérjek részletesebb infókat, majd hallgassam a marketing szöveget. Tök jó lenne, ha lenne erre is valamilyen összehasonlító kalkulátor, mint mondjuk egy lakáshitelnél, gyűjtőoldalakon, de ilyet eddig nem találtam. Vagy már a kiszámoló oldalán lévő infó táblázat is jó kiindulás, hogy ott melyik csomag mit ad. Jó lenne, ha ezek mindenhol nyilvánosak lennének anélkül, hogy bárki is rám akarna tukmálni bármit és utána soha az életben nem tudom töröltetni az elérhetőségeimet a rendszerükből.

2021. dec. 27. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!