Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, Tgyás, Gyes, gyed...

Mit tegyek, Tgyás, Gyes, gyed ügyben?

Figyelt kérdés

2008. novemberében született a lányom.

(Jó bejelentett bérem volt, max. gyedet kapok)

Ha minden jól megy, akkor 2011 májusában születik a kistesó. A nagy akkor lesz 2,5 éves, tehát már gyesen leszek.

Mennyi tgyást, gyedet fogok akkor kapni?

És meg lehet azt csinálni, hogy az idén novembertől, amikor lejár a gyed, elmegyek táppénzre, hogy ne a 28 e fortintos gyest kapjam? Ha igen, akkor Apa elmehet így gyesre?

És ha táppénzen lennék, akkor majd mennyi lenne a tgyásom, gyedem, ?

köszi, aki tényleg tudja.

2010. szept. 7. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak az első kérdésedre tudom a választ, de remélem így is segíthetek. Úgy tudom, ha közben ugyanaz maradt a munka-jogviszonyod, akkor ugyanazt az ellátást fogod kapni, mint az első babánál. Táppénzzel kapcsolatban megkérdezheted a HR-est, ha jóban vagytok..
2010. szept. 7. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, ezért javaslom, hogy szakembert kérdezz meg, de én azt hallottam, hogy nem érdemes táppénzre menni, mert az eleve a béred 70%-a, és utána az alapján számolják majd a gyedet, így rosszabbul járnál. De ezt abszolút csak hallottam, lehet, hogy nem is így van.
2010. szept. 7. 14:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Gyed után vedd ki a szabidat, utána menj táppénzre, akkor magasabb lesz a gyed.
2010. szept. 7. 14:56
 4/4 A kérdező kommentje:
A bérem 70 %-a sokkal több, mint a 28 e forintos gyes. Csak én azt nem tudom, hogy utána mi lenne, mi lenne az alapja a tgyásomnak, gyedemnek. egy bérszámfejtő azt mondta, hogy ugyanúgy kapnám attól, mint az első gyereknél, az nem számít, hogy táppénzen lennék.
2010. szept. 7. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!