Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha szófogadatlan...

Mit tegyek, ha szófogadatlan a gyerekem?

Figyelt kérdés
3 éves, és ha mondok valamit, direkt nem azt csinálja, amit mondok neki. Bevetettem már mindenféle nevelési trükköt, taktikát (vonjam be a dolgokba, vázoljak fel többféle lehetőséget a gyereknek, de erre ő azt mondja, hogy egyik se, stb.) de semmi. Csak az ér célt nála, ha kiabálok vele. Akkor egy zokszó nélkül teszi a dolgát. Amit nem szeretnék, én is érzem, hogy ez nem megoldás, de az se megoldás, ha várunk a végtelensègig vagy megcsinálom helyette.
2021. dec. 25. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Dackorszak?!

Fiam 2 és fél, ő is ezt csinálja sokszor.

Én 3x elmondok valamit, majd meg "gondolkodni". Ha ordítok vele, az sem hatja meg.

Ilyenkor leültetem egy székre/ágyra/lépcsőre, attol függ mi van a közelben. És nem állhat fel, gondolkodjon el azon, hogy kell viselkedni. Általában ilyenkor elkezd ordítani, de levegőnek nézem. 3 perc (vagy ahány éves) 1helyben ülés utan megyek oda hozzá (ha feláll visszaültetem, onnan indul újra a 3 perc).

Majd megöleljük egymást, megbeszéljük hogy kellett volna viselkednie. Általában úgy 90%ban bejön.

Régen volt egy "szuper dada" nevű angol sorozat, ahol a neveletlen gyerekekhez hívták ezt a nőt, nevelje meg a gyerekeket. Ő alkalmazta rengetegszer ezt a módszert, onnan vettem.

2021. dec. 25. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Kérj segítséget a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálattól vagy a gyámhivataltól. Valószínűleg az illetékesek gyermek pszichológust fognak neked ajánlani első körben.
2021. dec. 25. 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Dackorszak. Normális. Olvass utána.
2021. dec. 25. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez. Szintén 3 éves. Nem szeretnék állandóan ordibálni vele,de néha azért sikerül.
2021. dec. 25. 19:16
 5/5 anonim ***** válasza:
90%

5 évesem ugyanez

amúgy gyermekvédelmis vagyok, de ennyiért senkit se küldünk pszichológushoz...

2021. dec. 25. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!