Egy 14 fős csoporton belül 6 értetlen szemtelen, szófogadatlan gyereket hogyan lehet kordában tartani vagy csak egyáltalán rábírni őket hogy normálisak legyenek?
Bölcsőde témakörben ilyet írni?
Nem gondolod, hogy csak életkori sajátosság, hogy nem értenek bizonyos dolgokat?
Mondd, hogy nem rád vannak bízva...
A bölcsődések nagy része általában a dackorszak közepén van. Életkori sajátosság, keresik a határaikat. Egy szakembernek erre jól kell tudni reagálni. És mivel te nem vagy az, ezért neked mindegy is. A nevelők pedig remélhetőleg a mai szakmai irányelvek szerint meg is oldják q problémát.
Egyébként annyiban fura a kérdés, hogy a gyerekek jelentős része pont az intézményekben viselkednek jól, otthon meg kiengedik a feszültséget és a szülőkre nem hallgatnak.
Szerintem egy 2éves nagyon is érti, amit csinál. Nem pedig csak egy “gyere ide” kérést.
Ha szándékosan a nyakánàl fogja a társát vagy megrúgja, az nem feltétlen jelenti azt, hogy a határait feszegeti.
Rengeteg kisgyereknek olyan a családi háttere, ami kiütközik a csoportban.
Lehet hogy szerényebben viselkedik, mint otthon.. de még így is nem jó “magatartást mutat”.
Ezzel csak az a baj, hogy mindig a fele csoport utána megy, ès utánozza a többit.
Következetességgel, határozottsággal ki lehet ezt valamennyire küszöbölni.
De sokszor nehéz, pláne ha Apa még jól elveri a gyereket reggel, ha nem akar bejönni a csoportba… már akkor a kisgyerekben felszabadul egy plussz frusztráltság, amit a többi kisgyereken tölt ki.
Ès ez még csak nevelés, és figyelem hiány miatt van..
Mi lenne ha “problémás” gyermek lenne a csoportba..
Én értem a kérdést, csak furán van megfogalmazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!