Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Törvényszerű hogy a fiad, ha...

Törvényszerű hogy a fiad, ha megnösül és születnek unokáid, akkor inkább a másik nagymamához viszik a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Kicsit elgondolkodtam a dolgon. Magamból indulok ki, van még lánytestvérem, mindaketten inkább anyuhoz visszük a gyerekeinket, mint a másik nagymamákhoz. Anyukámban sokkal inkább megbízom, mint az anyósomban, meg nem is annyira van összhang, mert ők régimódiak.

Kettő, belegondoltam, ha a fiamnak lesznek gyerekei, akkor majd az ő felesége inkább az édesanyjához viszi őket, így "átérzem, mit éreznek a párom szülei"., holott én nem akarok ebbe a cipőbe esni.

Magamat ismervén, én tuti klassz jófej nagymama leszek, de hát ki tudja mit hoz az élet...

Másokban is előjött vagy ismerős az érzés???

2010. szept. 7. 13:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hú, ezen én is sokat gondolkoztam. A férjemnek két lánytestvére van, és ugye ők is inkább az anyjukhoz viszik a gyerekeiket. Emiatt viszont minket folyton csesztet az anyós, hogy olyan ritkán visszük a babánkat hozzá, mert ugye azt szokta meg a lányainál, hogy orrba-szájba unokázik. Nekem viszont feláll a szőr a hátamon, ha mennünk kell hozzá.

NEm szeretek nála lenni, nem szeretem, ha nála van a baba. Kérdezés nélkül felkapkodja, átviszi a szomszédba az 5 hónapos fiam. De én is félek tőle, hogy ha a kis tökös megházasodik, alig látom az unokám:)

2010. szept. 7. 15:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon sokszor eszembe jut. Nem tudok rá okos megoldást egyelőre, mindig azt hittem hogy lányos anyuka leszek. Fiús anyukaként sokkal jobban átérzem anyósom helyzetét és megértek egy csomó dolgot a viselkedésében, amivel azelőtt nem tudtam mit kezdeni. Pl. amikor azt mondta, hogy senki sem szereti úgy a fiait, mint ő. Pedig mennyire igaza volt! Tényleg nem hasonlítható össze az anyai szeretet a férfi iránt érzett szerelemmel. Ugyanakkor magamból kiindulva a lányokat is megértem hogy inkább a saját anyukájukhoz húznak, benne bíznak jobban, hiszen mi is test vagyunk a testükből, életünk legmeghatározóbb éveit egy fedél alatt éltük le. Szegény anyósok ilyen szoros köteléket nem tudnak kialakítani a menyekkel.
2010. szept. 7. 16:45
 13/13 anonim ***** válasza:

szia, nálam észérvek a döntőek: 1. anyósoméknál kosz van, apósom iszik, szóval oda nem akarom vinni a picit egyedül, pedig anyósomat nagyon szeretem. 2. Anyám útba esik az egyetem felé, szóval nála szoktam letenni a kicsit. 3. Eddig ha mentem egyetemre, anyósom jött segíteni néha, vigyázott rá itt nálunk, de mostmár beteg, nem hiszem, hogy el fog tudni jönni többet.

De ha pl. én a következő gyerekkel bent leszek a kórházban szüléskor, a párom inkább a saját anyjához fogja vinni a nagyfiamat, mint anyámhoz. Ez van, minden gyermeknek a saját anyja felé húz a szíve.

2010. szept. 8. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!