Hogyan különböztetnéd meg ezeket a neveket?
Nalunk hagyomány, hogy valamelyik rokonról, családtagról nevezzük el a gyereket. Hogyan különböztetnétek meg ezeket a neveket:
Georgina (Ginának szólítják), Zsuzsanna (Zsuzsinak, Zsuzsának szólítjak), Viktória (Viki), Petra, Anita, Tünde (Tündike), Bianka
Viktor, Máté, József (Józsi), István (Isti), László (Laci).
Normális válaszokat, légyszi
Georgina:
Nem tudom, hogy fonetikusan vagy dzs-vel ejtik, de ha Gina, akkor lehetne a gyerek Dzsina, vagy fordítva. A dzs betű erőteljes, nem hiszem, hogy össze lehetne téveszteni, mint pl.: Gina-Lina. De lehetne Gigi is.
Zsuzsanna:
Zsuzsi, Zsuzsika, Anna
Viktória:
Így inkább ne hívjátok, mert max KisViki vagy Vikike lehetne.
Petra, Anita, Bianka:
Így se hívjátok, hogyha már van ilyen a családba, nem lehet olyam jól becézni. A Biankánál már a vége is -ka.
Viktor:
Vitya
Máté:
Így se hívjátok.
József:
Joci
István: Pisti, Pityu, Sityu
László:
Lacika, Lacó, Laca.
Zsuzsanna: Zsuzska, Zsuzsó, Zsanna
Viktória: Viku, Vica
Anita: Ancsa, Nita
Tünde: Tünci
Bianka: Bia
József: Joe
Többit már leírták
Georgina: nalunk van egy Georgina a csaladban, Geo es Gigi a beceneve
Zsuzsanna: lehet például Zsanna vagy Zsanka
Viktoria: Vica, Vicus, Ria
Petra: en egy Petrát ismerek, Pepének becézik
Anita: Ani, Ancsi
Tünde: na hát erre nem tudok, de barmit ki lehet talalni, nem muszáj am a nevet becezni, lehet mondjuk Csöpike vagy akar mi
Bianka: nekem az Anka becezes nagyon tetszik, Jazmin nevű unokahugom van es a Jazminkábol jott a Minka becézés is peldául, szerintem cuki
Viktor: nem tudom
Máté: Mati
József: Joci, Jocó, Jóska, Jojó
István: Pisti
László: Lackó, Lala
Csak kreativnak kell lenni es barmilyen becezest kitalálhatsz.
Nem tudom, de nálunk a becenevek csak úgy jönnek, sokszor egy adott szituáció hozza ki és nincs is mindig köze a keresztnévhez, pl. Hugi, Kicsi, Bubi, Gombi, Maci, stb. :D
De amúgy:
Georgina: Gigi
Zsuzsanna: Zsuzska, Zsu
Anita: Ancsa
Bianka: Bius
József: Joci, Jozsó, Józsika
István: Pisti, Pista, Pistu, Pityu
László: Lackó, Lacika
A többire nem nagyon tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!