Fél év fogamzásgátló,több doboz antibiotikum. Veszélyes lehet?
Fél éve szedem a fogamzásgátlót,ekkor mondtunk le arról,hogy újra szülők lehessünk,fog.gátló előtt 8 évig nem jött a babánk. A gond velem volt,évente kb 3 alkalommal volt peteérésem.
December 1.-jén jött meg utoljára,amikor el is kaptam a covidot. Nem is kicsit,igazából még most is vannak gondjaim ebből. Mivel rengeteg gyógyszert szedtem,a dokim azt javasolta,ne szedjem a fog.gátlót(talán trombózis veszély miatt?-nem emlékszem pontosan mit mondott).
Kb 4 napja elkezdett fájni a méhem és ömlött belőlem a tojásfehérjés nyák és pontosan azóta annyira ég a mellbimbóm mintha vasalóval égetnék (na nem mintha tudnám az milyen) és iszonyat sírós vagyok (bár lehet,hogy csak a karácsonyi zenék teszik). Tegnap és ma kiváncsiságból rámértem a reggeli hőmre,37.
Valahol úgy érzem,hogy peteérésem van,ámbár simán eltudom képzelni azt is,hogy csak a fog.gátló abbahagyása miatt,a hormonjaim szórakoznak.
A lényeg itt jön... 5 napja együtt voltunk a férjemmel. Nem szépítem,menstruáció,munka,civid miatt már akkor 3 hete nem voltunk együtt és nem védekeztünk. Nem vagyok már 20 éves,felvállalom,hogy elcsesztem/tünk. Na nem is az miatt,hogy teherbeesen,hanem mert fél évig gyógyszert szedtem,majd 3 levél antibiotikumot és mellé 5 féle gyógyszert. Nem tartom valószínűnek,hogy pont most (mikor előtte 8 évig nem-illetve 2x elvetéltem) esek teherbe,de megfordult a fejemben,hogy mivan ha mégis?
Tőletek szeretnék véleményt kérni. Ha mégis teherbeestem volna...milyen hatással van a magzatra ennyi gyógyszer?
Hozzátartozik az igazsághoz,hogy a férjem is covidos volt,de ő kisebb gondokkal megúszta,de szedte a covidra gyártott gyógyszert is dec.5ig. Köszi,hogy elolvastad.
Általában a fogamzás előtt szedett gyógyszerek nem sokat számítanak - de ugye nem tudjuk, hogy miket szedtél.
Ha majd pozitívat tesztelsz, akkor mindenképp meg kell ezt beszélned az orvosoddal.
Amíg pedig nincs egy pozitív teszted, addig teljesen felesleges ezen rugóznod.
Én nem szedtem favipiravirt,de a párom igen,dec.5-ig.
Köszönöm a válaszokat! :)
Szerettünk volna sokáig (8 év),de a sors nem akarta és lemondtunk róla,ettől függetlenül a világ legboldogabb embere lennék ha terhes lennék most(sajnos kétlem),ha nem ilyen agyon gyógyszerezett időben fogant volna meg,ámbár nagyon megnyugtató válaszokat kaptam.
Muszáj volt kérdeznem,mert ezen kattogtam volna az ünnepek alatt,ugyhogy mégegyszer köszönöm mindenkinek :)
Sziasztok!
Annak,aki látja még a kérdésem jelzek :)
Tegnap elött elkezdtem barnázni,kb egész nap egy kicsit. Megvoltam győződve róla,hogy megfog jönni,elő is készítettem a fog.gátlóm,hogy akkor elkezdem az új levelet. Tegnapra teljesen szahara voltam,ma sem jött meg. Férjem hozott egy digitális tesztet.. pozitív....:) Ma van a 10.napja,hogy mérem a hőmet,azóta 37-37.2. osztottam szoroztam,kb 12-14 napja lehetett a peteérésem. Hihetetlen ez az egész és nyugodt sem vagyok / leszek míg nem lát orvos. Igazából elhinni sem merem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!