Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek a nagyszülőt?

Hogyan kezelnétek a nagyszülőt?

Figyelt kérdés
Röviden a probléma forrása, hogy szülésem után anyukám minden jelzés nélkül állandóan, napjában többször megjelent nálunk. (Nagyon közel lakik). Már a szülés utáni napokban szóltunk neki emiatt, amikor már pihenni sem hagyott. Ebből akkor óriási sértődés lett pár napig, de végül folytatta ugyanúgy. Kb. 2 hónapos volt a baba, amikor már teljesen besokalltam. Megmondtam neki, hogy vegyen vissza a látogatásokból. (A babával nem segített, nem is kértem, ennek ellenére mindenbe beleszólt). Ennek szintén sértődés lett a vége, azóta egyáltalán nem beszél velünk. Nyilván nem szeretnék rossz viszonyt, és nem is maradhat így a helyzet, viszont nincs szükségem a baba mellett a feszültségre sem. Elmondtam neki mi zavar, ő ezt támadásnak vette. Mit kéne tennem?

2021. dec. 19. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Komolyan. Ha nem érti meg, akkor semmit nem tudsz tenni, ez az igazság.
2021. dec. 19. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyitod ki az ajtót
2021. dec. 19. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj meghúzni a határokat. Muszáj. Ha megsértődik! Az az ő baja.
2021. dec. 19. 21:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg neki, hogy most szeretnétek csak magatokkal foglalkozni és majd szólsz, amikor mehet.

Nálunk is volt ilyen, hogy, csak úgy beállítottak, ezt nagyon nem szeretjük, mi sem megyünk senkihez csak úgy magunktól. Szóltunk, hogy előtte pár nappal jelezzék,hogy mikor akarnak jönni, mert nekünk is van dolgunk és ha aznap megoldható, akkor úgy alakítjuk a napot, hogy mindenkinek jó legyen.

2021. dec. 19. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

"Elmondtam neki mi zavar, ő ezt támadásnak vette."

Születésed óta ismered. Ne mondd már nekünk, hogy nem ismerted annyira, hogy meglepetésként ér most a viselkedése. Akár az átjárkálása, akár a sértődése.

Ha pedig tudtad, hogy ő ilyen átjárkálós, akkor mi a bánatnak költöztél ilyen közel hozzá??? Költöztetek volna 50km-rel arrébb!

2021. dec. 19. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A masodiknak viccen kivul igaza van. Azon kivul, hogy nem nyitod ki az ajtot, tenyleg nem tudsz mit tenni.. de ezt en sem ertettem soha, hogy miert kell varatlanul megjelenni.
2021. dec. 20. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!