Mit tegyek, hogyha a két fiam nagyon rossz gyerek? Legszívesebben eltiltanám őket egymástól.
Van egy 7 éves fiam és lányom, van egy 5 éves fiam és egy 1,5 éves lányom.
Ha külön vannak áldott jó gyerekek, de ha egymás társaságában vannak, akkor kitesznek 20 gyereket is. Állandóan rosszalkodnak. Ha épp nem verekednek, veszekednek, akkor fociznak a házban, puzzlet raknak a levesbe, eldugják a telefonomat, összekenik kakaóscsigával a falat, ráragasztják a bútorra a rágót, a "szlájmot" a másfél éves húguk hajába ragasztják, a gyurmát bekenik és feldobálják a falra, stb. Idétlenkednek, mindenen röhögnek. Van még két gyerekem rajtuk kívül, akikkel ugyanúgy kell foglalkozni, plusz háztartás, férj, pihenés, nem lehet mindig 0-24-ben rájuk figyelni. Boltba nem lehet velük elmenni.
A tanulás is kész gyötrelem így, a kisebbik fiam volt, hogy felbíztatta a nagyot, hogy ne tanuljon verset, és 3 órán keresztül ott ültünk a férjemmel, hogy legyen szíves megtanulni azt a rohadt verset.
1. Minek kellett 4 gyerek, amikor láthatóan eggyel sem bírsz? Az első ikerpár után minek kellettek még gyerekek? Még ha csokra vagy ilyesmire gyúrtatok, 3 akkor is elég szokott lenni. Tök ocsmány dolog, hogy egyik gyerek sem kapja meg a kellő törődést.
2. Gyereknevelésről hallottál már? 3 órán keresztül könyörögni a gyereknek? Nálunk ha apámnak megvillant a szeme, már csináltam, amit kellett. Agyon is vert volna, nem hogy könyörögjön 3 órát...megáll az eszem!
Nem rossz gyerekek, hanem mind figyelemre vágyik és egyik se kapja meg, mert túl sokan vannak. Ha meg tudjátok szervezni, jusson mindegyiknek KÜLÖN idő veled/veletek, lehetőleg mindennap. Kérjetek segítséget nagyszülőktől, fogadjatok bébiszittert, stb.
Egyébként ha jól értem, a másfélévessel vagy otthon napközben, gondolom a másik három irigyli, hogy nekik meg oviban/iskolában kell lenniük, amíg a kicsi élvezi a kizárólagos jelenlétedet/figyelmedet. Szerintem teljesen normális a viselkedésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!