Másoknál is megy a versengés?
Esküszöm sógornőm már megőrjít az állandó versenxmániájával a gyerekek terén.
Amíg egy gxereke volt addig azt hallgattuk, hogx neki milyen nehéz gyerekkel. Aztán lett nekünk is, akkor azt, hogy egy 2 évessel sokkal nehezebb. Megszületett a második, majd a harmadik és nekünk is a második.
Na hát mi aztán nem tudjuk milyen egy háromgyerekes anya élete....Ráadásul náluk fíúk-lány vegyesen, nálunk csak fiúk, úgyhogy mi ezt se tudhatjuk, hogy ez milyen nehéz. 🤷♂️🤷♂️ értetlenül állok a dolgok előtt.
Komolyan ez csak nálunk van? Én a családi béke kedveert nem akarok beszólni neki, de miként lehet az ilyet leszerelni?
Hát, először azt hittem, hogy azon verseng, hogy kinek van ügyesebb, okosabb, stb. gyereke. De nem, azon verseng, hogy ki sz.vott nagyobbat? Ebből miért csinálsz problémát? Ezzel gyakorlatilag drága sógornőd házhoz ment a lófaxért. Tálcán kínálja magát az olyan beszólásokra, amik aztán elvehetik a kedvét a mártírkodástól. Pl.:
- Most komolyan azzal jössz, hogy kinek nehezebb? Neked, győztél! Hála istennek, nekem normális családom és gyerekeim vannak.
- Most komolyan, minek vállaltál harmadikat, ha kettővel sem bírsz, sőt, eggyel sem nagyon.
- Figyelj, szívesen adok gyereknevelési tanácsokat, látom, nem vagy a helyzet magaslatán. Ha ennyire nem tudod megszervezni az életedet, meg megnevelni a gyerekeidet, akkor egyértelmű, hogy segítségre van szükséged.
Stb.
Én tudod hogy szerelném le? Pont az ellenkezőjét mondanám, mint ő. Hadd bosszankodjon.
Pl ha panaszkodik, hogy nincs ideje főzni, meséld el neki, hogy te a gyerekek mellett 3 fogásos kajákat tudsz főzni
Vagy ha hisztis a gyereke, add elő hogy a tied nem, a tied mintagyerek, soha semmi gond vele.
Szóval add elő a tökéletest, a hibátlant, olyan irigy lesz többet nem fog panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!