Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire ez a nagy versengés?

Mire ez a nagy versengés?

Figyelt kérdés
kisfiam 13 hónapos.kb egy hete indult el.Játszótéren egy kislány anyukája mondja,hogy az ő kislánya már 10 hónapos kora óta jár.(-és kit érdekel...-gondoltam magamban)De nem ő az egyetlen anyuka aki állandóan azzal henceg hogy mit tud az ő kicsi gyereke.Egyáltalán miért jó hogy már 10 hónaposan jár?Jó nagy ó lába lesz tőle...Mióta közösségbe járunk,állandóan azt kell hallgatni hogy épp mit csinál más gyereke.Úgy érzem nem fog ez változni akkor sem,ha egyetemre mennek. :-(
2013. aug. 2. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 11 hónaposan ment, de nincs ó lába, ez nem attól függ. Azért dicsekszenek, mert büszkék a gyerekükre és egész nap nem tudják kivel megosztani a gondolataikat. Én ezért nem beszélgetek, mert engem sem érdekelnek.
2013. aug. 2. 11:44
 2/12 A kérdező kommentje:
barátnőm kisfia 17 hónaposan indult el,és már rendesen ideges volt mikor a játszóra indultak,mert mindenki azt kérdezte:Na jár már?Jár már?Még most se?Nem viszed el gyógytornára?Persze azt nem nézték hogy már sok szót mond,és értelmileg sokkal fejlettebb.
2013. aug. 2. 11:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
1 éves szülinapra motort kapott a Fiam úgy szaladt :) Nem az a baj ha sietnek, az ha kimaradnak mozgásfejlődések... Fiam pl nem mászott most 3 és fél éves 18 kiló visszamaradt csecsemő reflexel úgyhogy gyógytornája van... Ügyes nagy Fiú szobatiszta lett másfél évesen, közösségbe jár rengeteg mindent megcsinál viszont ha négykézláb van képtelen felnézni a plafonra... Összecsuklik a keze csak úgy sikerül :) Ezen ne idegesítsd magad! Ez nem versengés, csak büszkék.. Én is az voltam nagyon, hogy milyen ügyes Fiam van, de ha tudom a következményeket akkor lehet 5 hónaposan mikor lábra állt először akkor lekötözöm az ágyba... :D
2013. aug. 2. 11:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Már bocs,de az én lányom is ment már stabilan 10 hónaposan nincs o lába.Nem maradt ki egy mozgásforma se nála.Ha neked ez nem tetszik ne menj közösségbe,mindenki a saját gyerekére büszke,közösségben pedig szinte elkerülhetetlen ,hogy arról beszéljenek kinek mit tud a babája.Az enyém most 21 hónapos és még nem beszél.De nagyon nem érdekel ki mit gondol róla.Nem is mondom,ha kérdeznek válaszolok.De azért te sem vagy piskóta...sértegetsz másokat mert neked nem tetszik valami.
2013. aug. 2. 12:03
 5/12 A kérdező kommentje:
...Már bocs...de kit sértettem meg? nem ez volt a célom. kissé frusztrál vagy!szuszááá!!! ;-)
2013. aug. 2. 12:07
 6/12 A kérdező kommentje:
egyébként nagyon ügyes ha 10 hónaposan már jár,és tényleg nem maradt ki semmi.De nálunk a "csoda" játszótéren már orvosi esetenek számítana hogy 21 hósan még nem beszél.és ezt sem sértésképp írom,csak mondom hogy én mit tapasztalok.
2013. aug. 2. 12:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor én meg azt kérdezem miért kell egy gyereket megnézni azért mert 10 hósan jár, 1 évesen meg szalad mint a villám.

Mindkét lányomnál az az elv volt, hogy semmiben sem segítek nekik a mozgásfejlödésben. Még 7 hósan fektetve fogtam, soha nem félülöztettem, nem húzogattam a kezénél fogva stb...

Mindegyik nagyon gyorsan mozgás fejlödött, vagy is inkább átlagosan 8 hósan ültek fel egyedül, és elsö lányom 11 hósan második 10 hósan jártak és nagyon stabilan.

Amit utálok hogy a kicsi most 1 évesen és pl a babatornán mindenki nagyokat les, hogy a gyerek ilyen stabilan mint egy 18 hós gyerek jár. A többiek mind másznak még. telejsen rosszul érzem magamat, mert annyira a lányomat kerülgeti minden anyuka.

O lába kell hogy legyen minden egéséges 1-3 év közötti gyereknek, mert a járás egyik feltétele, hogy ilyenkor külsö lábélen járjanak. Ezt az egyéves státuszon nézik is. persze enyhe o láb, és 3-6 éves korkörül pedig befele kezd dölni és enyhén x lábuak lesznek, majd kb 6 éves kor felett kell kiegyenesedniük.

Szóval miért is baj a számodra hogy ha egy gyerek 10 hósan megy.

2013. aug. 2. 12:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Értem,h mire gondolsz. Nem mindenkire vonatkozik,de azért van,aki tulzásba viszi a dolgokat. Pl nálunk a társaságban van egy pár,ahol az apuka viszi kicsit tulzásba. Akármit csinál a gyerek okvetlen oda kell nézni,ha mosolyog akk azért,ha épp nem akkor azért. Csodagyerek,m kreol a bőre,fekete haja van. Valóban szép baba,de ha nem mondják el minden alkalommal 1Ox,akkor is mindenki látja.
2013. aug. 2. 12:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Páran magukra vették itt ezt a 10 hónaposan jár dolgot, ezért elcsúszott a beszélgetés szerintem. Valójában nem azzal van a gond, ha korán csinál valamit a gyerek, hiszen mindegyik más, hanem a sok anyukával, aki azt hiszi, hogy ez az ő érdemük és boldog boldogtalant ezzel traktálnak. Na, ők tényleg idegesítőek. Mondok egy példát: Én sem dörgölöm senki orra alá, hogy a fiamnak dús, gyönyörű, rengeteg haja van, az ő gyerekük meg tarkopasz. Ez sem az én érdemem, ha megdicsérik megköszönöm és kész.
2013. aug. 2. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én lányom is korábban csinált mindent, és igen 10 hónaposan már járt. Ha beszélgetünk ismerősökkel, kinek mikor mit csinált a gyereke, én is elmondom hogy 10 hónaposan indult el egyedül. És nem azért teszem hogy versengjek, meg büszkélkedjek vele. Vagy csak azért nekem csendben kellene maradni mert az enyém korábban járt mint más gyereke?

És egyébként igen 10 hónaposan járt, de nincs jó nagy Ó lába, mint ahogy azt írtad kérdező!

2013. aug. 2. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!