Másoknál is megy a versengés?
Esküszöm sógornőm már megőrjít az állandó versenxmániájával a gyerekek terén.
Amíg egy gxereke volt addig azt hallgattuk, hogx neki milyen nehéz gyerekkel. Aztán lett nekünk is, akkor azt, hogy egy 2 évessel sokkal nehezebb. Megszületett a második, majd a harmadik és nekünk is a második.
Na hát mi aztán nem tudjuk milyen egy háromgyerekes anya élete....Ráadásul náluk fíúk-lány vegyesen, nálunk csak fiúk, úgyhogy mi ezt se tudhatjuk, hogy ez milyen nehéz. 🤷♂️🤷♂️ értetlenül állok a dolgok előtt.
Komolyan ez csak nálunk van? Én a családi béke kedveert nem akarok beszólni neki, de miként lehet az ilyet leszerelni?
Szia! :)
Huha... Nem hangzik túl jól a dolog. Az én véleményem szerint egyébként ez eléggé gyakori az ilyen, és baromira idegesítő tud lenni.
Ami azt illeti, nekem nincsen gyerekem, viszont visszagondolva az iskoláskoromra, emlékszem, hogy a szüleim is erre panaszkodtak. Minden más szülő vagy irigykedett a másik gyerekére, vagy azzal hencegett, hogy "nézd meg a gyerekem, neki ilyen ötös, olyan ötös".
A másik fele meg mindig azt mondta, hogy hát neki milyen nehéz vele törődni, együtt tanulni, 30 órát dolgozik egy nap, ezért baromi nehéz minden...
Szerintem csak szimplán ignoráld az ilyen embereket, vagy szép lassan szakítsd meg a kapcsolatot velük (ha lehetséges), mert ez csak téged fog zavarni és bosszantani. Az ilyen ember csak leszív.
Nálunk ez nincs. Mindenkinek megvan a nehézsége, nem licitálunk.
Az unokatesóm háromgyerekes, az ő felesége néha mond olyasmit, ami esetleg zavarhatna, ha belelovallnám magam, de amúgy normális nő, így sose megyünk bele az érzékeny témákba. Az unokatesóm a csalad nagydumás szabadszájúja, ő múltkor már ott tartott, hogy az anyám is túlvédett minket, de mivel amúgy kenyérre lehet kenni, így vele se szállunk vitába.
Általában a ritkább esetek a fent leírtak, leginkább semleges témákról van szó.
Családban nincs ilyen szerencsére. Haveri társaságban van ilyen pár, olyan messziről kerülöm őket, amennyire csak lehet.
Ő az a típus, aki mégcsak terveztük a gyereket, már keresztbe kérdezett, hogy mit kell azt tervezni, nekik egy alkalomból összejött (nem tervezetten)!? Bele sem gondolt, hogy esetleg hónapok óta próbálkozunk és nem biztos, hogy rajtunk múlik a dolog. Aztán jött az, hogy jól gondoljuk meg, mert ez mennyi áldozattal és lemondással jár és milyen hülye szülők vannak és melyik korszakban milyen nehézségek vannak és blaaablaaa... Aztán amikor megszületett, akkor egy kislánnyal mennyivel könnyebb, náluk bezzeg egy éjszakát sem aludt végig soha, nem is tudom milyen az, miért így táplálok hozzá, miért nem úgy? Miért ezt csinálom, miért nem azt?? Blablablaaa.... Egyik fülemen be, a másikon ki. Ha esetleg van hasznos infó benne, azt kiszűröm, a többi mehet a levesbe. Annyit kommunikálunk, amennyit muszáj. Felőlem megkaphatja a legáldozatosabb anya díjat, én nem pályázom rá. :D
3an vagyunk sogórnők.
Két sógornőm eddig csak a "terhességből" csináltak versenyt: ha az egyik terhes lett, rá pár hónapra a másik is és fordítva. Amikor én lettem, akkor az egyikük, második babámnál pedig a másik. Az egyiknél nem lehet több baba, a másiknál igen. Mi gondolkozunk, hogy legyen-e, kíváncsi leszek, mi lesz akkor, ha lesz.
Csak az egyikkel tartom rendszeresebben a kapcsolatot. Na ő is olyan. Nem versengős típus, hanem kicsi az önbecslése, önbizalma és újgazdag ís, így neki kb a ki, ha én nem és a nekem/nálam .... már zsigerből jön
Engedd el. Nem fog változni.
Nálunk nincs.Sógornőm mondhatná a magáét, hogy így úgy, nálunk van több gyermek,de soha nem volt téma, hogy kinek mi nehezebb.Mindegyikunk helyzete máshogy nehéz.
Ahhoz hogy ebből valóban nehezteles legyen, szerintem két mártír anyucinak kell találkoznia 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!