Elegáns, kifinomul lánynevek?
Magyar nevekről nem találtam ilyen listát, azonban külföldi oldalon pl az Elizabeth, Beatrice, Victoria stb nevek tartoznak ide.
Tudtok olyan magyar lányneveket írni, aminek elegáns, kifinomult hangzása van?
Számomra ezek a nevek pont nem a kifinomult kategória, az Elizabetről egy dagadt ronda nő jut eszembe valami rohadt régi festményen. A Beatrice az a zenekar ami elég pronyó valljuk be. A Viktória pedig tömeges prolinév, suliban anno a lányok fele Viki volt.
Számomra az elegáns, kifinomult név nem ezeknél kezdődik.
Eleonóra, Olivia Izabella Teodora Katalin Diana, margaréta, hercegnők, királynők nevei és azokra hasonlító hangzásúak, hosszabb, dallamosabb nevek.
Nekem pl az Ida rendkívül tetszik, ha most találkoznék ilyen gyerekkel,értelmiséginek gondolnám a szüleit pedig ez nem tipikus elegáns név.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A hosszú, legalább 3 szótagú nevek számomra az elegáns, kifinomult nevek. Nem becenévből alkotott nevek, inkább régies nevek. És igenis vannak ilyenek, persze attól még lehet, hogy a viselője nem lesz az, de a hangzása attól még olyan. Pl. egy Panna vagy Dorka nem ilyen, ettől még lehet persze a viselője az. Hercegnők neveit nézegesd.
Eleonóra, Emília, Kamilla, Olívia, Letícia, Izabella, Alfonzina, Heléna, Johanna, Beatrix, Gvendolin, Katalin, Jozefin, Konstantina, Margaréta...
Amália - ő pl a jövendőbeni holland királynő.
Dorotea, Magdaléna, Anasztázia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!