Szülők, mit tennétek hasonló helyzetben? Bántalmazó volt férj és a családja, lelkileg teszi tönkre a gyereket.
Figyelt kérdés
12 éves a nagyobbik gyerek, a kisebbik 5. A volt férjem lelkileg és fizikailag is bántott. Már több mint egy éve külön élünk. A nagyobbik gyerek nem akar menni láthatásra. Másról sem szól a hétvége, mint kidobják őt az udvarra és vigyáznia kell a 8 éves hiperaktív unokatestvérre. A volt anyósom mindenért őt hibáztatja. A saját apja sem áll mellé, csak a kisebbik gyerek a minden, ő még ebből nem ért semmit. Sírva könyörög, hogy ne kelljen mennie. A másik unokatestvére szintén 8 éves,(ikrek), azért is megszólja a lányomat mert eszik és ez őt zavarja. A volt sógornőm is bébiszitternek nézi őt, holott szinte még ő is gyerek. A szóbeli bántalmazásokat már nem is említem. Mint szülő, mit tudok tenni, hogy lelkileg ne tegyék tönkre? Egyszerűen nem tudja magát megvédeni 4 felnőtt emberrel szemben plusz a két problémás unokatestvér. És nem is elvárható egy ekkora gyerektől.2021. dec. 13. 09:09
11/14 anonim válasza:
Intézd a hivatalos részt, ahogy a többiek írták, de közben lelkileg erősítsd a gyereket. Te nagyon erős vagy, mert ki tudtál lépni a bántalmazó kapcsolatból. Ezt add át neki! Minden alkalommal mondd el neki, hogy nem kell vigyáznia az unokatesójára, mindig következetesen mondjon nemet. Ha szidják érte, engedje el a füle mellett, megütni úgysem merik, mert abban a pillanatban megy a feljelentés és a teljes eltiltás. Ezt folyamatosan tudasd vele, hogy semmit sem tudnak vele csinálni. Beírathatod küzdősportra is, az ad egy tartást, magabiztosságot, könnyebben kiáll majd magáért. Ha Budapest, javaslom a kravmagát, ha vidék, akkor ami van, judo, karate, stb.
12/14 A kérdező kommentje:
Igen kiléptem, de szerintem már túl későn. Pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy ő is áldozat típusú legyen.
2021. dec. 13. 18:28
13/14 anonim válasza:
Még tehetsz ellene, most kezdd! Te igenis erős vagy. Van, aki élete végéig benne ragad a bántalmazó kapcsolatban, van, aki belehal. Kiálltál magadért és a gyerekekért. Ezt tovább kell folytatod, és ezt a hozzáállást folytatni.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat.
2021. dec. 14. 08:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!