Mit tennél, ha szeretnél gyereket, de ha az eszedre hallgatsz, akkor nem lehet?
30 éves vagyok, párom pár évvel idősebb. Elég nehéz gyerekkorom volt, mélyszegénységben nőttem fel. 26 évesen sikerült lediplomáznom, elköltöztem otthonról a párommal egy albérletbe. A jelenlegi életszínvonalammal elégedett vagyok, így, hogy csak magamat kell eltartanom. Beszéltünk már a gyerekvállalásról, hogy mindketten szeretnénk. De ha abba belegondolunk, hogy mi van ha a gyerekkel egyedül maradnánk, akkor csak párom tudná egyedül felnevelni a gyereket. Nekem nincs olyan munkám, fizetésem, amiből egy albérletet ki tudnék egyedül fizetni, és mellette még jutna az életre is. Nem tudunk saját lakást venni. De ha tudnánk, sem biztos, hogy én egyedül meg tudnék úgy élni, egy gyerekkel. Vessük el a gyerekvállalás témát?
Biztosan lesz olyan, aki azt mondja, hogy keressek jobb munkát. Épp ezért költöztünk nagyvárosba, rengeteg interjún voltam már, de sosem engem választottak a jobb munkákra. Ettől függetlenül nem adom fel, de légyszí, aki ezt érzi a legnagyobb tanácsnak, kíméljen meg tőle. Köszönöm.
Házasodjatok össze, vegyétek fel a babavárót, vegyetek egy lakást és szülj 1 gyereket.
Igy van saját ingatlan, nem albérletre lökitek ki a pénzt,ha ne adj ég el elválnátok akkor is van hol lakni. Persze addig spórolni legyen egy kis megtakarítás. 1 gyereket azert mindenki el tud tartani ha akar.
Aki stabil párkapcsolatban él és igazán szeretne gyereket, annál fel sem merülnek ilyen kérdések, hogy "a jelenlegi életszínvonalammal elégedett vagyok" meg "mi lesz ha egyedül maradok".
Az hogy gyermeket szeretne az ember nem ilyen dolgokról szól. Az hogy az ember láthassa a saját gyermeke mosolyát, láthassa az első lépéseit, láthassa iskolába menni, felnőni, ott lehessen a ballagásán, az esküvőjén... Ezek olyan dolgok amiket nem lehet azzal összehasonlítani, hogy eggyel olcsóbb csizmát kell majd vennem, vagy két szobás vagy egy szobás albérletben lakok.
Az egyedül maradokra pedig az életbiztosítás a megoldás. Azokban az esetekben, amikre az életbiztosítás nem fizet azokban valójában nem maradsz egyedül, mivel a másik félnek is ugyanúgy gyereke marad a gyerek, nem teljesen totálisan egyedül kell eltartanod.
Aki stabil párkapcsolatban él és igazán szeretne gyereket, annál fel sem merülnek ilyen kérdések, hogy "a jelenlegi életszínvonalammal elégedett vagyok" meg "mi lesz ha egyedül maradok".
Pont, hogy aki tudatosan vállal gyereket, és nem a semmire, abban felmerül. Ha nincs családi segítség, akkor egy bébiszittert is nehéz lesz fizetni egy fizuból. Egy gyerek minél nagyobb, annál több költség. És örülhetsz a gyereked mosolyának, persze, csak ha épp kirúgnak a munkahelyedről, mert az oviban folyton beteg, és nincs aki otthon legyen vele, majd pofán rúg a valóság, és nem az eggyel olcsóbb csizma lesz a kérdés.
Eleve ha még közös kasszán sem vagytok, hogy terveznél gyereket?
Egyébként pedig az ez a tipikus helyzet, amikor fel sem merülhet komolyan a gyerekkérdés. Nincs meg az anyagi biztonság hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!