Mit tegyek, ha anyósom jobban szereti a sógornőimtől való unokáit, mint a tőlem született unokáit? A gyerekeimet kicsit megviseli.
Van 6 unokája. Férjem nővérének van két gyereke: 10 éves lány, 8 éves fiú. Férjem ikertestvérének (lány) van egy 3 éves fia. Nekem és a férjemnek van egy 6 és egy 4 éves fiam, és egy 1 éves lányom.
A két nagyobbik gyerekemet bántja, hogy nem szereti őket úgy a nagyanyjuk meg a mostoha nagyapjuk, mint a másik négy gyereket.
Ez olyanokban nyilvánul meg, hogy a férjem nővérének gyerekeit viszik mindenhova, az én fiaimat meg nem. És nem azert, mert kicsik, mert vitték azokat a gyerekeket strandra, játszótérre 1-2 évesen is. Vagy például az én gyerekeim szülinapjakor kapnak a többiek is ajándékot, de amikor mondjuk a 3 éves Benikének van a szülinapja, akkor nem kapnak az enyéim.
Nem arról van szó, hogy rá akarnám sózni anyósomékra a két nagyot, de azt már nekem ne beszélje be senki, hogy egy 3 éves folyamat hisztiző gyereket a 2 unokatestvérrel nem fáradtság a 40 fok melegbe falunapra felvinni, de az én 6 éves fiamat meg kunszt elvinni fagyizni.
Azt nem tudom, hogy mit tegyél, de az okát sejtem, hogy miért van így. Én nem pártolom anyósodat, de meg lehet érteni, hogy közelebbi kapcsolatban van a lánygyerekei gerekeivel. Nyilván, neki is viselkedni kellene, és nem így kimutatni, hogy a masik 3 gyereket jobban szereti, mert az nagyon gáz, hogy a gyerekek is érzik, hogy őket kevésbé szereti a nagymama.
Egy nő másképp van a lányai gyerekeivel, másképp a fiai gyerekeivel. Majd megtudod, hogyha a fiaid és a lányod szülők lesznek.
Le lehet pontozni kettest, de sok igazság van benne, az anyja nagymama nagyon tud kötődni a lánya gyermekeihez. Különösen igaz ez, ha a lányával is szoros a viszony és napi kontaktus van.
Amúgy nálunk hasonló felállás volt, mi voltunk az elhanyagolt unokák. Akkor minket is bántott, ma már felnőtt fejjel teljesen megértem és nincs harag bennem. A nyolc unokatestvér közül a nagyi egy lány unokatesóm mint negyedik gyermeke emlegette. Én sokkal szorosabb viszonyt ápoltam édesanyám szüleivel, ők felém húztak inkább...
Megoldást nem tudok, de szerintem jóval általánosabb ez a saját tapasztalatom szerint, mint a "minden unoka egyenlő" felállás. Talán lazítsatok a kapcsolaton kicsit.
Hát én nem értem meg. Azt megértem, hogy a fiam felesége inkább az édesanyjától kér tanácsot, és nem engem fog felhívni. De az unokáim között nincs különbség. A lányom és fiam gyerekeit is ugyanúgy szeretem. Oda figyelek, hogy a lányomék mit kérnek, és tiszteletbe tartom a fiamék kérését.
Az tény hogy a fiam nem velem beszélte meg egy idő után a dolgait, és a lányom a mai napig inkább hozzám fordul tanácsért, de ez nem az unokáimmal való kapcsolat, hanem a gyerekeimmel.
Megértem a kérdező problémáját, mint nagymama és mint édesanya is.
A terhességnél ok, de nem mindegy hogy a fiadé a gyerek vagy a lányodé?
Az unoka az unoka. 2 képzeld van olyan mama is, aki azt a gyereket is szereti akihez nincs is köze mondjuk mert, előző házasságból van, biztos nem szereti úgy mint a vérszerintit, de legalább nem mutatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!