Mikor kezdett járni kisfiad? 1 éves a babám, még nem jár egyedül.
Abszolút igazad van, hogy nem akarsz hasonlítani, ugyanis tényleg nincs 2 egyforma gyerek. Kisfiam mozgásfejlődése igen gyors volt, és ő 9,5 hónaposan totyogott lassan, 10 hónaposan már stabilan járt. Van viszont ismerősöm, az ő kisfia 1 évesen kezdett el mászni, és felállni, tehát a járástól még messze vannak. Ne aggódj, nincs lekésve semmiről a kisfiad.
Jó egészséget kívánok nektek!
Szia!
Semmi baj nincs a babáddal. Az én fiam 19-én lesz 14 hónapos, és még csak kb. 1 métert halad előre magától, azt is jó lassan. 1 Évesen még egyáltalán nem ment, csak kapaszkodva oldalazott, és úgy is csak néhány lépést ment. Úgyhogy ne foglalkozz az ilyen összehasonlítgatásokkal. Mert könnyen lehet, hogy a te babád meg másban sokkal ügyesebb.
Szia! Hasonló cipőben járunk. Kisfiam most múlt 1 éves és még csak kúszik!!! Nem is mászik, csak kúszik, azt viszont nagyon biztosan és gyorsan. Beijesztett a védőnő, hogy vigyem el neurológushoz meg fűhöz fához. Van ugyan időpontunk, de csak azért, hogy teljesen megnyugodjak. Én nem fogom fel ilyen tragikusan most már, mert a húgom kislányán látom (8 hónapos), hogy hiába kezdett el felállni, nagyon bizonytalan és sokszor elesik.
A kisfiam biztosra megy, csak akkor csinál valamit, ha biztonságban érzi magát. Egyáltalán nem marad le semmiről, 3 év múlva a kutyát sem fogja érdekelni, hogy mikor indult el. Ne foglalkozz más megjegyzéseivel.
1 nap híján 11 hónaposan indult el a fiam önállóan. De ő hamarabb csinálja mint az átlag. Ettől a babád még semmiről nincs lemaradva és nagyon csúnya dolog így megbántani a másikat. A barátnőm kisfiam 15 hónaposan indult el, soha eszembe sem jutna, hogy bármilyen rosszalló megjegyzést tegyek, hogy lám-lám az enyém milyen "ügyesebb" volt... Szégyellheti magát az ismerősöd!!! Nyugodj meg, a babák többsége 1 éves kor KÖRÜL indul el, ami egyes babák között több hónap különbséget is jelent, de ez egyáltalán nem minősíti őket, vagy a szülőket!
Majd ha úgy érzi a te gyermeked, akkor majd ő is fog futni, szaladni, vissza is fogod még sírni, hogy de jó lenne, ha még nem tudna menni... :D És ahogy előttem is írták, 1 év múlva a kutyát nem ez fogja izgatni, hogy ki mikor indult el!!!
Boldog gyereknevelést kívánok és minél kevesebb ilyen "kedves" rokoni beszólást!!!
Off: mi számít nálatok járásnak? Vagyis mikortól hívjátok annak? Amikor megteszi az első lépéseit?
Kérdezőnek: kislányom bútorok mellett 8 hónapos kora óta lépeget, 10 hónapos nem volt, amikor megtette az első lépéseit (6-8 lépés, és csak akkor, ha neki volt hozzá kedve). Így én ezt nem nevezem önálló járásnak. Azt hittük, hamar el fog indulni rendesen. Hát egyáltalán nem. Most múlt 13 hónapos, 1 hete elkezdett szaladni!!, és utána menni. Na azóta megállás nélkül megy. Az ágyon is, a kanapén is. Engem meg a szívroham kerülget, pedig már úgy vártam a napot, amikor elindul!
Ez annyira megtévesztő lehet….
„ látott egy babát, és azt mondta, hogy hú még nem volt 1 éves, de úgy rohangált, ment, hogy csak na.”
Az én fiam nem túl magas baba most 1 évesen 77cm voltunk a játszótéren volt egy kisfiú nagyon ügyesen ment egyedül.( Az én fiam csak itthon hajlandó egyedül menni kint az utcán fogja a kezem.) Megkérdeztem az anyukáját mennyi idős erre kiderült, hogy 15 hónapos volt a gyerkőc és 70cm. Attól hogy a rokon úgy látta, hogy nem volt még 1 éves lehet már régen elmúlt annyi csak alacsonyabb a társain! Ilyenekre nem szabad alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!