Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdett járni kisfiad?...

Mikor kezdett járni kisfiad? 1 éves a babám, még nem jár egyedül.

Figyelt kérdés
Hétvégén az egyik kedves rokon valahol látott egy babát, és azt mondta, hogy hú még nem volt 1 éves, de úgy rohangált, ment, hogy csak na. Az én kisfiam pedig még egyedül nem indult el, csak pár lépést tett eddig egyedül remegő lábakkal, de még fél, és 20-án volt 1 éves. Nem esett jól ez az összehasonlítás, hisz minden baba más ütemben fejlődik. Ezért is várok hasonló korú babák anyukájától megnyugtató választ. Ki hol tart? Hogyan és mikor indult el egyedül a babuci?
2010. szept. 6. 11:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

Abszolút igazad van, hogy nem akarsz hasonlítani, ugyanis tényleg nincs 2 egyforma gyerek. Kisfiam mozgásfejlődése igen gyors volt, és ő 9,5 hónaposan totyogott lassan, 10 hónaposan már stabilan járt. Van viszont ismerősöm, az ő kisfia 1 évesen kezdett el mászni, és felállni, tehát a járástól még messze vannak. Ne aggódj, nincs lekésve semmiről a kisfiad.

Jó egészséget kívánok nektek!

2010. szept. 6. 11:49
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan lányom van aki már 27hónapos,de leirom.Ő 9hónaposan már kapaszkodva ment,hu gondoltam elindul 1éves kora elött.De nem 14hónaposan tette meg az elsö önállo lépéseit.Ne aggodj,nem minden baba jár 1évesen,nem ez az átlag.
2010. szept. 6. 11:50
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Semmi baj nincs a babáddal. Az én fiam 19-én lesz 14 hónapos, és még csak kb. 1 métert halad előre magától, azt is jó lassan. 1 Évesen még egyáltalán nem ment, csak kapaszkodva oldalazott, és úgy is csak néhány lépést ment. Úgyhogy ne foglalkozz az ilyen összehasonlítgatásokkal. Mert könnyen lehet, hogy a te babád meg másban sokkal ügyesebb.

2010. szept. 6. 11:52
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hasonló cipőben járunk. Kisfiam most múlt 1 éves és még csak kúszik!!! Nem is mászik, csak kúszik, azt viszont nagyon biztosan és gyorsan. Beijesztett a védőnő, hogy vigyem el neurológushoz meg fűhöz fához. Van ugyan időpontunk, de csak azért, hogy teljesen megnyugodjak. Én nem fogom fel ilyen tragikusan most már, mert a húgom kislányán látom (8 hónapos), hogy hiába kezdett el felállni, nagyon bizonytalan és sokszor elesik.

A kisfiam biztosra megy, csak akkor csinál valamit, ha biztonságban érzi magát. Egyáltalán nem marad le semmiről, 3 év múlva a kutyát sem fogja érdekelni, hogy mikor indult el. Ne foglalkozz más megjegyzéseivel.

2010. szept. 6. 11:53
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Fim-aki ma már 10 éves- 11 hónaposan, a lányom is , ő most 1,5 és szalad.
2010. szept. 6. 12:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

1 nap híján 11 hónaposan indult el a fiam önállóan. De ő hamarabb csinálja mint az átlag. Ettől a babád még semmiről nincs lemaradva és nagyon csúnya dolog így megbántani a másikat. A barátnőm kisfiam 15 hónaposan indult el, soha eszembe sem jutna, hogy bármilyen rosszalló megjegyzést tegyek, hogy lám-lám az enyém milyen "ügyesebb" volt... Szégyellheti magát az ismerősöd!!! Nyugodj meg, a babák többsége 1 éves kor KÖRÜL indul el, ami egyes babák között több hónap különbséget is jelent, de ez egyáltalán nem minősíti őket, vagy a szülőket!

Majd ha úgy érzi a te gyermeked, akkor majd ő is fog futni, szaladni, vissza is fogod még sírni, hogy de jó lenne, ha még nem tudna menni... :D És ahogy előttem is írták, 1 év múlva a kutyát nem ez fogja izgatni, hogy ki mikor indult el!!!

Boldog gyereknevelést kívánok és minél kevesebb ilyen "kedves" rokoni beszólást!!!

2010. szept. 6. 12:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb fiam 1 éves korában szépen, stabilan járt, a kisebbik már 10 hónapos korától egyedül jár. Annyira eltérő a két fiam, nem is lehet összehasonlítani őket. Hidd el, én örültem volna, ha egy kicsit később tanul meg járni, mert a két fiú kétfelé szalad.
2010. szept. 6. 12:48
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém sem járt 1 évesen önállóan. Olyan 14-15 hónapos lehetett, amikor elkezdett egyedül lépegetni.
2010. szept. 6. 12:51
 9/18 anonim ***** válasza:

Off: mi számít nálatok járásnak? Vagyis mikortól hívjátok annak? Amikor megteszi az első lépéseit?

Kérdezőnek: kislányom bútorok mellett 8 hónapos kora óta lépeget, 10 hónapos nem volt, amikor megtette az első lépéseit (6-8 lépés, és csak akkor, ha neki volt hozzá kedve). Így én ezt nem nevezem önálló járásnak. Azt hittük, hamar el fog indulni rendesen. Hát egyáltalán nem. Most múlt 13 hónapos, 1 hete elkezdett szaladni!!, és utána menni. Na azóta megállás nélkül megy. Az ágyon is, a kanapén is. Engem meg a szívroham kerülget, pedig már úgy vártam a napot, amikor elindul!

2010. szept. 6. 13:29
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira megtévesztő lehet….

„ látott egy babát, és azt mondta, hogy hú még nem volt 1 éves, de úgy rohangált, ment, hogy csak na.”

Az én fiam nem túl magas baba most 1 évesen 77cm voltunk a játszótéren volt egy kisfiú nagyon ügyesen ment egyedül.( Az én fiam csak itthon hajlandó egyedül menni kint az utcán fogja a kezem.) Megkérdeztem az anyukáját mennyi idős erre kiderült, hogy 15 hónapos volt a gyerkőc és 70cm. Attól hogy a rokon úgy látta, hogy nem volt még 1 éves lehet már régen elmúlt annyi csak alacsonyabb a társain! Ilyenekre nem szabad alapozni.

2010. szept. 6. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!