Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy nem pihenni vagyok itthon?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van, egy 3 éves (nem ovis még) és egy 1,5 éves.

Hétköznap teljesen egyedül intézem a gyerekeket, mert férjem 9-re megy dolgozni és este fél 8 körül jön meg. Estére már sokszor a hajamat tépem, mert fáradt vagyok és elegem van. Férjem nem érti, hiszen egész nap itthon vagyok, mibe fáradok el?

Megbeszéltük, hogy rendbe rakom a garázst-tárolót. Végül ő csinálta meg hétvégén. 2-3 óra alatt végzett és kérdezte, hogy erre hogy nem volt időm, amikor egész nap itthon vagyok? Hogy nem fért bele ez a 3 óra az egész napomba? Nem érti, hogy a gyerekekkel nem 3 óra lett volna, hanem jóval több, mert közben szaladgálhattam volna utánuk, hogy ne rántsanak magukra valamit. Neki könnyű volt pár óra alatt végezni, mert közben én vigyáztam a gyerekekre.

Persze nyilván ez a dolgom, ezért vagyok itthon, ezért kapom a gyed-et, de azért ne higgye, hogy ez olyan könnyű.

Eddig 2-szer maradt itthon velük 1-2 órát, de ebből nem lehet párhuzamot vonni, hogy milyen az, hogy 3 éve 24 órát vagyok velük itthon.

Mondtam neki, hogy ha annyira könnyű gyereket nevelni akkor maradjon ő itthon gyed-en, de neeem ő nem hagyja ott a munkáját.

A házimunkában sokat segít, azzal nincs gond.

2021. dec. 7. 13:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Vegyen ki hosszú hétvégét, te pedig menj wellnessezni,hamar rájön milyen "könnyű "is ez...
2021. dec. 7. 13:20
 2/23 anonim ***** válasza:
96%

Ha nem akar ő gyeden lenni, oké, de akkor maradjon otthon pár napig a gyerekekkel, úgy hogy te reggel elmész és este hazajössz, és csináljon meg mindent (TV egesznapos használata nélkül).

Első nap után nem fog pampogni.

2021. dec. 7. 13:24
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Amíg nem próbálja ki, addig tényleg nem fogja érteni.
2021. dec. 7. 13:24
 4/23 anonim ***** válasza:
91%

Hasonló a felállás. 2 és fél eves illetve 2 honapos gyerekekkel.

Férj reggeltől estig dolgozik. Én főzök mosok takarítok. Minden nap rend és főttkaja várja haza. Ezekben reszt sem vesz (mondjuk el sem várom).

De egyre többet hallom, hogy ottkinn is ezt meg azt kellene csinálni mert meg nem volt rá senkinek ideje (ez persze célzás...)

Estére hulla vagyok és nem érti miért.

Mikor a naggyal volt itthon 2 és fél napot mikor szültem, akkor kikészült, és az csak 1 gyerek volt. Valahogy azota sem fogja fel, hogy nem öröm és boldogság az itthonlét.

2021. dec. 7. 13:27
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
Egyetértek az előzőekkel. Amíg ő nem csinálja, nem fogja megérteni. Legalább egy teljes napra hagyd rá a gyerekeket.
2021. dec. 7. 13:31
 6/23 anonim ***** válasza:
66%

Népszerűtlen és lepontozott válasz No.1:

Én nem is értem minek van a szátok, ha nem vagytok képesek megbeszélni a konfliktusaitokat életetek párjával. Így még k.rva hosszú és keserves lesz az a 40-50 év amit együtt fogtok leélni.

2021. dec. 7. 13:31
 7/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak akkor kellene előkerülnie ennek, amikor veszekedtek, mert megvan a baj.

Üljetek le higgadtan, beszéljétek meg.

2021. dec. 7. 13:42
 8/23 anonim ***** válasza:
73%
Felnőtt embereknek tényleg idegenektől kell tanácsot kérni ahelyett,hogy megbeszéli a férjével?? A végén úgyis vele kell beszélni nem? Különben felesleges ez most.
2021. dec. 7. 13:45
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
Ne haragudj, de a férjed fogyatékos, vagy mi? A leghülyébb férfi is érti, hogy nem ugyanaz egyedül kiganézni a tárolót, vagy két gyerekkel kiganézni a tárolót. Esetleg egyszer próbálja ki, hogy, csinál valami házimunkát és közben ott van a két gyerek is, rögtön meg fogja érteni.
2021. dec. 7. 13:53
 10/23 anonim ***** válasza:
28%

"Valahogy azota sem fogja fel, hogy nem öröm és boldogság az itthonlét."

Jesszus, hát mi? Kínszenvedés és önsanyargatás?

Nekem igenis öröm és boldogság, van 3 egészséges gyermekem, akiket békében nevelek, mindent meg tudunk nekik adni, nem csak anyagilag, érzelmileg, mentálisan is. Számomra ez öröm. Estére bizony elfáradok, de soha ilyen "munkám " nem lesz az életben, ahol ennyi szeretet kapok cserébe.

Es hogy a kérdésre is válaszoljak, én is azt javaslom, ha pár napra nem tudod, legalább 2 egész napra hagyd neki otthon a gyerekeket. De ne tévét nézzenek. Legyen főtt kaja, mosás, takarítás majd rajon, mikor semmivel nem.megy semmire.

2021. dec. 7. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!