Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy mossam le azt a szégyent,...

Hogy mossam le azt a szégyent, hogy a férjem elhagyott egy másik nőért, és hogy dolgozzam fel, hogy rám marad minden, ami rossz, ő rá meg jut minden, ami jó?

Figyelt kérdés

Önző vagyok, és igen, most is magam nézem. Ilyen vagyok, nem tudok máshogy gondolkodni. A két nagyobb 6 és 4 évesek, nekik nehezebb, de eddig még jól viselik, a kicsi még csak másfél éves.

Az anyagiakat megoldom, mert olyan munkám volt, amit otthonról is tudok végezni, és a pici születése előtt mondták, hogy visszavárnak.

Szégyenlem magam, mert fiatalabb és csinosabb az a nő.

Tehetetlenségemben csak 1 hete vergődök. Nemcsak attól félek, hogy nem találok párt (mert nem hiszem, hogy akár egy normális férfi is akarná nevelni más gyerekét), hanem attól is ideges vagyok, hogy most végképp rám marad minden. Eddig a férjem éjszakázott a gyerekekkel, ápolta őket betegen, tehát kivette a részét mindenből. Mióta elköltözött az új nőjéhez (másfél hete), annyi a nagy apaságának. 2x jött megnézni a gyerekeket másfél hét alatt. Gügyögött a picinek, a 2 naggyal meg eljátszott fél órát.

2021. dec. 6. 18:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%

"Eddig a férjem éjszakázott a gyerekekkel, ápolta őket betegen, tehát kivette a részét mindenből."

Miközben ő dolgozni járt, te meg otthon voltál gyeden-gyesen?

Ez miért alakult így?

Szerintem inkább azt próbáld végiggondolni, hol és mikor romlott el a kapcsolatotok, ami miatt másik nőt keresett. Saját hibánkból tanulni sosem szégyen, és ha később lesz partnerkapcsolatod, nem árt érteni, hogy ez előző miért ment tönkre.

2021. dec. 6. 19:55
 12/28 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem a te szégyened, hanem az övé. Akármit is csinálhattál volna másképp, ő az, aki így döntött. Ne félj róla beszélni azoknak, akik segíthetnek. Engem is csalt a már exférjem talán egy évig is, aztán lebukott, kiraktam. Azóta is átkoz, hogy "elveszítette a gyerekeit" (pedig kéthetente és bármikor láthatja őket, az elején nem is látogatta őket vagy fél évig, pedig előtte nem volt rossz apa). Aztán amikor nekem is lett valaki, jött rá, hogy ja, de én vagyok élete szerelme és vagy másfél évig írogatott a másik nőt is így megcsalva végülis, akiről persze együtt lakva kiderült, hogy szintén nem tökéletes. Én már nem haragszom rá, inkább sajnálom őt, mert tényleg sokat veszített, de ezt már nem tudtam volna napi szinten elviselni, hogy emlékeztessen rá és csak martuk volna egymást. A gyerekek is már beleszoktak ebbe. Szóval persze nem így terveztem az életemet, ráadásul vallásosak is vagyunk, így nagy pofára esés volt, de túléltük és már nem látom "gáznak", jóra lehetett még ezt is fordítani.
2021. dec. 6. 20:02
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
jól lepontoztak. pedig nagyon sokszor ott romlik el egy kapcsolat, hogy a gyerekekről szól és elfelejtik, hogy a partnerkapcsolat ápolása ugyanolyan fontos.
2021. dec. 6. 20:05
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Nem a te szégyened. Amúgy most is kiveheti a részét. Ülj le vele beszélni, hogy ok, hogy téged elhagyott, de 3 gyereketek van, úgyhogy ezentúl is, anyagiakban és természetben is kéred a segítséget. Elmagyarázhatod neki, hohy ez az ő érdeke is, mert nem lesz jó arra ébredni, hogy a gyerekei kakilnak a fejére és a rózsaszín köd az új nő miatt is el fog múlni, nem éri meg háttérbe szorítani a gyerekeket.
2021. dec. 6. 20:06
 15/28 A kérdező kommentje:

Nem fogtam pisztolyt a fejéhez, hogy kelljen a gyerekekhez. 140 nm-es házunk van, rakhattam a gyereket a legtávolabbi pontra, akkor is hallotta a sírást, nem tudott aludni. Mit csinált volna? Candy Crushozott volna inkabb?

Nem minden a gyerekekről szólt. De olyan fél éve mindig menekült, kitalált valamit, hogy ne legyünk kettesben.

De az én szégyenem. Engem hagytak ott, nem én hagytam el őt.

Nem úgy értettem azt, hogy az anyagiakat megoldom, hanem hogy nem esek kétségbe amiatt, hogy egy másfél évessel hagyott ott, mert olyan munkám van, ami mellett vissza tudok menni dolgozni. A mai világban meg csoda, hogy 25 000 forintot megítélnek gyerektartásra. Na most ha ezt felszorozzuk háromszorosára, és hozzátesszük az én részemet is, akkor 140 000 forint (25 000×3+25 000×3) nem egy olyan nagy összeg 3 gyerekre úgy, hogy a magán foglalkoztató tanár 5 000 forintot kér óránként.

2021. dec. 6. 20:50
 16/28 A kérdező kommentje:
Nyilván úgy lenne fair, hogyha apuka nem veszi ki annyira a részét, mint az apuka, akkor a költségekből vegye ki jobban a részét, de a bíróság is úgy gondolja, hogy 2×25 000 forintból megvan a gyerek minden szükséglete. Persze, vegyek nekik olcsóbb nyalókát, meg ne főzzek mindennap.
2021. dec. 6. 20:52
 17/28 anonim ***** válasza:
85%
Fizetésének az 50 százaléka lesz, gondolom többet keres, mint 150 ezer. Ott lesz még a csp. és az adójóváírás és a fizetésed.
2021. dec. 6. 20:58
 18/28 anonim ***** válasza:
81%

17-es, ma már nem annyira a fizetés %-ában gondolkodnak, hanem a gyereknevelés fix költségeiben.

Én azt hallottam, 2 gyerekre még magas fizetésnél se nagyon ítélnek 80-90e Ft-nál többet. 3 gyerekre nem hallottam becslést.

2021. dec. 6. 21:02
 19/28 A kérdező kommentje:
De minden oldalon azt írják, hogy már nincs "százalékos gyerektartás". Mert akkor a gyári munkás Józsika a 200 000 forintos fizetéséből 6 gyerekre fizethetne 200 000 forintot, és 0 forintból nem élne meg.
2021. dec. 6. 21:04
 20/28 anonim ***** válasza:
95%
Ha bejelentett munkahelye van, akkor többet fog fizetni. A férjemnek 150 ezret ítéltek meg 3 gyerekre. Persze ha ha nem komoly munkahelye van, akkor lehet trükközni. Én egy gyerekre 60 ezret kapok, és az is már 8 éve lett megítélve.
2021. dec. 6. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!