Milyen a sznob család?

Figyelt kérdés
Ismertek sznob családot? Ha igen, akkor miben nyilvánul meg a sznobságuk, és a gyerekre ez milyen hatással van?
2021. dec. 6. 16:32
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Párom famíliájában van ilyen, konkrétan a nagybátyjáék. Amiben megnyilvánul: pl facebookon napi szinten szerelmes posztok egymásnak/egymásról, közös képek tömkelege, ömlengés hogy így szeretlek, úgy szeretlek, közben apósomtól tudom, hogy már több öngyilkossági kísérlete volt az öccsének, mert sz*r az élete a színfalak mögött, a felesége konrétan alkoholista, csak ezt persze nem mutatják meg a képek. Új autó, medence, szép ház a hegyoldalban, saját vállalkozás, szintén facebookra kirakva mindez, közben isten tudja mennyi adósságuk van felhalmozva. Magyarán a látszat, meg hogy mit szólnak mások, és mennyire irigykednek a látszólag tökéletes életükre és boldogságukra, fontosabb, mint a problémákkal való szembenézés és a valóság.

A gyerekeik már viszonylag nagyok, a nagyobbik fősulis és asszem el is költözött (nem véletlenül), ő egész normális srác. A kisebb meg talán általános iskolában hetedik-nyolcadikos, nem tudom pontosan. Mi nem vagyunk velük közvetlen kapcsolatban, csak azt tudom, amit a férjem szüleitől hallok.

2021. dec. 6. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a sznob ismerősöm szerint aki nem tufja megfizetni a szülést, az ne vállaljon gyereket soha.

Aki nem tudja mindenből a legdrágábbat, ebből kifolyólag a legjobbat megvenni a gyereknek az ne vállaljon gyereket.

Az aki nem csüng a gyerekén majom szeretettel, nem nyalja ki a gyerek seggét 0-24' - ben az ne vállaljon gyereket.

A gyereknek mindent szabad.

😬

Természetesen egy buta, ronda nő aki max a férje fizetésével villog, ő maga meg a McDonald’s dolgozója 😂

2021. dec. 6. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

Barátnőm tesójáék.

A felesége azért fogadott házvezetőnőt, mert a gyerkőc mennyi koszt csinál (kézlenyomatok a szekrényeken stb)

Csak is a waldorf magánbölcsi jöhetett szóba, mert a többi nem jó az ő fiának.

A gyereket nem vitte játszótérre, udvarra játszani mert koszos lesz a ruhája.

500ezres babakocsiban tolta a 3 éves gyereket. (mondjuk behozta az árát 😅)

Ő nem ment vissza dolgozni, mert a gyereknek szüksége van az anyjára (de ugye bölcsis)

Az anyósa vitt ruhákat stb mikor megszületett az első unokája. Közölte h ő ezeket a sz@rokat nem adja rá a gyerekre (semmi gond nem volt a ruhákkal, nem olcsó és jó minőségűek voltak)

A férjével vetetett magának egy full extrás családi autót (mert h van gyerek ekkora kocsi kell) aztán egy hónap múlva eladták mert hogy rájött hogy nem mer vezetni a városban.

Egyébként mind a ketten egy 500fős faluból jöttek. Szóval ez a nagyzolás, ki ha nem én, kivakaróztam a sz@rból egomán típus lett a csaj.

A férje meg olyan pspucs hogy rá sem ismerek

2021. dec. 6. 17:52
 4/6 anonim ***** válasza:
74%
Mi elég nagy sznobok vagyunk a férjemmel :D Nem nagyon látszik kifelé, de imádom a kézzel készült etikus bio mittoménmilyen cuccokat, a különleges, minőségi alapanyagokat, nem veszünk olyan ruhát ami ázsiában készült se nekünk, és majd a gyereknek sem, imádunk puccos kajákat enni, és hasonló sznobságok. Ha valamire szükségünk van, heteket töltünk azzal, hogy megtaláljuk a legjobbat. (cserébe kevés olyan dolgot veszünk, amire nincs szükségünk) Ezeket kifelé nem mutatjuk nagyon, sőt, próbáljuk titkolni egy-egy cuccunkról, hogy mennyibe került.
2021. dec. 8. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 4, ez amit te írsz, nem sznobság, sőt, még amit a 3. írt, azt sem hívnám annak. Ha neked minőségi alapanyagokra, ruhákra, kajára, stb. van igényed, és erre pénzetek is van, akkor nem sznobok vagytok, csak szimplán igényesek és jómódúak.

"Ezeket kifelé nem mutatjuk nagyon, sőt, próbáljuk titkolni egy-egy cuccunkról, hogy mennyibe került."

Ez a mondat, ami különösen nem sznob ismérv. A sznob azt jelenti, hogy magasabb színvonalon élő, "úri", előkelő/híres emberek szokásait majmolja valaki, aki amúgy kispolgár, és azért viselkedik így, mert a külvilág számára olyannak akar látszani, mint azok. Megveszi a legújabb ájfónt vagy a Guccsi pulóvert, hó végén meg S-Budget virslit eszik, de persze utóbbit nem posztolja ki instára meg facebookra, csak az első kettőt. Ilyesmik.

2021. dec. 8. 11:45
 6/6 anonim ***** válasza:
58%

Én is ismerek ilyeneket, a falumba a közeli megyeszékhelyről áramlanak be.

Nem köszönnek senkinek, a falusi boltba nem járnak, elkerítik jó magas kerítéssel a telket, csak a rokonsággal tartják a kapcsolatot. A gyerekeik természetesen nem köszönnek senkinek, és nem is járnak ki az utcára sem. Óvodába, iskolába nem a faluban járnak, mert az szerintük nem ad fejlődést a gyereknek.

Vagy épp az ellenkezője, a facebokon a legaktívabbak, ők mondják meg, hogy mi legyen a faluban, ki hogy moderálja magát. Pl. az állandó témák, amik régen nem voltak: megint tüzelnek a kertben, begyújtottak a kazánba és nagy a füst, ugat a kutya, kiszökött a kutya, hangos a traktor, a külterületi diszkó zaja elviselhetetlen(be is záratták), a kocsma népe undorító. Volt egy facebookos komment afférom is egyszer, a faluban a víztározó irányítótornyának tetejét bontották el, és a régi falusiak akartak valami szobrot a tetejére tenni, egy pesti betelepült meg kikérte magának, hogy itt nem lesz szobor, mert ő nem kér ilyent. Na, kb. ezek a sznobok. Amúgy pénzük van, és lenézik a többséget. Volt olyan sztori is(döntse el mindenki, jó e vagy nem), hogy sétáltam a barátnőmmel este a faluban, és fél óra múlva a falu facebook csoportjában már kiírták a sznobék, hogy betörők járják a falut. :D

2022. jan. 27. 19:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!