Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnak egyesek több...

Hogy tudnak egyesek több gyereket is vállalni?

Figyelt kérdés

Anyám két gyereket szült, nagynéném hármat, unokatestvéremnek négy gyereke van.

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mások hogy tudnak több gyereket vállalni?

Nekem egy gyerekem van, igazi álombaba volt, most igazi álomgyerek. Vele pehely könnyű minden. Most ha szülnék még egy gyereket, akkor nem jutna annyi idő rá, mintha egyedül lenne. Ráadásul lutri, lehet egy többemberes baba lenne. De ha ugyanilyen lenne, mint a fiam, akkor is úgy érzem, hogy nem bírnám. Meg felfoghatatlan számomra, hogy két embert hogy lehet ugyanúgy, ugyanannyira szeretni, amikor nagyon különbözők. A legtöbb családnál azt vettem észre, hogy egy gyerekkel mindig kivételeznek valamilyen szinten.

És hogy lehet több gyereket "menedzselni", hogyha hasonló korúak, úgy, hogy ne rokkanj bele te és a férjed? Az egyiknek a matek háziban kell segíteni, a másiknak esszében kell segíteni, a harmadikat este 5-re edzésre kell vinni...

Ezt hogy? Emelem kalapom azok előtt, akik ezt bevállalják.

2021. dec. 1. 17:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Mi a 4.et tervezzük. Két nagyobb van ők 7-9 évesek, a kicsi 1,5, jövőre lesz még egy. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Aki 1-et szeretne annak legyen 1, aki többet, annak több. Szerintem se az a lényeg hogy az egész nap az 1 gyerek körül forogjon, kedvenc kaja minden nap, stb.

Nálunk jut idő mindenkire, persze vannak húzósabb napok, amikor nem igy sikerül. Sőt, itthon tanulás volt, amikor a legkisebb pár hónapos volt. Megoldottuk, persze nem volt könnyű.

A két nagyobb jár úszni és focizni heti 2-3 alkalommal.

Anyagilag megvagyunk, az idegek néha elpattannak, de az 1 gyerekkel is simán.

2021. dec. 1. 19:57
 12/17 anonim ***** válasza:
21%
Olyan cuki gyereked lehet, imadom a jó magaviseletű gyerekeket 🤗
2021. dec. 1. 20:18
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Hmm

3 gyerekem van de otthon max akkor volt tanulas ha potoltak a betegseg miatt kiesett tananyagot vagy verset kellet tanulni.

Nalunk az alt iskolaban soha nem adtak haza lecket. Delutan ha volt megcsinaltak a suliban.

Suliban sok kulon szakkor van. Pl karate, foci, furulya, enek, kezmuves...etc

Minden gyerek max kettot valaszthat a suli szabalya szerint.

Ha egyeb helyre viszed is megoldhato...

Egyutt fozunk segitenek benne lehet kozben beszelgetni. Ha olyan dolgom van eljatszanak egyutt. Alapvetoen mivel vannak tesverek nem kell allandoan a gyerekkel foglalkozni. Egymastol sokat tanulnak. Pl a szobatisztasag a kicsiknek hiphop ment a nagy miatt. Mert ok is jobban akartak. De sok masban is pl kompromisszum keszebbek, empatikusabbak tudjak mi az megoszatani valamit, segitokeszebbek, szoval csomo kompetenciaban tobbek mint az egykek.

Onnallobbak!!!

Minosegi ido sokfele lehet. Nalunk hetkoznak siman belefer egy tarsas vagy mas. De az egyutt elvegzett hazimunka is lehet az. Amugy nalunk mindenkinek van hazimunkaja. Pl a legkisebb kezeli a mosogatogepet. Napi max 5perc 😁 masike a viraglocsolas heti 2x 20 perc. A harmadik a szemetert felel. Hati 1x kiviszi a kukat es figyel h a benti szemetesek idoben ki legyenek vive.

Masik h alap h arra szoktattam oket h amit mar nem hasznal elrakja! Igy nincs kupi. Es mindig minden megvan.

Magamra minden nap van egy oram este es reggel is 😁

Szoval ugy gondolom sokkal jobb h harman vannak mintha csak egy lenne.

2021. dec. 1. 20:55
 14/17 anonim ***** válasza:
92%

En egyke voltam/vagyok es az en gyerekem is egyke marad. Sokszor azt lattam a barataimnal hogy a tesok olik egymast. Persze biztos voltak jo pillanataik is (amikor nem lattam oket egyutt) de olyan undorito dolgokat vagtak egymas fejehez hogy csak neztem. Ez annyira megmaradt bennem szabalyosan leepitettek egymas onbizalmat. (A te combod vastagabb a te hajad milyen mar...) Persze ezek lanytesok voltak szerintem a fiuknak konnyebb lehet mert ok nem foglalkoznak egymas kulsejevel. De a lanyok... fu hat tobb ilyet is lattam es nem jott meg a kedvem soha ahhoz hogy lanytesom legyen. Mondjuk elegge introvertalt vagyok mai napig fontos az enido egyedul. Eleve nem tudtam elkepzelni milyen lehet tobben egy szobaban lakni... biztos megszoktam volna muszajbol de nem vagytam ra kollegista se akartam lenni soha.

A tobb gyereket vallalo anyukak elott pedig szintugy leborulok. Mindig csodalkozom azon ha valakinel becsuszik egy gyerek es megtartja anyuka mert nem kepes elvetetni. Hat bizony az en lelkem a pokol tuzen egne el de siman elvetetnem mert szamomra az embrio meg nem egy kifejlett tudatu gyerek, pedig van sajatom es imadom. Mindenesetre vigyazok NAGYON nehogy teherbe essek ismet. En el is kottetnem magam ha lehetne de a demografiai adatokat nezve erre kb 50 evig nem lesz esely itthon.

Arra kivancsi lennek hogy amikor van 2-3 gyerek elore atgondoljak-e a logisztikat kesobb ahogy te is irtad (ovi,suli,kulonorak). Ezt nem bantasbol irtam de kivancsi lennek hogy Ok gorcsolnek-e ilyenen vagy szimplan lazan allnak hozza es lesz ami lesz? Valahogy igy kepzelem egyebkent hogy lazan veszik az akadalyokat mert ugy gondolom csak igy lehet.

Egy ismerosom nemsokara szul tervezetten masodikat az elso epp dackorszakos es a ferje kb semmit nem segit. Nagyon orulok en is neki mert boldog de en pl keptelen erre.

2021. dec. 1. 23:58
 15/17 anonim ***** válasza:
*keptelen lennek erre.*
2021. dec. 2. 00:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben van h te eggyel birsz el es ennyi fer bele az eletedbe. A baj azokkal a szulokkel van ahol tobbet vallalnak mint ami belefer es/vagy

1. a gyereken csattan

2. anya kieg

3. kapcsolat tonkremegy.

Hetvegen a ferjem elment a ket nagyobbal egy hetvegi taborba es egyedul voltam a babammal, 3x1.5orat sikerult nap kozben pihenni/olvasni a 2 nap alatt + 10oras alvas (5.5szokott ket reszletben) ejszaka, nekem ilyen pihenes utoljara tavaly augusztusban jutott es ezt en birom. (Nincs segitsegunk es 8oraban dolgozok). Mindenkinek mas a teherbirasa es tulajdonkeppen ez is a valasz a kerdesedre. Ha van egy kialakult rendszer es egy tamogato ferj, mukodokepes es boldog lehet a nagyobb csalad is. A nagyok onalloak es valoban nem ulok mellettuk sem tanulni (kituno tanulo mindketto), sem jatszani, de abszolut toltunk minosegi idot egyutt, maskepp. En vagyok a beszelgetos, a ferjem a tarsasozos.

Sok logisztika, sok kommunikacio, kevesebb alvas. Nalunk eddig menedzselheto igy, sajnalnam ha csak 1gyerekem lenne, viszont sok lenne ha 4.

Tudom h azt is megoldanank, de ott az anya kiegne verzio lepne eletbe, azt pedig nem szeretnenk.

2021. dec. 2. 01:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyerekem van mikor még csak 2 fiam volt akkor is eljártunk kirándulni,minden hétvégén,mikor lányom megszületett és ők iskolások lettek tanultam velük,mesét olvastam nekik,én megpróbáltam munka mellett is minden iskolai rendezvényen ott lenni,mert gyerekeim számomra mindig fontosabbak voltak .
2021. dec. 2. 08:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!