Szerintetek kamuznak vagy merre induljak el?
két lányom van, 7 és 15 évesek. többször panaszkodnak arra, hogy fáj a hasuk. főleg reggel. ne értsétek félre, nem veszem félvállon, de sokszor itthon tartom őket, mert azt gondolom tényleg fáj nekik. orvosnál is voltunk ezzel, semmi problémát nem tudtak megállapítani. a nagynak már meg van a menzesze, független attól fáj a hasa. naponta járnak nagy wc-re, szóval az se lehet a baj.
reggel adok nekik reggelit, van mikor eszenk, van mikor nem. ettől IS független a hasfájás. viszont semmi tünet nincs, nincsnenek rosszul, semmi, csak fáj a hasuk. nem is egyszerre. sokszor meg mikor "elfeledkeznek" a fájásokról, akkor visoznt nagoyn elgondolkozok, hogy megint csak "nekem szól" a dolog.
lehet azért csinálják, mert én itthonról dolgozok és itthon akarnak maradni? vagy mert töbször eljátszottam ezt, hogy itthon tartom őket, mert kicsit fájt a hasuk, vagy más apróság ami miatt az ember alapból nem tartja otthon a gyereket. múltkor a kissebbik sírt a kocsiba a suli előtt, hogy hnyingere van, fáj a hasa. haza mentünk, aludt 4 órát, két napig itthon tartottam, semmi baja nem volt. kicsit át verve érzem magam, emrt mintha kihasználnák ezt.
vagy ha nem akkor merre induljak el? mire figyeljek a hasfájás miatt?
már egy időben annyira felcsesztek emiatt, hogy egymás után fájlaltak valamit, hogy ithon maradtak mindketten és közben semmi bajuk nem volt...azt mondtam, már csak akkor szóljanak ha vér folyik és mentő meg yértük. engem hagjyanak békén a hasfájás miatt. de attól függetelenül mondják. főleg a nagy lányom, ír óra közben hogy haza jöhet-e mert fáj a hasa, rosszul van stb. mikor mondom neki, hogy menjen akkor az iskolaorvosho, oda már nem akar.
mit teyek? így már nem is hiszek nekik, ha tényleg van valami baj, hogy higgyem el nekik? nagoyn rossz anyának érzem magam, mert egyszerüen nem tudom, mit gondoljak erről az egészről.
nincs gond a suliba. a kicsi boldogan jön ki mindig, szeret járni.
a nagy meg mintha olyankor "betegeskedne" mikor a bnője nicns ott :/
segítsetek :(
Téged teljesen hülyének néznek a gyerekeid. :D
Ha tényleg ennyire és ennyiszer fájna a hasuk, főleg a nagynak, már rég elmentek volna orvoshoz.
Én magamból kiindulva, végigrettegtem az iskolás éveket, hogy nehogy szóban kelljen felelnem...
Nem mondtam senkinek, mert nem foglalkoztak volna vele.
Amúgy szerettem az iskolát és a tanárokat is!
Évek múlva a munkahelyemen jött ki rajtam...év eleje, előadás tartására...stb.
Fájt a gyomrom napokig. Háziorvos annyit mondott: stressztől van.
Én elbeszélgetnék a gyerekekkel erről.
köszönöm a normális válaszokat. nem félnek az iskolától. a nagynak voltak eleinte problémái (vagyis nehéz volt általánosból középsuliba), de már szereti. barátnők is vannak. és elmondja ha van baja, szerencsére. a kicsi meg majmolja a nagyot, viszont az tény, hogy egyre többet mondják, mióta itthonróll dolgozom. szerintem is "kamuznak", de akinek van gyereke és volt már okmolyabb betegség a családban, az valahogy minden apróságot komolyan vesz, mégha nincs is alapja.
voltunk már kivizsgáláson pár éve, semmi nem volt. bár a naggyal csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!