Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kamuznak vagy...

Szerintetek kamuznak vagy merre induljak el?

Figyelt kérdés

két lányom van, 7 és 15 évesek. többször panaszkodnak arra, hogy fáj a hasuk. főleg reggel. ne értsétek félre, nem veszem félvállon, de sokszor itthon tartom őket, mert azt gondolom tényleg fáj nekik. orvosnál is voltunk ezzel, semmi problémát nem tudtak megállapítani. a nagynak már meg van a menzesze, független attól fáj a hasa. naponta járnak nagy wc-re, szóval az se lehet a baj.

reggel adok nekik reggelit, van mikor eszenk, van mikor nem. ettől IS független a hasfájás. viszont semmi tünet nincs, nincsnenek rosszul, semmi, csak fáj a hasuk. nem is egyszerre. sokszor meg mikor "elfeledkeznek" a fájásokról, akkor visoznt nagoyn elgondolkozok, hogy megint csak "nekem szól" a dolog.

lehet azért csinálják, mert én itthonról dolgozok és itthon akarnak maradni? vagy mert töbször eljátszottam ezt, hogy itthon tartom őket, mert kicsit fájt a hasuk, vagy más apróság ami miatt az ember alapból nem tartja otthon a gyereket. múltkor a kissebbik sírt a kocsiba a suli előtt, hogy hnyingere van, fáj a hasa. haza mentünk, aludt 4 órát, két napig itthon tartottam, semmi baja nem volt. kicsit át verve érzem magam, emrt mintha kihasználnák ezt.

vagy ha nem akkor merre induljak el? mire figyeljek a hasfájás miatt?

már egy időben annyira felcsesztek emiatt, hogy egymás után fájlaltak valamit, hogy ithon maradtak mindketten és közben semmi bajuk nem volt...azt mondtam, már csak akkor szóljanak ha vér folyik és mentő meg yértük. engem hagjyanak békén a hasfájás miatt. de attól függetelenül mondják. főleg a nagy lányom, ír óra közben hogy haza jöhet-e mert fáj a hasa, rosszul van stb. mikor mondom neki, hogy menjen akkor az iskolaorvosho, oda már nem akar.

mit teyek? így már nem is hiszek nekik, ha tényleg van valami baj, hogy higgyem el nekik? nagoyn rossz anyának érzem magam, mert egyszerüen nem tudom, mit gondoljak erről az egészről.

nincs gond a suliba. a kicsi boldogan jön ki mindig, szeret járni.

a nagy meg mintha olyankor "betegeskedne" mikor a bnője nicns ott :/

segítsetek :(

2021. nov. 29. 08:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

10-es: A nagyobbik lány 15, a kisebbik 7 éves. Azt még is hogy gondolod, hogy egy suliba járnak és ugyanaz az osztályfőnökük?!

Anyuka maga írja: "nincs gond a suliba. a kicsi boldogan jön ki mindig, szeret járni." illetve "a nagy meg mintha olyankor "betegeskedne" mikor a bnője nicns ott :/"

Legközelebb olvasd végig a kérdést válaszadás előtt ;-)

2021. nov. 29. 10:18
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát az én anyám anno nem hitte el nekem, hogy fáj a hasam.... Mennem kellett a suliba. Más kérdés, hogy helyette sokszor az orvoshoz mentem. Kb heti vendég voltam a háziorvosnál, aztán a sebészeten. Egy fiatal dokinak jutott eszébe, hogy talán nem testi eredetű a dolog és ő küldött a pszichiátriára. Pánikbetegséget diagnosztizáltak végül.
2021. nov. 29. 10:25
 13/23 anonim ***** válasza:
60%
12-es és a te tesódra is átterjedt a pánikbetegség?
2021. nov. 29. 10:26
 14/23 anonim ***** válasza:
61%

13!

Van egyáltalán testvérem?

Amúgy meg az együtt élők nagyon sokszor átveszik a másik érzéseit. Ha olyasvalakivel vagy sokat együtt, aki állandóan panaszkodik pl fejfájásról, neked is fájni fog.

2021. nov. 29. 10:28
 15/23 anonim ***** válasza:
43%

14, ha hipochonder vagy, akkor biztos.

Migrénes vagyok 10+ éve, de érdekes módon a családomból senkinek nem szokott "velem fájni"...

2021. nov. 29. 10:33
 16/23 babyboom567 ***** válasza:
84%

Én mindenképpen elvinném gasztóra, lehet simán ,hogy tej, vagy glutén érzékenység,vagy tojás, vagy gyümölcscukor(bár szerintem is kamuznak).Az első körben a gasztrón is vérvétel van.Nem kell rögtön tükrözéssel ijesztgetni.

Én magam miatt, meg a gyerekkel is voltam gasztrón. Vérvétel volt, utána (elvileg) terheléses vizsgálat,illetve allergológián van ételekre is bőrpróba, amikor a hátára rakják fel az allergéneket.

Sajnos kb tavasszal-nyáron fogtok bárhova bejutni, ha most elkezded intézni a beutalókat ,időpontokat.

Az is lehet,hogy extrán sok gáz termelődik nekik, ami ha kijön, már a probléma megoldódik,bármilyen puffadásra való szert(espumisan) kipróbálhatnál.Illetve adjál probiotukumot.

Kontrollálni kell ez evéseket, simán fájhat a hasuk az összevissza evéstől.Illetve a túlevéstől is fájhat.

napi 3 kissebb + 3 nagyobb étkezés, és közte semmi.

Ha kizárólag, iskola előtt, és iskola idő alatt fáj a hasuk,és pl este,meg hétvégén, szünetben nem, akkor kamuznak, VAGY szoronganak.A szorongást is lehet kezelni.(a testi kivizsgálás mellett)

Azt azért valljuk be őszintén, hogy rengeteg gyereknek és felnőttnek(főleg ha intovertált),sokkal könnyebb otthonról dolgozni, tanulni.

Vizsgáltasd ki őket szerintem.

2021. nov. 29. 10:33
 17/23 babyboom567 ***** válasza:
86%

Jah, igen az lemaradt, hogy rengeteg folyadékot kell inni, főleg tiszta vizet.

Ezt én a közvetlen környezetemben is látom, hogy az emberek nem isznak folyadékot,és mindenféle bajokkal kínlódnak, és ha mondjuk,hogy igyon,akkor jön a szöveg,-hogy de én rengeteget iszok,simán fél litert is 1 nap(ami kb ahhoz elég,hogy ne haljunk szomjan)

2021. nov. 29. 10:55
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
Hugomnal is ez volt altalanosban, neki psziches volt, gyogyszert is kellett szednie mar, olyan sulyos volt. Az viszont azert fura, hogy mindket lanyodnal jelen van. Kerdezd meg, hogy szukseguk van-e pszichologusra.
2021. nov. 29. 11:08
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

15!

Na és 7 éves vagy vagy 15?

2021. nov. 29. 12:00
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez teljesen egyértelmű, hogy csak otthon akarnak maradni. Ok, akkor ne ijesztgesd őket a gyomortükrözéssel (bár ha tényleg baj van, az fáj annyira, hogy azt is bevállalják), egyszerűen csak fogd őket diétára, feküdjenek egész nap, telefon, tablet, pc elvéve, elvégre aki beteg, és nincs ereje iskolába menni, annak ahhoz se legyen, hogy játszon. Feküdjenek a félig sötétített szobában azt kész. Meglátjuk, mennyire lesznek betegek, ha nincs otthon mit csinálni és még enni is alig lehet néhány szem főtt krumplin kívül. Én biztos ezt csinálnám.
2021. nov. 29. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!