Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul csináltam a hozzátáplá...

Rosszul csináltam a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Barátnőm kisfia ès az enyèm között 1 hònap van. Kisfiam a napokban 1 èves ès már azt eszi, amit mi, termèszetesen korának megfelelőt kap ès light fűszerezèssel, de èn nem igazán parázok ezen, tegnap pl annyira kunyerált, hogy a sonkás pizzámbòl is kòstolt picit, illetve adtam már neki csülkös bableves levèt is kenyèrrel, valamint sült házi szalonnát is kòstolt már. Viszont èn egy ideje rakok a főzelèkèbe, leveseibe sòt. Házi sòmentes ètelìzesìtőt is használok, ezen kìvül szoktam babèrlevelet, fokhagymát, pòrèhagymát, őrölt kömènyt, bazsalikomot, petrezselyemzöldet, kaprot is használni. Nem babavìzzel főzök, sima csapvìzzel. Babavìzből kèszìtem a tápszert, s inni is azt kap, de már nem forralom. A barátnőm meg van lepődve rajtam, hogy ilyen lazán veszem. Ő mèg szinte semmi fűszert nem használ, külön főz neki pèpeket, darabosat nem igazán kap ès babavìzből főzi mèg a levest is. Èn ezeket kb 7 hòs koráig csináltam, azòta miòta bevetettem, hogy együtt eszünk sokkal befogadòbb lett az ètelek iránt. A kis kezeivel eszik ès a kanalat is megragadja, de mèg ügyetlen. Szerintetek èn rontom el? Bajt okozok, ha nèha megkòstolt fűszeresebb kajákat? Ès hogy használok egy csipet sòt? Barátnőm szerint a vesèinek ártok. De most komolyan, egy èvesen semmi fűszer? Általában úgy csinálom, hogy kevèsbè sòzok, s kiszedek neki a kajábòl 2 napra valòt, aztán a többit befűszerezem. A sütőben kèszülteknèl meg èrtelem szerűen kevèsbè fűszerezek ès utòlag sòzunk/borsozunk a fèrjemmel.
2021. nov. 26. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Jól csinálod, én is is így voltam, mint te.
2021. nov. 26. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén én ennyit sem csináltam, mint te, hanem magunknak fűszereztem és abból evett ő is. Természetesen csilis kajákból nem kapott.
2021. nov. 26. 13:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
15 hónapos lesz lassan a lányom, azt eszi,amit mi. Evett már pizzát, a bablevesnek sem csak a levét, hanem mindennel (zöldség, bab, hús) együtt, valamelyik este például az apjával jóízűen tolta a császárszalonnát. Csípőset nyilván nem kap, de egyébként mindent. 1 évesen sem főztem már neki külön.
2021. nov. 26. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jól csinálod. Az elején én is rettegtem a sótól, mert a csapból is az folyik, hogy jajj nem szabad.

Már bánom. Eleve sótlanul főzök kicsit, mindenkinek az az első hogy rásóz a kajámra, szóval alapból nem kapott volna túl sós kaját ha a miénkből eszik se. Ehelyett kínlódtam, meg rettegtem a sótól, a cukortól, a fűszerektől.

Elengedtem ezt az egész hozzátáplálási szabályrendszert és mindenki boldogabb a gyerek meg többet eszik, mert finomabb.

Az én barátnőm is félősebben etet, viszont SOHA DE SOHA nem kritizálna vagy mondana olyat hogy tönkreteszem a gyerek veséjét.

2021. nov. 26. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten jól csináljátok, csak más, elveket követtek.
2021. nov. 26. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem inkább a barátnő csinálja rosszul, 1 éves eheti azt, amit ti, egyébként nyilván ha főzöl egy levest felforralod a vizet, de én csapvizet is adtam ennyi idősen forralás nélkül, 1 éves már nem csecsemő.
2021. nov. 26. 13:59
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem te csinálod jól. Majd barátnőd gyereke belerul mondjuk 1 év múlva bölcsibe és fogalma nem lesz mit kezdjen az ételekkel, mert ott nem.fog ízetlen pürét kapni. Kisfiam is 1 éves, teljesen ugyanazt eszi,amit mi. A gulyásleves át a pizzáig. Nyilván levesböl neki inkább a zöldségeket szedem ki, és villával összenyomkodom. Próbálkoztam nála is q külön sómentes főzéssel de nem ette. Azért oedog felesleges külön pepecselni.

Inni babavizet kap, de eszembe nem jutott volna abból főzni.

Mit gondol a barátnőd mi folyik a csapból? Cián? 1 évesen Szerintem akár inni is kaphat már csapvizet.

2021. nov. 26. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ő is jól csinálja, meg te is. Ebben nem találsz egységes álláspontot. Nyilván egyikőtök sem tömi csokival S rá egy kis porcukros süteményt.
2021. nov. 26. 15:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!