Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnád a gyerekednek a férjed...

Adnád a gyerekednek a férjed vezetéknevét, ha az vicces lenne, vagy pejoratív jelentéssel bírna?

Figyelt kérdés
Czigány, Ondó, Geczi, Dugasz például (mind létező vezetéknév).
2021. nov. 23. 10:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
96%
A fel sorolták közül a Czigánnyal nincs problémám, elég gyakori vezetéknév, szerintem nem pejoratív. Én nem vagyok cigány egyébként, de nem lenne bajom vele. A többi leírt név viszont tényleg nehezen vállalható, nem szeretném ha a gyerekem viselné. Létező nvezetéknév még a Kuki, az is elég kellemetlen lehet, én megváltoztatnám, ha ilyen nevem lenne.
2021. nov. 23. 21:03
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem. És ha már a férjem,lennék vele olyan őszinte, hogy azt mondjam nem tetszik és gáz,úgyhogy az enyémet kapja a gyerek
2021. nov. 23. 21:38
 23/27 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem egy házasságba bele kell, hogy férjen, hogy ezt megtudják beszélni és letudják tisztázni. Én nem venném fel a férjem nevét, ha ilyen vezetékneve lenne és nem adnám a gyerekeimnek sem, főleg hogy az enyém viszonylag normális. Nem tucatnév, nem gáz és nem is kell állandóan betűzni. Az ő neve felőlem maradhat, bár már nekem is vér ciki lenne bemutatni.

Ha ezt nem tudjuk megbeszélni, akkor valószínű nem is lesz soha a férjem. :D Egyébként szerintem ha kicsit intelligensebb egyénről van szó és esetleg őt is halálra cikizték, akkor magától fogja azt mondani, hogy ne legyen ez a gyerekek vezetékneve.

2021. nov. 24. 08:31
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Ondó, Büdi, Kuki, Getzi, Retkes, Gombás, B.uzi, Bugyi, Gagyi, Zsíros ilyenekről már hallottam, bajban is lennék, ha párom szegény ilyen vezetéknevet viselne. Szerintem nem adnám a gyereknek és valószínű én sem vennem fel a nevét.
2022. ápr. 25. 05:19
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnám és szerintem én sem venném fel a nevét házasság után.
2022. ápr. 25. 15:38
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Apám munkatársa Hugyina Zoltán. Nem adnám.
2022. ápr. 25. 17:49
 27/27 anonim ***** válasza:
69%

A Retkes, Gombás, Zsíros, Czigány szerintem nem gáz. Volt Czigány és Gombás nevű osztálytársam is, egyiket se csúfolták.

Ha férjem nem akarná adni nem ragaszkodnék hozzá, de ha neki nincs vele problémája nekem se lenne.

Az Ondó, B.zi,Büdi, aminek csak egy jelentés van és az gáz, azok tényleg gázak... Még a házasság előtt megpróbálnám megbeszélni a leendő férjemmel, hogy nem szeretné-e ő is inkább az én nevem. :D

Ha ragaszkodik hozzá hogy az ő neve márpedig marad és a gyerek neve az ő évét kapja.. Hát akkor nem lennék boldog, de nem hiszem, hogy "váló ok" lenne. Valahogy ő is felnőtt ezzel a névvel és ha ragaszkodik hozzá, akkor valamiért szereti is.

2022. ápr. 25. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!