Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnád a gyerekednek a férjed...

Adnád a gyerekednek a férjed vezetéknevét, ha az vicces lenne, vagy pejoratív jelentéssel bírna?

Figyelt kérdés
Czigány, Ondó, Geczi, Dugasz például (mind létező vezetéknév).
2021. nov. 23. 10:56
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
60%
Ha a férjem ragaszkodna hozzá, akkor igen, egyébként nem valószínű.
2021. nov. 23. 10:56
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném. Ismerősi körben volt van egy pasi aki emiatt felvette inkább a felesége nevét házasságkötéskor, gyerekek is a feleség vezetéknevét használják.
2021. nov. 23. 11:03
 3/27 anonim ***** válasza:
35%
Ha a férjemet nem zavarta annyira, hogy megváltoztassa, akkor nem látom okát, miért ne kaphatná a gyerekünk is ugyanazt.
2021. nov. 23. 11:04
 4/27 anonim ***** válasza:
91%
én azt hiszem nem, de mondjuk nincs is hülye nevem. egyszer a rádióban hallottam egy riportot egy emberrel, akit bu zinak hívtak. ő büszke volt a nevére és a fiát is úgy anyakönyvezték. nem a homoszexualitásról kapta a nevét ha jól emlékszem, hanem a búzáról mint gabonanövényről. azért kellett két részben írnom a nevet mert a trágárságszűrőn nem ment át.
2021. nov. 23. 11:10
 5/27 anonim ***** válasza:
98%
Nem, mert sajnos az emberek többsége olyan, hogy szeretik a másikat bántani. Ezek a családnevek meg pont olyanok, hogy valószínűleg a gyereket a suliban tönkre tennék miatta. Úgyhogy érdemes nagyon meg gondolni.
2021. nov. 23. 11:38
 6/27 anonim ***** válasza:
13%
Adnám. Szerintem nagyon megalázó lenne a férjemnek, ha azt mondanám neki, bocs, a te neved ciki...
2021. nov. 23. 11:54
 7/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem adnám. A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni és később is hátránya lehet belőle pl munka keresésnél.
2021. nov. 23. 11:55
 8/27 anonim ***** válasza:
98%
Nem adnám.
2021. nov. 23. 12:01
 9/27 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg nem tudom a kotojeles verzió mennyire állja meg a helyét. Én ismerek egy Czigány-Piros Xy nevű lányt, szerintem neki így szép a neve pl, de nem tudom más névvel hogy működne.

Amúgy szerintem nem adnám, de nyilván közös döntés kell hogy legyen a férjemmel.

2021. nov. 23. 12:08
 10/27 anonim ***** válasza:
21%

7!

Apuka ezek szerint egy lelkibeteg munkanélkül?

2021. nov. 23. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!