Adnád a gyerekednek a férjed vezetéknevét, ha az vicces lenne, vagy pejoratív jelentéssel bírna?
Figyelt kérdés
Czigány, Ondó, Geczi, Dugasz például (mind létező vezetéknév).2021. nov. 23. 10:56
12/27 anonim válasza:
"A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni és később is hátránya lehet belőle pl munka keresésnél."
Ebből. Ha olyan xar a név, és agyon szekálták, akkor lelkibeteg kell hoyg legyen. Ha munkakeresesnel gondot okoz, akkor nyilván munkanélküli. Ha egyik sem, akkor nem xar a név. Nem?
13/27 anonim válasza:
Nem és a férj se lenne férj, mert nem mennék hozzá, ha nem változtatná meg az idióta vezetéknevét.
14/27 anonim válasza:
Biztos, hogy nem, nemrég láttam pl egy Paraszt vezetéknevű kislányt, de van ismerős Retkes vezetéknévvel, még a férjemet is próbálnám meggyőzni, hogy ilyen borzalmat cseréljen le, akár én is megválok az enyémtől és legyen családilag új nevünk, de hogy a gyerek (sem meg én sem) nem kapna meg ilyen megalázó családnevet az 1000%.
15/27 anonim válasza:
Unokatestvéreim apja Budi Xy, és a gyerekek is a Budi családnevet viselik. Borzalmas. Hogy lehet így kics.szni a gyerekkel?
16/27 anonim válasza:
Férfi vagyok, de ha nekem lenne ilyen vezetéknevem, én nem szeretném, hogy a gyerekem is azt kapja. Elvégre ez csak egy név, nem ér annyit, hogy egy életen át csúfoljál miatta a gyerekem.
17/27 A kérdező kommentje:
6-os! Ne haragudj, de ha egy férfi azon megsértődik, hogy talán az Ondó név nem túl előnyös és inkább kapja a gyerek a te nevedet, akkor az illető rá is szolgált a nevére.
2021. nov. 23. 15:57
18/27 anonim válasza:
Lelkibeteg talán nem lesz, de hogy minden egyes alkalommal kellemetlenül fogja érezni magát ha be kell mutatkoznia az biztos. “Igen Ondó névre volt a megrendelés.” 😀
Főleg hogy ha már a “Szabó”-nál egy fokkal bonyolultabb neved van az emberek hajlamosak állandóan vissza kérdezni hogy “milyen Jóska?” Ami baromi fárasztó.
Tudom, most jön az hogy a gyerekek igyis úgyis cikizik egymást, de ha egy ekkora magas labdát dobnak nekik akkor tuti tripla adag beszólogatás lesz.
19/27 anonim válasza:
Biztosan nem. Különben sem csak az apja nevét kapná, hanem mindkettőnkét kötőjellel, de ha a férjemnek a fentiekhez hasonló vezetékneve lenne, akkor csak az enyémet kapná. Ki nem cs.esznék ilyen szinten szerencsétlen gyerekkel.
20/27 anonim válasza:
Ferjem Ondó.. A gyerekek az en vezeteknevemet kapják. Az ő döntése volt. Nincs ezzel semmi gond. Ő mar nem akarta meg változtatni, de mindig szégyellte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!