Gyermeked óvónője, tanárai ismerőseid Facebookon? Gyerekkel kapcsolatban szoktatok írni neki/nekik messengeren?
Ismerősöm egyik másik, de nem írogatok nekik messengeren. Én is azt gondolom, hogy nem igazán illő, én sem szeretem, ha munkaügyben írogatnak, főleg munkaidőn kívül. Egyszerűen mindennek megvan a maga ideje és helye, a gyerekem ovi ügyei nem hiszem, hogy messenger ügyet képviselnének.
Fentiek ellenére persze, ha az ovi másképp nem rendelkezne, akkor elfogadnám a kapcsolattartás színtereként, hisz én is használom a mindennapokban és rugalmas vagyok, ha valakinek ez az igénye, de kéretlenül biztosan nem írogatnék senkinek.
Nálunk is tegeződik mindenki mindenkivel.
Óvónő nem jelöl vissza senkit.
A dajka és az óvoda vezető viszont igen, nekik lehet írni messengeren.
Iskolában az osztályfőnök javaslota, hogy nyugodtan írjunk messengeren, az edző is.
Állami óvoda és iskola.
Szerintem itt a lényeg a kölcsönösség.
Mikor ovis lett a lányom az óvónő mondta h felvesz a külön csoportunkba, illetve bejelöl ismerősnek, h tudjunk messengeren is beszélni (ez a covid alatt jól jött)
Mi nem cseréltünk telefonszámot. Csak a szülőké van leadva, mi nem tudjuk az óvónőjét.
Az ovit egy központi számon lehet elérni. gyakorlatban megcsörgeted az ovit, ahol 4 csoport van, illetve a titkárság. Ha azt felveszik, akkor odahívják azt a személyt akivel beszélni akarsz. Tehát addig csak a dadus van mondjuk a gyerekekkel. Mindezt azért h jelezd h a gyerek beteg.....
Nem beszélve arról h októberben volt h hirtelen 10 gyerek lett beteg hétfőre. Hát égett volna a vonal.
Így sokkal egyszerűbb.
Nelem is. Mert ha éjjel belázasodik, üzenek egyet. Így reggel nem kell már csak a dokit hívnom. Egy gonddal kevesebb.
Random én sem jelöltem be a másik óvőnőt, illetve a dadust sem.
Az óvónők igen, nekik szoktam messengeren írni, ha pl beteg a gyerek, ők is ott szoktak írni, ha valami sürgős dolog van.
Az iskolásom tanárai nem ismerőseim, és nem is szeretném, ha azok lennének. Ha valami miatt kapcsolatba kell velük lépnem, azt a Krétán teszem meg, illetve erre van a fogadóóra.
Ovónő vagyok. Nekem két facebook-om plusz messengerem van.
Az egyik teljesen zárt, csak barátokkal, családtagokkal vagyunk ismerősök, illetve olyanokkal, akikkel ovin kívül ismerjük egymást. Plusz a kollegák, persze. Ide mennek a személyes posztok, megosztások, feltöltések a hobbimról, életemről, humoromról, stb. Ezt napi szinten használom.
Aztán ott van az ovis facebook-messenger páros, ott a nevem után ki van írva, hogy Ovónéni. Tehát Kiss Anna Ovónéni-ként vagyok fent. Ott a szülőkkel tartom a kapcsolatot. Facebook-on van a Katicások (zárt) csoportja, ott beszélünk, kérdezünk, szervezünk mindenkire vonatkozó kérdéseket, témákat. Privátban pedig ide írhatnak nekem, válaszolok. Viszont ezt napi egyszer használom, haza érve, ha le tudok ülni végre. :)
Aki a magán facebookomat jelöli be vagy oda ír, azt átirányítom az Ovónénisre.
Igen
Nálunk a magánelérhetőségeket használják hivatalos kommunikációra is.
Nyilván lehetne telefonálni is, de nekem is könnyebb, ha nekem alkalmas időpontban megírom, hogy beteg a gyerek, nem megy…
Mint telefonálgatni, esetleg fel sem veszi èpp.. stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!