Honnan tudom, hogy milyen nevet adhatok a gyerekemnek?
(Disclaimer) Nem várok babát, csak érdekel.
Arra gondolok, hogy pl MO-n el e nevezhetem a gyerekem valami kifejezetten amerikai néven, pl. Sarah, George, John stb. Tudom, hogy ezeknek a neveknek van magyar megfelelőjük, pont ezért érdekel, hogy azt kell használni, vagy használhatom e az angol/amerikai formát. Van esetleg lista azokról amiket használhatunk, vagy pont ellenkezőleg, azt használhatsz amit akarsz, viszont van egy fekete lista arról amit nem lehet? Azt pl tudom, hogy Király, Őekszelenciája vagy ilyen neveket nem lehet adni nekik. Ha azt szeretném, hogy pl. Joe legyen a fiam, vagy Guinevere a lányom, akkor megtehetem, hogy így nevezem el őket?
Magyarositva kell irod.
Szoval Jennifer - Dzsenifer
Ami nem szerepel azt lehet engedélyeztetni, de ha megadják akkor is csak fonetikusan a magyar helyesírásnak megfelelően, tehát George- Dzsordzs, John- Dzson
Kivéve, ha te vagy a párod külföldi származású, akkor lehet neki idehaza is normálisan leírva külföldi nevet adni.
You sorozatból szedted a neveket? 😁😁
Amúgy jól írták előttem. MTA engedélyezett nevek listája. Minden évben frissítik. De ha neked tetszik valami adhatsz be kérelmet de valóban fonetikusan írva lehet csak. Fiam bölcsijében volt egy kislány : Dzsesszika Émi (Jessica Amy). Hát én nevettem mikor meglattam ezt a szekrényre írva 😂
Krisztofer, Brendon, Brájen, Rikárdó, Aliszia, Dzsenifer, Dzsesszika, Naomi, Alexander, Nikolasz stb már nem trendi?
Esetleg egy kis görög vonal, mint Akhillesz, Afrodité, Niké, Niobé, Héra stb? A Zeuszt azért tényleg gondold át, én pl csak kutyákat ismerek ezzel a névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!