Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvehetik tőlem a gyermekeimet?

Elvehetik tőlem a gyermekeimet?

Figyelt kérdés

A pandémia kezdetén férjem elvesztette az állását mint sokan mások a leépítések miatt.Azóta csak szezonális rövidtávú munkahelyeken tudott elhelyezkedni amik egytől egyig hosszútávot ígértek.Már az október is rizikós volt a szeptemberről felhalmozott számlák tekintetében de ez a hónap maga a katasztrófa.Kértem lelkisegélyt hogy a nyomasztó érzéseket ne a wc-n sírva kelljen lenyelnem hogy a gyermekeim ne lássák az aggodalmamat.Meglepődtem mert a lelkisegély támogatást is küld élelmiszer,tisztálkodás,és néhány fontosabb ruhanemű tekintetében illetve még 1-2 szeptemberi sürgető számlában is segítenek.Nem tudom szavakban kifejezni a hálámat,mégha nem is tesznek semmit akkor is hálás leszek nekik azért hogy reményt adtak.Megnyugodtam és tudom hogy akárhogy is lesz ezt akkor is átvészeljük.Főleg hogy férjem talált egy jó munkát és ha a 2 hónapos próbaidő letelik akkor egymást váltva én is elmehetek dolgozni.

Nos de a kérdésem.A hölgy azt javasolta hogy vegyem fel a kapcsolatot a családsegítő szolgálattal.Gyermekvédelmit szeptembertől kapok így ingyenes az étkezése a gyerkőcöknek.De rettegek a családsegítőtől.Félek hogy elveszik a gyermekeimet mert jelenleg pár napra tudom csak biztosítani nekik az ételt.Ha ezt megtudja akkor a gyermekeim veszélyeztetve vannak, nem merek belegondolni hogy elvehetik tőlem őket úgy, hogy már decemberre enyhülne a jelenlegi kilátástalanság.

Inkább ide írom ki mert itt nincs nevem.

2021. nov. 11. 22:31
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem dolgozom még.Amint a pici betölti a hármat,mehet oviba mert szobatiszta.Ez a 2 fő feltétele van.Sajnos azt valahogy elképzelhetetlennek látom még,hogy ne legyen itthon valamelyikünk.Így az én lehetőségeim is korlátozottak munka területén mert oda mehetek dolgozni ahol férjem is van hogy a váltás lehetőségével élni tudjunk.A családsegítővel nem veszem fel a kapcsolatot,félek tőle.Soha nem tudhatjuk hogy miként látnak mások.Nem szeretném kockára tenni a családunkat.
2021. nov. 12. 07:08
 12/30 anonim ***** válasza:
Merre éltek ti?
2021. nov. 12. 07:55
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
Miert nem mesz el dolgozni?mekkora a pici?
2021. nov. 12. 08:00
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hidd el, a családsegítőnek nem célja gyerekeket kiemelni a családból. Ezt mint egykori rászoruló, és mint szociális munkás mondom neked. Átmeneti anyagi nehézségek miatt nem emelnek ki gyereket. Tényleg nincs mitől félned, ti tevékenyen tesztek a helyzetetek javulásáért.

Jól olvastam, hogy kaptok már rendszeres gyermekvédelmit? Mert akkor már ugye azt is meg kellett igényelned, így tulajdonképpen már vesztek is igénybe ellátást, és látod, mégsem szállt rátok senki.

2021. nov. 12. 08:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Azért nem megyek még el dolgozni mert a legkisebb gyerkőc még nem töltötte be a hármat.Márciusban fogja csak, ehhez képest az ovi fogadja őt januártól ez már önmagában is segítség.Szüleim elhunytak.Testvéremtől 300 km választ el.Férjem édesanyja sem a közelünkben él illetve dolgozik.Így nincs olyan személy akire rá tudnám bízni a kisfiamat.Tudom kifogásnak hangzik mert én is annak hallom de bárhogy szeretném megszüntetni ezeket a kifogásokat,nem megy.Nem hagyhatom a nagyobb gyermekeimre a kicsit.A dackorszak kellős közepén jár sokszor én is elbizonytalanodok 1-1 hisztikitörés alkalmával akkor egy 14 éves hogyan tudná kezelni vagy egy 11 éves?De mégha ezeket az akadályokat le is tudjuk küzdeni a gyermekem akkor sem mehet még oviba egyedül hagyjam őt arra a 2-3 órára míg valamelyikünk hazaér,vagy az egyik nagyobb gyermekemet vegyem ki a suliból de melyiket?A nyolcadikost aki készül a központi felvételire mert a számítástechina világa az álma,vagy az ötödikest amit mindenki tud hogy általánosban talán a legnehezebb évfolyam, mert itt vesznek olyan fontos alapokat amikre később építenek.Vagy a harmadikost aki még öngama is kicsi?Igen.Joggal kaphatom azt hogy sok a gyerek.Nem.Nem terveztünk ennyit.Sőt...két gyerkőc fittyet hányva mindenre, jött,védekezés ide vagy oda.De nem gondoltunk arra hogy jön egy ilyen helyzet és a 10 éves stabil munkahely zokszó nélkül szélnek ereszti a férjem.A családsegítőt semmiképp nem keresem meg.Soha nem gondoltam volna hogy ilyen mélyre lehet süllyedni,még álmomban sem.
2021. nov. 12. 08:46
 16/30 anonim ***** válasza:
77%

Igaza van a 14-esnek, nem szégyen, és ott sem szörnyek dolgoznak. Szintén szociális munkás vagyok, csak más ellátásban.

Ha az lenne a cél, hogy kiemeljék a gyerekeket, szigorúan véve a jogszabályokat, akármelyik családból ki lehetne emelni.

Attól, hogy bemész megkèrdezni, hogy tudnának-e segíteni bármiben, még nem fogja rád szabadítabadtani senki a gyermekvèdelmi rendszert, amúgy is önkéntes a dolog.

Kiemelni csak a gyámhivatal emelhet, de ahhoz meg olyan komoly ok kell, amit akár hivatalból iskola is köteles jelezni (pl bántalmazás).

Nálunk a kolléganők volt, hogy leboltolták az ovival, hogy ugyan még nem szobatiszta a kicsi, de a körülményekre való tekintettel, vegyék fel, és addig lobbiztak a fenntartónál, hogy féláron, a lehető legtöbb alkalommal biztosítsuk mi (a támogató szolgálat) a szállítást, úgy, hogy ők adtak kísérőt a nagyobbak mellé is.

Amiket felsoroltál nem kifogások, valós problémák. Ha jól tudom, gyereket 12 éves korig jogilag nem hagyhatsz magára, felügyelet nélkül, a felügyeletet pedig nagykorù láthatja el.

Ha magára, vagy a szintén kiskorù testvérekre hagyva törtnik valami baj, az már inkább veszélyeztetés, mint a mostani helyzetetek.

Ettől függetlenül sok erőt és kitartást kívánok!

2021. nov. 12. 09:50
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsőde?
2021. nov. 12. 10:05
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Téged valaki nagyon megijeszthetett ezzel kapcsolatban, vagy nem tudom, filmekben is sokszor hülyén ábrázolják a gyermekvédelmet, pláne, hogy általában amerikai filmeket látnak az emberek, ahol amúgy is más a rendszer, de még az sem olyan, mint a filmekben.

Én ugyan nem ezen a területen dolgozom, de több barátnőm igen, meg hát azért ralatasom nekem is van. Akiktől ténylegesen elvettek gyereket, azok nem az anyagilag megszorult szülők, hanem azok, akik súlyosan és folyamatosan veszélyeztetik őket, pl durván bántalmazták, nem járatják iskolába (ezzel sokan hónapokig ellavíroznak következmény nélkül), prostitúcióra kényszerítik, lopni küldik, és ehhez hasonlók.

Nálatok gondolom nem ez a helyzet. Jó eséllyel csak kitöltesz pár papírt, hogy valamilyen támogatást kapjátok, esetleg más jellegű segítséget is tudnak nektek intézni, de a cél minden esetben az, hogy normalizálódjon a helyzet.

2021. nov. 12. 11:33
 19/30 anonim ***** válasza:
23%

Bocsi, de ha csak pár napra van meg a kajája a gyerekeknek, akkor igenis elmennék dolgozni és nem várnám otthon ülve, wc-n sírva a decembert, meg hogy betöltse a hármat.

Nem is értem, miért kell otthon lenni 3 évet, miközben hétről hétre éltek. Sokkal jobb szociális rendszerrel rendelkező országokban visszamennek a nők másfél év után dolgozni, itt meg inkább éhenhalnak, de három évet otthon ülnek. Komolyan, nem értem...

2021. nov. 12. 12:32
 20/30 anonim ***** válasza:
61%
Nincs családi segítsége, az ovi még nem veszi be, bölcsi meg nem is biztos hogy van. Ha van is, korlátozott férőhellyel, és nálunk az önkormámyzati dolgozók elsőbbséget élveznek. Hova tegye a kicsit?
2021. nov. 12. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!