Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy választanátok így nevet?

Hogy választanátok így nevet?

Figyelt kérdés
Több mint 100 név tetszik, ezek között van mindenféle, klasszikus, modern, ismert, kevésbé ismert, rövid, hosszú. Minden héten más név a kedvencem, kombináltam már őket, kimondtam a vezetéknévvel együtt, és a legjobbakkat kiváltogattam, de még így is maradt egy csomó, és nem tudok választani. Ha sorsolok, akkor mindig csalódott vagyok az eredménnyel, még akkor is, ha az abszolút kedvenc nevemet sikerült dobta ki a gép, mert ott van még ezer másik név, ami meg más miatt tetszik. Segítsetek, nem tudok mit kitalálni már (apa nincs hogy segítsen:( ) Szándékosan nem írok neveket, mert tényleg reggelig írhatnám őket.
2021. nov. 8. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
15%

Viktória

Alida

Alexa

Jázmin

Adél

2021. nov. 8. 20:29
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Mondogasd csak a vezeteknevvel, mivel hangzik jol. Ismetelgesd el tobbszor es egy biztos megmarad, amire visszatersz majd. Ha mas nem, akkor varj, amig megszuletik a baba es ha meglatod, tudni fogod. Nem tudom ebben mennyi az igazsag, de sokaktol hallom, hogy "raneztem es ugy nezett ki, mint egy Olivér" vagy "meglattam es tudtam, hogy ő Panna".
2021. nov. 8. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Válassz ki ma egyet és nagyon erősen határozd el, hogy ezen többé nem változtatsz, akkor sem, ha holnap másik tetszik jobban. 😄 Mi a férjemmel így csináltuk és nem bánjuk, jó kis neve lett a fiunknak. Én is így voltam amúgy, mint te. Nekünk ez lett a megoldás.
2021. nov. 8. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kiválasztottam egyet, és egy hétig úgy hívtam a hasamban a gyereket. Ha egy hét után nem éreztem úgy, hogy igen, tökéletes, akkor cseréltem.

Így volt a gyerek eleinte Erik, Dani meg a kuki tudja még mi. Aztán végre, 2 héttel a szülés előtt lett egy amin szerettem hívni a hasamat.

2021. nov. 8. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi ugyan nem voltunk ilyen nagy bajban a közel 100 névvel :D összesen 4 tetszett. Miután meglett ez a 4 név, megnéztük, hogy mikor vannak a névnapok. Ami nagyon közel esett a szülésre kiírt naphoz azt elvetettük. A férjem vezetéknevét fogja kapni, és az magánhangzóra végződik, ezért mi olyan keresztnevet szerettünk volna, ami mássalhangzóval kezdődik. Ezen felül rövidebb a vezetéknév, ezért a hosszabb utónévre szavaztunk. És így meg is lett a nyertes. Az utolsó két esélyessel mi is mondogattuk egyben a nevet, hogy hogyan hangzik. Nekünk fontos volt az is, hogy olyan név legyen amit külföldön is ismernek, ha egyszer úgy dönt a gyerek más országba menne, ne legyen az hogy nem tudják kimondani nevét :D

Mi elolvasgattuk a nevek jelentését is, de ezt már csak szórakozásból.

Ez volt a mi tematikánk, ami tökéletesen működött 4 névnél. 100-nál valószínűleg még így is nagyon sok maradna :D de hátha tudtam adni ötletet :)

2021. nov. 8. 21:48
 6/7 Derjaderja ***** válasza:
100%

Hát válassz elvet is. Döntsd el, hogy klasszikusat szeretnèl, magyart, rövidet, hosszút, játékosat, komolyat, becézhetőt stb.

A fiamnal amúgy írtam egy kb 40 tételes listát a páromnak, azzal, hogy heti egyet húzzunk ki. 3 het múlvára kiselejtezte az összeset, majd 3 hónap múlva adott 2, szàmomra vàllalhatatlannak tűnő lehetőséget. Pillogtam és egyet kiválasztottam. Nagyjából a szülőszobán bele is törődtem, és azóta meg is tetszett 🤣

2021. nov. 8. 22:35
 7/7 Derjaderja ***** válasza:
100%
4. Ez jó, a lányomnál en is buktattam meg így neveket.
2021. nov. 8. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!