Nemsoká érkezik a babánk, és olyan nevet választanánk ami nincsen az anyakönyvezhető nevek listájában. Hogyan kell anyakönyvezni egy ilyen nevet?
Próbáltam utánanézni neten, de mindenhol csak a klasszikus anyakönyvezésről van szó... Szeretnék felkészült lenni, de ezen a téren teljesen tapasztalatolan vagyok. Esetleg van köztetek olyan aki egyedi nevet anyakönyveztetett kisbabájának?
HOgyan működik ez? Kórházban lehet ezt kérvényezni, vagy esetleg előre kell valahol jeleznünk? milyen papírok kellenek ehhez?
További nehezítő tényező, hogy a férjem külföldi állampolgár, de magyarországon házasodtunk.
Nagyon örülnék a tapasztalatoknak, tanácsnak.
Előre is köszönöm
Itt olvasható, hogy kérelmezni kell az utónevek felvételébe. Vagy elfogadják, vagy elutasítják.
Ha magyar állampolgár olyan utónevet (másként: keresztnevet) szeretne bejegyeztetni, amely nem található meg az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján levő női és férfiutónevek listájában, akkor ezt a nevet hivatalos eljárásban a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságán (...) kell kérvényeznie az innen letölthető formanyomtatványon.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!! nagyon hasznosak voltak!
amúgy a nevet nem árulnám még el, babonából, ha nem baj. :)
Végül nem fogadták el a nevet amit szerettünk volna :(
Miabell nevet akartuk volna. Ez egy olasz származású név. Ezek szerint magyarországon nem anyakönyvezhető, mert összetett név és a két alakja külön nem létezik (csak Miabella lehetett volna) így feladtuk ezt :(
Beadtam a kérvényt de elutasították :(
Azért köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!