Mi a teendőm , ha nem anyakönyvezhető nevet akarok a babának?
Nem véletlen, hogy van egy lista, ahonnan választhatsz nevet a gyereknek.
Most komolyan ezzel a névvel szopatnád egész életére?
Engedélyeztetni kellett volna, aztán ha jó napjuk van, engedélyezik.
De erről már Hála Istennek lekéstél.
Az MTA-tól kell kérni, hogy engedélyeztessék, de azt még szülés előt bőven. Kérdezd meg a védőnőd, hogy szerinte van-e még rá esély, de szerintem ez több hónap, mire elbírálják.
A szülés után max 3 napod van, hogy megadd a gyerek nevét, de már a szülőszobán ráírják a kis karperecére, amit adnál neki, és annak anyakönyveztethetőnek kell lennie.
Már be kellett volna nyújtani a kérvényt az MTA-hoz. Annyit tehetsz, hogy benyújtod most, és egy másik keresztnevet is választasza gyereknek, amit megkap, ha megszületik. Később, ha elfogadják felveheti második névként.
Vagy adhatsz hasonló nevet, és becézhetitek ahogy szeretnétek.
Mielőtt bármilyen nevet választasz mindig képzeld el, hogy milyen lenne, ha te élnél ezzel a névvel. Ne adj olyan nevet a gyerekednek, amin te sem szívesen mutatkoznál be az óvodában, iskolában, munkahelyen, vagy később idősként.
Anyakönyveztesd Lajos Jánosnak, és akkor nyugodtan szólíthatod Lucsi Janónak.
Egyébként bármi van a papírjain, azt a nevet használjátok a családban, amit akartok. Én tanítottam Gézát, akit Karlosznak szólítottunk, és Josét (ő külföldi kisfiú volt), akit Juniornak, mert a családban ezt szokták meg. Főiskolai csoporttársam Anna volt, de csak a hivatalos papírokon, a családjában és nekünk is Kati.
Ez hosszadalmas folyamat.
Hacsak nem valami kisebbséghez tartozol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!