Ki piszkált mikor nem volt munkád?
Első feleségem 5 évig volt otthon két gyerekünk születése után. Majd visszament dolgozni és egyszer éjszakai műszakból elfelejtett hazajönni, pontosabban máshoz ment. Amíg otthon volt, senki nem piszkálta, noszogatta érte.
Második nejem 4 évig volt otthon, majd a nagyobbik oviba, a második gyerek bölcsibe ment, kedvesem dolgozni. Leépítették kórházi munkájából amikor az első gyerek után vissza kellett volna mennie dolgozni. Terhes volt, mégis kitették. Mivel ilyet nem lehet, megoldották másképp. Egyszerűen nem hosszabbították meg a szerződését. És így máris törvényes volt a dolog.
Kényszer vállalkozó lett.
Nem sokkal később engem is leépített a fidesz. Egy évig még dolgoztam alkalmazottként, majd itthon maradtam szellemi szabadfoglalkozásúként. Lényegében én lettem a háztartásbeli. Nejem éjjel - nappal dolgozott én gondoskodtam/gondoskodom a gyerekekről, az itthoni tennivalókról.
Feleségeimmel szemben, engem többen megszóltak már, vagy beszóltak nekem. Mi az, hogy férfi létemre "nem dolgozom". Mikor megyek végre dolgozni? Eltartatom magam a nejemmel? Lusta disznó, aki ilyet tesz. stb... :-( Az sem számít az ilyen embereknek, hogy itthonról is lehet dolgozni. Sőt, még az sem érdekli őket, hogy kiadó lakásaink is vannak, ami miatt meg is tehetném, hogy egyáltalán ne dolgozzak, dolgozzunk, de legalábbis igen keveset. Amúgy, egésznap meg sem állok, azt totál nem értik sokan.
Egy éve meghalt édesanyám és magunkhoz vettük ápolásra szoruló, félig lebénult 89 éves édesapámat. Így most már ápoló is vagyok 24 órában. Mégis van, aki nem fogja fel, hogy miért nem járok dolgozni munkahelyre. Az ilyenekkel nem is igen szeretek szóba állni, még ha rokon is az illető. Ez már a mély sötét lét szintje!
50F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!