Mit tegyek, ha nem tudok teljesíteni a házimunkában és a főzésben?
A gyerek 1 éves múlt pár hónapja, megy, mint a buldózer. Kiságyban sem marad meg, kimászik.
A férjem 12 órázik (ács), de van, hogy 14-15 órát dolgozik. Csináltam azt, hogy több napra főztem, de azt a férjem nem eszi meg, mert nem szereti a több napos kaját.
#29 vagyok ismét
A több napos étel nem másnapi. És vicces, hogy kölcsönös tiszteletről beszéltek, miután itt kampányoltok,hogy egye meg a több napos ételt a férj. Egyétek meg ti. 🤮
#29, 43
De, a több napos étel lehet másnapi is, mert akkor azt az ételt 2 napig eszik, a 2 meg több mint 1. Nyilván nem tudom, hogy megy pontosan, mert a kérdező eltűnt, de azt pl olvastad, hogy van egy 1 éves gyerekük? Aki jó esetben már mindent eszik, amit ők is. Gondolod, hogy neki is 3-4 napos kaját ad, meg savanyú levest? Rohadtul szó nem volt ilyenekről.
Az apa a leírt munkaidő alapján nincs jelen a család életében, legalábbis hétköznap biztosan. A feleségére marad a komplett háztartás, a gyereknevelés, a boltba járás (gondolom az 1 éves gyerekkel együtt), a logisztika hogy minden meglegyen/kész legyen, az orvoshoz-védőnőhöz járkálás, minden. Igen, az apa meg dolgozik 12-15 órát per nap. Nagyon szép meg becsülendő, csak éppen ennek semmi köze a családjához, mert nyilván a gyerek születése előtt is kellett enni, lakni valahol meg számlákat fizetni, tehát már akkor is ugyanúgy dolgozott. Sőt, már azelőtt is, hogy megismerte a (gyerekük születése előtt valószínűleg ugyanúgy dolgozó!!!) feleségét is. Tehát csak ismételni tudom magam: az ő élete nagyjából semmit nem változott. Elmegy reggel, amikor a gyerek jó eséllyel MÉG alszik, és hazamegy este, amikor jó eséllyel MÁR alszik. Belapátolja a kaját, fürdés, alvás, vége a napjának.
Ennek tekintetében tényleg akkora kérés, hogy a hétfői zöldborsós tokányt egye meg még kedden is ebédre, hogy a feleségének annyival könnyebb legyen, hogy legalább főznie nem kell naponta?
Akárhogy matekozol, egy 14-15 órás munkanapon nem tud segíteni. Érdemben legalábbis nem. Az, hogy gügyög a gyerekének 10 percet, mert éppen annyi időt volt még ébren a gyerek mire hazazért, minden, csak nem segítség.
És persze, nyilván tudták mindezt, de az hogy az apa nincs otthon, nem azt jelenti, hogy neki 0 lemondással, 0 áldozattal, 0 kompromisszummal jár ez az egész gyerekvállalósdi. Ha már máshogy nem (vagy csak alig) tudja kivenni a részét, akkor vegye ki úgy, hogy legalább nem finnyog, ha éppen nem eszik minden nap friss kaját. Attól még az a kaja nem romlott, nem penészes, nem kukacos, bakker.
Agyrém az egész, én még a gyerekek előtt se főztem minden nap, főzzön a halál munka mellett naponta. Csak az a különbség, hogy az én férjem nem kiskirály, teljesen alap neki, hogy mondjuk 2 napra van kaja, sőt legtöbbször ő dobja fel, hogy hagyjam a 'csába, rendeljünk valamit. És még csak nem is azért, mert nincs időm megcsinálni a kaját, pusztán kényelemből.
Az ilyen férfiakkal, mint a kérdező férje, mi lenne, ha egyedül élnének? Mert dolgozni akkor is kéne ugyanígy, de akkor ki pattogna neki minden nap friss kajával? Vagy inkább hazamenne a mamahotelbe?
#47, dehogy szégyelljük :) A mi férjünk megeszi a megmelegített pörköltöt is. ;)
Plusz már egyszer írtam egy hasonló poszt alá, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi férfi MINDEN ÁLDOTT NAP 14-16 órákat dolgozik. Amelyik ismerősöm ennyi dolgozik, az max kétnaponta.
1. A kérdező választotta magának a férjét, és tudta, hogy mennyit dolgozik.
2. Ha a családjáért dolgozik ennyit, azaz leadja otthon a pénzt, akkor igenis megváltozott az ő élete is, mert egy családért felelős. Ha ennyit megy, akkor nekik arra a pénzre szükségük van. Ha a kérdezőnek ez a pénz kell, akkor főzzön már rá basszus, ott fog megpusztulni a tetőn az a szerencsétlen.
3. Ha ma főzök valamit, az holnap egy napos étel lesz, ha addig ötször eszek is belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!