Felesleges elkezdeni kenni stria elleni krémmel ?
Mindenkepp kend valami jo olajossal/zsirossal mert ahogy nyulik a bor elveszti a rugalmassagat.
Ha nem akarsz ra kolteni vegyel 1 uveg olivaolajat max.
En napi 2x kentem weledaval az egesz terhessegre 2 uveg ment el.
Ne sajnald jo vastagon kend be. Ritkan ereztem viszketest akkor is egybol kentem ott ahol ereztem es ez legtobbszor a mellem alatti reszen volt ott kellett nekem a legtobbet nyulnia a bornek.
Nem lett striam. Egyebkent sok baratnomtol hallottam hogy neha elfelejtettek kenni meg kihagytak napokat szerintem ez is kozrejatszhat illetve az is hogy nem kentek eleg mennyiseget.
Nem
Mert nem mindegy, hogy 100 vagy csak 50 lesz
Nem mindegy, hogy köldökig vagy mellig, nem mindegy, hogy 2-3 mm szélesek vagy 1 cm szélesek lesznek.
A dehidratált és száraz bőr könnyebben reped.
Nagyon fontos a belső hidratálás is.
Fiammal való terhességem alattrengeteg krémmel kentem. Kollagént szedtem. (Nem ilyen dm minőség, hanem vichy, bio oil és hasonlók. Vagx 50ezret tuti költöttem ilyenekre. Az eredmény: ujjnyi vadtag lila csíkok.
Most második terhességnèl csak testápolóztam, most kevesebb lett acsíkból
Én bekentem testápolóval amikor eszembe jutott, de nem nagyon foglalkoztam vele, mégse lett egy db stria se a hasamon.
Akkor reped szét a bőr, ha túl gyorsan nyúlik meg, ahhoz képest, amit a bőrtípusod kibír. Ez genetika függő, de a növekedés gyorsasága nem. Így például lehet hogy lucskosra kened magad, szép marad a melled, aztán egyetlen nap alatt megtörténik pl a tejbelövellés, 3 számmal megnő a melled, és hiába kented, egyetlen nap alatt nem képes alkalmazkodni ekkora méret változáshoz és szétreped a bőr rajta. A hasad is ugyanez... Persze kenheted, de ha túl gyorsan nő ahhoz képest, amit a bőrtípusod bír, akkor nem fog számítani.
A combom és a fenekem striás és narancsbőrös már 16 éves korom óta.
A hasamat kentem az első és 2. terhességnél is.
Elsőnél nem lett sehol stria, a 2.nál (ikerterhesség) a köldök piercingnél van egy repedés.
Mindenképp érdemes kenni, már csak a hidratálás miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!