A fiamat el akarja vinni a volt férjem külföldre, de nem akarom engedni, mit csináljak?
Közös a felügyeleti jog, viszont a volt férjemnél lakik a 10 éves fiam. Mielőtt megszóltok: nem iszok, nem drogozok.
A fiam azért az apjánál lakik, mert én nem tudtam volna érte menni az iskolába a munkabeosztásom miatt. Most már egyedül jár iskolába meg haza is, és nem akartuk megbolygatni, főleg hogy az iskolától 3 km-re lakok.
A volt férjem ki akar költözni Angliába munka miatt, és magával akarja vinni a fiamat is. A gyerek is akar menni, de én nem akarom.
11!
A gyerek az apjával él x ideje. Szerinted az oke, ha az apa kimegy, a gyereket meg ott hagyja az anyával, akivel nyilvánvalóan nem olyan közeli a kapcsolata. Az nem baj, ha a gyerek az apját, akivel eddig egyutt élt nem latja naponta, csak az anya ne sérüljön. Igaz, a gyerek szeret az apjával élni, hiszen amikor változtathattak volna se tették. Igaz, a gyerek menni akar, de ki nem xarja le.
Azt írta az anya, hogy apánál alszik ugyan, de közel laknak és hétközben is találkoznak. Ahogy ebből képzelem, szünetekben szokott huzamosabb ideig nála is lenni. Most ez is ilyen lenne.
Én is elvált vagyok, hasonló korú gyerekeink nálam laknak, apjuk meg másik városban, de szoktak nála is lenni nyáron több hetet is a gyerekek, mert őt is szeretik, nem trauma nekik, s nem szeretnek ettől engem kevésbé.
De ez csak egy kompromisszumos ötlet volt, majd Kérdező reagál.
14!
Nem, nem azt írta.
Ezt irta: "...a volt férjemnél lakik a 10 éves fiam" és " Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy én csak hétvégente látom a gyereket. Látom hétköznap is,..."
Ez jelenthet bármit. Jelentheti azt, hogy mindennap látja a gyereket egy órára, jelentheti hogy 3 nap délután 4tol este 8ig nála van, jelentheti azt, hogy hétfőn és szerdán látja masfel orara. A gyerek az apjánál lakik. Ott el, ott ébred, ott készül iskolába, ott alszik el, az az otthona.
16!
Aha. Akkor kérdezd már meg róluk, mit szólnának hozzá, ha holnaptól apunál élnének és téged mondjuk három havonta látnának, mert itt Kb ez lenne a helyzet az általad felvázolt esetben.
Igen, és fordítva is ez lenne, hogy csak háromhavonta látja az anyját. Persze tudom, nem látjuk, milyen szoros a kapcsolatuk. De 10 évesen még nem hiszem, hogy felfogja, hogy ez mennyire hosszú távú döntés. Nem azt írtam, hogy ne menjen, hanem hogy próbálják ki, hogy amíg apa kint mindent elintéz, addig anyuval van. Akkor jobban tud ő is dönteni és anyának is be kell áldozni, meg kell oldania azt a munkarendet, ha tényleg ezt akarja. Hisz náluk közös a felügyeleti jog, nincs egyik szülőnek sem több joga a gyerekhez, mint a másiknak és engedély nélkül nem viheti el. Ezt szerintem az apának figyelembe kellett volna vennie, mielőtt igent mond, hiszen ő is beleegyezett ebbe váláskor. De nem valamelyikük ellen írtam, és csak egy ötlet volt.
Nálunk én vagyok a kizárólagos, a nagyobbikom 11 éves, reflexből elő szokta húzni azt a kártyát, hogy ha itthon nem tetszik valami (pl. nem gépezhet tanulás helyett), hogy de akkor majd elköltözik az apjához. Mondtam, oké, és ha apa sem engedi? Akkor szerinte majd visszaköltözik. És kérdeztem, sulit is akar-e a váltani? Ja azt nem, mert hiányoznának a barátai. Vagy ott kevesebbet kell tanulni...? (Szorgalmas gyermek...:D) De ilyen fix egy kiskamasz gondolkodása. És nagyban függ attól is, hogy épp ki kérdezi, annak meg akar-e ott felelni, mert a játszmákat azért már kapizsgálja.
18!
Nem, fordítva nem ez lenne, hiszen a gyerek az APJÁVAL él. Az apja a mindennapjai része, azg apa a fix pont, ahh apa az otthon. Nem az anya.
19. Lehet, hogy élete nagyobbik részében vagy akár még pár hónapja is az anyjával is együtt élt, a fix pont meg most akar külföldre költözni minden más ismerős dolgotól elszakítva a gyereket. Nem ennyire fekete-fehér, és egy 10 éves nem totyogó, akinek a napirend fog hiányozni, ellenben pl. a haverok vagy nagyszülők már igen.
De most ennek a diszkurzusnak a nagy része találgatás mindkettőnk részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!