A fiamat el akarja vinni a volt férjem külföldre, de nem akarom engedni, mit csináljak?
Közös a felügyeleti jog, viszont a volt férjemnél lakik a 10 éves fiam. Mielőtt megszóltok: nem iszok, nem drogozok.
A fiam azért az apjánál lakik, mert én nem tudtam volna érte menni az iskolába a munkabeosztásom miatt. Most már egyedül jár iskolába meg haza is, és nem akartuk megbolygatni, főleg hogy az iskolától 3 km-re lakok.
A volt férjem ki akar költözni Angliába munka miatt, és magával akarja vinni a fiamat is. A gyerek is akar menni, de én nem akarom.
Költözéshez kell mindkét szülő beleegyezése, így ha nem akarod, nem viheti. Kérheti viszont a gyámhivatal segítségét, akik dönthetnek a te akaratod ellenére is.
Azt gondold végig, hogy ha a gyerek menni akar és te nem engeded, az egészen biztosan tönkre fogja vágni a kapcsolatotokat.
Most azért már nem ìgy megy, hogy fogja magát és kiköltözik, rengeteg minden kell hozzá, pl egy legalább évi 25 vagy 26 ezres fizetés, amit nem dobálnak csak úgy az emberhez, vagy hiányszakma (sofőr jelenleg), és viza.
Illetve az engedélyed nélkül nem viheti sehova.
Viszont ha a fiad akarna menni, én megfontolnám, hogy engedem. Úgyis az apjával lakik, szüneteket veled töltené...
7!
Ha nem engednéd, az apjának továbbra is lehetosege lenne a gyamhivatalhoz fordulni. A 10 évest már megkérdezhetik, mi a véleménye és igen nagy eselylel megadnák az engedélyt a te akaratod ellenére is.
"Ha a volt férjed valami fantasztikus, kihagyhatatlan lehetőséget kapott, akkor menj te is. Segítsen neked intézni munkát, szállást."
He? Már ugyan miért az exférj kellene hogy bármit is intézzen? Nagy lány a kérdező, ha 10 éves fia van, oldja meg maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!