Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig küzdenétek a házasság...

Meddig küzdenétek a házasság megmentéséért, ha már van egy gyerek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 16:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
A probléma az, hogy elhidegültünk egymástól. Már nem is kívánjuk a másikat.
2021. okt. 25. 16:45
 2/13 anonim válasza:
80%
Én a végsőkig küzdenék hogy egy család maradjunk. Gondolj vissza miért mentél hozzá mit szerettél benne… Ha úgy érzed semmi nem segít nem szégyen a párterápia
2021. okt. 25. 16:51
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Nem küzdenék érte, de ha "csak" annyi a baj, hogy elhidegültünk akkor nem bontanám fel mindaddig, amíg meg nem ismerek valaki mást.
2021. okt. 25. 17:00
 4/13 anonim ***** válasza:
35%

Ahogy a 3-as, addig nem, amíg nincs más

Viszont előtte:

Megkeresném az okokat

Elmennék pártepiára is

2021. okt. 25. 17:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan addig, ameddig mindketten aktívan dolgozni akarunk a megmentésén. Egy jó terapeuta segítségével jól el lehet indulni. Azt nem várnám meg amíg lesz valakim, vagy neki. Onnantól kezdve szerintem már nincs mit tenni.
2021. okt. 25. 17:21
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Miért nem küzdenétek? Mert könnyebb eldobni valami pár hónapig izgalmasra? Ő ugyanaz az ember, akibe annyira szerelmesek voltatok, hogy hozzámentetek és gyermeket vállaltatok, hahó!

Természetesen a végsőkig küzdenék, ahogy a férjem is, bár mi inkább az elhidegülést megelőzve teszünk a házasságunkért.

2021. okt. 25. 17:21
 7/13 A kérdező kommentje:

Sem én, sem ő nem ugyanaz az ember.

Türelmetlen vagyok, kapkodok, hamar felidesítem magam mindenen, csattanok.

2021. okt. 25. 17:36
 8/13 anonim ***** válasza:
19%
Semeddig, ami nem megy azt nem kell erőltetni, visszahozni a régi érzéseket meg nem lehet
2021. okt. 25. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

A végsőkig, rajongok a férjemért, egyelőre nem is tudom elképzelni, hogy ez ne így legyen, 10 éve vagyunk együtt, 2 gyerekünk van, az elhidegülés ellen már most vannak 20 évre előremenően terveink, valamivel mindig feldobjuk egymást, sokat beszélgetünk, ötletelünk, nem csak élünk egymás mellett.

Nemrég együtt néztük az új HBO sorozatot, a Jelenetek egy házasságbólt és teljesen meg voltunk rökönyödve pl azon, hogy a nő nem szól semmilyen aggályáról hónapokig vagy évekig hanem egyszercsak nulla küzdelem után se szó se beszéd lelép a szeretőjével és otthagyja a mit sem sejtő férjét a gyerekkel mert ő levegőt akar (itt tartunk most, nem láttuk tovább egyelőre mert kiégetett ez a mentalitás). Számomra ez elképzelhetetlen, biztos, hogy nekünk is lesznek még gondjaink, fogjuk egymást unni is de csak akkor lépnék le ha már mindent is megpróbáltunk volna és nem lehet helyrehozni a kapcsolatot, az elhidegülés és unatkozás pedig nálam nem a helyrehozhatatlan kategória, minimális nyitottsággal könnyen kezelhető a legtöbb esetben. Úgy pedig, hogy gyerekeink is vannak és látom, hogy mennyire rajonganak az apjukért bármit bevállalnék, hogy egészben maradjon a család, de ehhez nagyon komoly elhatározás, önkritika és áldozatkészség szükségeltetik, ezek közül pedig manapság sajnos egyik sem divat azt látom, egyszerűbb elválni.

2021. okt. 25. 17:53
 10/13 anonim ***** válasza:
98%
Mi ugyanebben a cipőben járunk. És küzdünk. Miért? Mert senkinek nem lesz jobb a válástól. Se nekem, se neki, a gyerekünknek meg pláne nem. Találhatnék egy másikat, akivel 5 éven belül ugyanitt tartanék, mert a párkapcsolatok természete ilyen. Beleszürkül a hétköznapokban ha nem teszünk érte. Ha egy nehezebb élethelyzet van, akkor még nagyobb tudatosságra van szükség. Nálunk ez nem volt meg... Szóval inkább ezen dolgozom, mert megéri, a lányunk miatt is, mint keresni egy újat, ahol ugyanazt megfuthatjuk. És azért, mert el tudjuk képzelni, hogy megoldjuk. Vannak alapjaink, amire építhetünk. És nem hagyjuk, hogy a napi gondok elsodorják azt. Hiszem, hogy vissza tudunk találni egymáshoz. És mellette azt is tudom, hogy nem ugyanazt kell keresni a másikban, mint ami az első években volt köztünk. Tenni kell érte, kőkeményen, legtöbbször komfortzónán kívül. Mi most kezdjük a párterápiát illetve én már járok egyénibe. Ha ezt meglépjük, akkor azt érzem szintet léptünk és erősebben jövünk ki belőle.
2021. okt. 25. 18:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!