Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akit a szülei túlféltettek,...

Akit a szülei túlféltettek, mindentől óvtak, azokból milyen felnőtt lett?

Figyelt kérdés
2021. okt. 22. 16:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Szorongó. Pszichoterápia segít valamennyit.
2021. okt. 22. 16:23
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Magamból kiindulva egy antiszociális, szorongó, lelkibeteg nyomorult.
2021. okt. 22. 16:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmet nevelték így. Egyetemre kerülve lett először szabad. Pia, pasik... jó hogy nem lett alkoholista, annyira.
2021. okt. 22. 16:30
 4/13 anonim válasza:
100%

En tobbnyire evyedul nottem fel es 16 eves koromtol egyedul is laktam meg inteztem a dolgaimat. Anyam anyja pontosan ilyen helikopterszulo volt mint amit irsz. Szornyu hatasa van. Akarkit latok aki igy nott fel mindegyik egy eleten at be van kattanva es ami rosszabb hogy tovabb is orokitik. En joba vagyok anyammal de ehhez az kellett hogy ne talalkozzunk evekig es bar az egyedulletnek is sulyos hatasai vannak de Szuzmaria es a Teremto ovjon meg attol hogy ilyen csaladba szulessek, inkabb megszakadnek hogy fenntartsam magam csak ne hiperventilaljon valaki allandoan a nyakamba.

De van olyan aki ebbe beleszokik. Abbol lesz a mamahotel. Szerintem akarmelyik vegletbe kerul is az ember- szorongos vagy tul laza - mindenkeppen torzul a szemelyiseg.

2021. okt. 22. 16:32
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Szorongó, asszociális és életképtelen. Sokat javultam, de bőven van még mit.
2021. okt. 22. 16:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szorongó lettem, féltem mindentől mindenkitől
2021. okt. 22. 17:11
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Férjem és sógorom ebben a közegben nőtt fel... Hát, van baj bőven! Sógorom sikeres a munkában, de 40 évesen, milliós fizetéssel, még mindig minden hétvégén hazajár az anyjához hogy főzzön és mosson neki, eddig még nem volt hosszú párkapcsolata, mert a barátnői ezt nem tűrték hosszútávon. Továbbá nem mer kilépni a konfortzónájából. Nem szeretne még saját lakást venni, családot alapítani, mert nem tudja, hogy mit hoz a jövő, "nem áll elég biztos lábon" , hogy egyedül meg tudjanak élni a jövendőbeli feleségével.

Férjem szerencsére korán kikerült a körből, de ő meg lázadt minden és mindenki ellen. Rengeteget ivott, cigizett, teljesen megvadult. Nagyon hosszú idő kellett, mire tényleg rendbejött az élete.

Nekik gyerekkorukból szinte semmilyen élményük nincs. Egyszer engedték el őket táborozni és ennyi. Kertes házban éltek, de az udvarra se mehettek ki egyedül (a szülőknek meg nem volt idejük velük foglalkozni).

Akkor csapott arcon a valóság, hogy milyen sivár gyerekkoruk lehetett, amikor a lányunkkal ott voltunk anyóséknál, és a kicsi ki akart menni az utcára anyósommal. Először az volt a baj, mert megfogta a csiszolt fa kerítést, merthogy szálka megy a kezébe, aztán az, hogy kilépett az úttestre (egy zsákutca utolsó háza előtt) és hogy most majd elüti egy autó, utána meg az volt a gond, hogy megfogott egy kavicsot és mi van, ha azt a kavicsot lepisilte egy macska, majd a lányom jöl összeszedi a toxoplazmózist. Szóval kemény lehetett egy ilyen anya mellett felnőni.

2021. okt. 22. 17:31
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
A másik oldal sem jobb, amikor mindent engednek, mint nekem. 13 évesen már fesztiválon ittam az apámmal, masszív alkoholista voltam tíz évig (lélekben ugye még mindig az vagyok, nagyon kell vigyáznom) Illetve ugyanúgy szorongó és lelkibeteg vagyok, és introvertált, mint amit itt írnak a többiek🤷🏻‍♀️
2021. okt. 22. 18:02
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez a gyerek alaptermészetétől is függ. Van, aki átesik a ló túloldalára, amint "szabadul", van, aki annyira beleszokik, hogy nem tud leválni, van, aki szorongó lesz később is, mert nem találja a helyét. Nálunk szerencsésen alakult, a sok konfliktus ellenére, tesóm és én is viszonylag önállók lettünk, de mi szabtuk meg a távolságot a szülőkkel, de több év harc volt a leválás a szüleinkről, nem miattunk, miattuk. Vannak olyan problémák, amik erre vezethetők vissza, ami nehezebb megy, de mindkettőnkben megvan az, hogy tudjuk, mit akarunk.
2021. okt. 22. 18:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Férjem és a sógornőm így nőtt fel. Mindketten önbizalom hiányosak, nem tudnak dönteni(nem tanították meg őket dönteni, mindig eldöntöttek helyettük mindent), szoronganak, antiszociálisak, egyáltalán nem önállóak. Anyósom a mai napig szeretné irányítani, kontrollàlni őket. Soha nem lehetett saját véleményük, nem mondhatták el, mit éreznek.

A férjem számára akkor nyílt ki a világ, amikor összeköltöztünk, és nagyon sokat vàltozott azóta. Nagyon nehezen beszél az érzéseiről, de már könnyebben megnyílik, mint régebben.

Anyósom a fiunkat (3 éves) is burokban szeretné tartani, hiszen olyan veszélyes a világ. Erre mondtam neki, hogy nem megvédeni kell mindentől, hanem megtanítani arra, hogyan nèzzen szembe a dolgokkal. Én már most adok neki feladatokat, dönthet kicsi dolgokban, de ha anyósom is ott van, mindent meg akar csinálni helyette. Sokszor már a fiunk szól, hogy egyedül szeretne megcsinálni ezt vagy azt.

2021. okt. 22. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!