Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kistestvèr kèrdès..na de ìgy?

Kistestvèr kèrdès..na de ìgy?

Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hònapos. Nem valami jò alvò, de igazábòl szerintem lehetne ezerszer rosszab is, hasfájòs sem volt, de azèrt volt sok nehèz pillanat, kinek nincs. A fèrjemmel sok feszkòn vagyunk túl, főleg a nemalvás miatt (mèrnemalszik, neúgy, hanemìgy, eznemnormális, biztosbajavan stb) meg amiatt, hogy a hormonok miatt sokszor voltam zizi èn is, bevallom. Imádjuk egymást, mindig megbeszèljük a dolgokat utòlag, maximálisan kiveszi a rèszèt mindenből, altat, etet, mindent megtesz èrtünk, ezzel nincs gond. Viszont egyiken sem vagyunk a türelem mintapèldánya, elèg olaszos pár vagyunk az első perctől kezdve. Már sokat fejlődtünk, de èn sajnos ma is ráripakodtam a kisfiamra, mert megrágta, s majdnem megette a habtapit. Tegnap bányásztam ki egy nagy darabot a szájábòl, nagyon megijedtem, s veszekedtem rá, persze utòlag bánom, mert el is sìrta magát szegèny. Borzasztò nehezemre esik ilyenkor rádöbbennem, hogy ha már most ìgy viselkedem, mi lesz kèsőbb? Valò nekem ìgy az anyaság? Fèrjem szintèn lobbanèkony termèszet, bár sokat változott már, igyekszik ő is türelmesebb lenni. Viszont felmerült bennem, hogy talán mègsem kellene bevállalnunk mèg egy babát a jövőben, mert nèha úgy èrzem totál nem tudok nyugodt maradni egyes szitukban, s nem akarom bántani a gyerekem, de vègül valamièrt mègis sikerül, s ez nagyon bánt engem. Fèrjemmel 2 gyereket akartunk, de már kètsègeink vannak, nèha úgy èrezzük egyhez is kevesek vagyunk. Volt veletek hasonlò? Ki hogy èrez az első baba után? Ha most kijelentem, hogy sosem szülök többet, rossz èrzès elèggè. Viszont, ha belegondolok mèg egy lurkòba elfog a pánik. Úgy èrzem kevès lennèk hozzá. :/
2021. okt. 20. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk várj? Majd meglátod később.

Amikor a nagyobb 11 hónapos volt, a hátam közepére se kívántam egy másodikat, annyira lefoglalt, hiába akartunk eredetileg kettőt. Telt múlt az idő, alakultak a dolgok és végül 3 év lett köztük.

2021. okt. 20. 23:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtehetitek, szerintem is várjatok pár évet. A szüleim 3 gyereket vállaltak be és bár hálás vagyok, hogy a világra jöttem, nem volt való nekik ennyi gyerek. Tudod, "végülis belőlem is normális felnőtt lett", de nem hiszem, hogy megfelelően mérték fel a határaikat.

Nekünk 2 gyerekünk van a férjemmel és hiába szerettünk volna négyet, be kellett látnunk, hogy a négyünk szellemi épségéért ennyiben meg kell állnunk.

2021. okt. 21. 00:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tudom javasolni, hogy várjatok. Nem kell ilyen kis korkülönbséggel vállalni, ráértek később, ha a nagy nagyobb lesz, még kicsi, szinte ő is baba. Az én gyerekeim között 2 év különbség van, de így is nagyon nehéz. Én legalább óvodás korig várnék. Addig meg eldől, hogy biztosan akarjátok-e.
2021. okt. 21. 07:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt tudom, amíg vacilálok, addig biztos nem lesz még egy. A férjem már legszívesebben ma nekiállna mégegynek.

De nekem nem ilyen könnyű. Akkor lesz, ha már nem lesznek a fejemben erős kétségek, amikor már nem egyik nap így, a másik nap úgy gondolkodom.

2021. okt. 21. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!