Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tervezed a gyerekeidet...

Hogyan tervezed a gyerekeidet segíteni elindulni az életben, ha majd felnőnek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 14:55
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem állította, hogy ez az elvárható alap norma, hogy a szülő vegyen lakást. Engem csak az ütött meg, hogy egyesek szerint csak abból lesz ember, és csak az fogja tudni értékelni a dolgokat, aki saját maga küzd meg mindenért. Ez is végletes gondolkodás ugyanúgy. Én voltam aki lakást, kocsit kapott. Nem gondolom, hogy nekem ez alanyi jogon járt, de a szülőm tudott adni és szívesen adott, én pedig hálás vagyok érte, nem lettem egy önző dög sem. Ennyi:)
2021. okt. 22. 12:27
 32/33 anonim ***** válasza:
52%

Hát ezért mondtam én azt, hogy ezt döntse el a szülő. Ha a gyereke életképtelen lett, akkor ne toldja meg ezt még azzal, hogy mindent alátesz, próbálja inkább még egy kicsit terelgetni a talpraesettség irányába.

Ha a gyerek sínen van és úgy gondolja, hogy az értékrendje is tök oké, akkor ha tud, adjon.

Én pl. ezeket a babakötvényeket ellenzem tökéletesen emiatt. Gyűjtögetek neki, majd nem én döntöm el, hogy mikor adom át a neki szánt összeget, hanem a kora. Ma egy 18 éves fiatal még egy hatalmas gyerek. Pont nem feltétlenül kéne a zsebébe dobni néhány milliót már akkor. De ez csak az én véleményem.

2021. okt. 22. 12:35
 33/33 anonim ***** válasza:
65%

"Ma egy 18 éves fiatal még egy hatalmas gyerek. Pont nem feltétlenül kéne a zsebébe dobni néhány milliót már akkor."

Egyetértek.

Én akkor kaptam meg a lakást, mikor lediplomáztam és kezemben volt a munkaszerződésem megyeszékhelyen lévő munkahelytől.

2021. okt. 22. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!