Szerintetek ennyi pénzből ki fogunk jönni?
Panelben laktunk eddig,albiba. Sikerült megtalálnunk álmaink kertes házát, folyamatban van a vásárlás. Számolgattunk a hitel+számlák+benzin után marad havi 280 ezer ft-unk megélni.Egyenlőre 3an vagyunk, szeretnénk még egy babát a lányunk mellé.
Szerintetek ennyi pénzből meg lehet élni 3an?
Megtakarításunk 1 millió Ft ami maradt. De ehhez nem szeretnénk nyulni,csak ha nagyon muszáj.
Mit gondoltok?
Fejenként min. 60eFt a kaja, a piciknek a tápszer és egyéb különleges igények miatt 30.
Havonta 5eFt/főt számolhattok gyógyszerre míg ovisok (igen magatokra is számoljátok).
Az autónak vannak egyéb költségei, havonta legalább 20eFt-ot tegyetek félre, 300eFt alatt nem áll meg egy javítás..
Kelleni fog rengeteg pelus a picinek és a nagyobbnak új ruhák. 1 hónap alatt 3 méretet hordott unokahugi!
Nektek is kell ruha. Pl. átlag lebontva havonta min. 5eFt/fő, a gyerekeknek 10.
Tisztálkodás, takarítás, mosás havi 10-ből megvan..
Sos helyzet is lehet, én havi 10et számolnék ilyenre.
Ház fenntartására is kell számolni, egy tetőcsere 4-5MFt olyan 20 évente vagy lehet részekben javítani.. kerítésfestés, kerti gépek (alap a fűnyíró), vakolat javítása..
3nak még ok, de 4 már necces!
Jaj, 2-es , fogadjunk, hogy csak provokálásnak írtad be ezt a kommentet...
Fejenként havi 60 ezer kajára meg fejenként 5 ezer gyógyszerre... Persze 😄
Azt ne mondd, hogy elköltötök havi 20-at gyógyszerre, mert nek hiszem el, ez nem átlag.
Szerintem simán. Nekünk volt olyan időszak (sajnos, covid miatt), hogy csak az én kis gyedem volt a havi bevétel, és megvoltunk.
Nyilván nagyon szűkösen, tehát nem volt nagy dubajozás otthon, de el lehetett lenni.
A menet egyszerű volt, ésszel és előre tervezve. Mondjuk az baromi sokat dob, ha tudni van e segítségetek. Nekem a szüleim rengeteget veteményeznek, így csak húst, pekarut kellett rendszeresen vennem, amúgy ami a kertbe termett, meg el lett rakva, azokat használtam fel. Ez már nagy könnyedség.
Ez egy átmeneti pár hónap volt, meg annak a fele amit ti kalkuláltatok, de ha mi ebből meg tudtuk oldani, akkor szerintem ti is.
Simán,főleg hogy van tartalék.Egyik autó javításom sem volt 300.000 Ft pedig nem gagyi a kocsim és nem is régi,nem mellesleg külföldről kellett beszerezni az alkatrészt.A kaja szintén nincs 60 Ft/fő. Nem tudom ki hol él melyik megye,de 280-ból én félre is tudok tenni.
Szerintem ez nagyban függ attól ki milyen színvonalat vár el. Normális színvonalon, nem tescos párizsit vásárolva is lehet jól megélni ennyiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!