Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kulfoldon elek, es felek...

Kulfoldon elek, es felek milyen problema lehet a babával, hogy hivni kell a mentoket?

Figyelt kérdés

Milyen baj torténhet egy babaval, hogy mentot kell hivni?

Felek,es fel szeretnék rá felkészulni, ha baj van megnézzem az adott nyelven hogy kell mondani.

Sajnos ez a helyzet, kulfoldon èlunk. Persze otthon jobb lenne.

2021. szept. 30. 21:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Mo-n milyen esetekben hívnád? külföldön ugyanez. amúgy ha kint nem jó, miért nem mész haza?
2021. szept. 30. 22:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Létezik online baba elsősegély tanfolyam, végezd el, ha ennyire parázol.
2021. okt. 1. 07:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan, be akarsz tanulni 10 peldamondatot 10 vészhelyzetre? Mit csinálsz ha a 11. esik meg? Vagy mit csinálsz abban a helyzetben, amikor a diszpécser fel tesz egy kérdést? Értelmesebb lett volna már a nyelvet megtanulni. Ess neki most intenzíven.
2021. okt. 1. 07:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A külföld mit takar?

Angliában pl ha nincs vészhelyzet (a gyerek fulladozik, beverte a fejét és vérzik, lenyelt valami éleset, etc akkor az 111-et tárcsázd, és ott kerdésekre válaszolva megmondják mit tegyél. Olyanokat kérdeznek, látsz-e rajta nyílt sebet, meleg-e a mellkasa, ébren van-e stb és a válaszaid alapján kidob nekik valamit a gép, hogy mi a teendő. Ha semmi sürgős, a háziorvos felkeresését javasolják, ha nincs orvos mert pl hétvége van, akkor egy ügyeletes orvos felhív téged egy órán belül.

Nagyon előre szavakat neme tudsz begyakorolni, aminek esetleg érdemes utána nézni, hogy mondják az adott nyelven azt, hogy fulladozik, beütötte, seb, vérzik, hány, hasmenés, elájult tehát azok a szavak amiket logikusan végig gondolva te is ki tudsz keresni a szótárból.

Az más kérdés, hogy egy helyi diszpécserrel akár mentő, akár 111 féle dolog ha nem tudsz kommunikálni rendesen, akkor lehet nem fog tudni segíteni se rendesen. Azt javaslom inkább, hogy ha ennyire nem megy az adott nyelv, egyrészt kezdd el tanulni a saját érdeketekben (mi van pl ha behívnak a suliba majd később és egy kukkot nem értesz, hogy mi a baj) másrészt beszéld meg valakivel, hogy ha baj van, hívhatod (keress anyukákat a közelben).

Én már mentőztem itt angliában, abból kiindulva mennyit kellett várjak rájuk (oké nem voltam közvetlen életveszélyben) inkább gyors taxit hívnék ha a sürgősségire kell menni. Lehet ha úgy hívtam volna fel őket hogy egy kés áll ki a mellkasomból, akkor nem kérdeznek annyi mindent.

Sok sikert. Tanuld meg az adott nyelvet, és nézd meg a neten mit kell tenni, ha fuldoklik a gyerek, vagy beveri a fejét

Szerintem ez a 2 leggyakoribb ok amiért mentőt kellene hívj.

2021. okt. 1. 07:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm utolsó!

Németországbsn.

2021. okt. 1. 09:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom a Facebook Németországi anyukás csoportjait.ott tudnak neked segíteni mindig amúgy ha nagygond van felhívod 112 számot ha tudsz angolul akkor telefonon angolul elmondva is tudnak segíteni.
2021. okt. 1. 14:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Németországban mindegy, hogy angol vagy németül mondod, de nem leég megtanulni, hogy elmond mi a baj, bár a semminél több, azt is meg kell érteni amit a másik mondd, vagy kérdez. Angolul fél év alatt nagyon sokat meg tudsz tanulni,(az szerintem jóval-jóval könnyebb, mint a német,de kinek mi) mondjuk bármilyen nyelven. Állj neki is és tanulj, otthon együl is. Kutyát nem érdekli kint,hogy irodalmi nyelvet beszéled-e, tökéletes-e, értesd meg magad.
2021. okt. 3. 08:26
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván ha tudna bármilyen széleskörűen beszélt idegen nyelvet, nem tette volna fel a kérdést. Egyértelmű, hogy csak magyarul tud. A mondat betanulás értelmetlen, hiszen vissza fognak kerdezni, bármit is mondasz. Ezért nem szabad nyelvtudas nélkül külföldre költözni.
2021. okt. 3. 08:32
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Szabad nyelvtudás nélkül külföldre költözni, amennyiben nincs és nem az elkövetkező 1-2 évben akar gyereket, és hajlandó megtanulni az adott nyelven beszélni.

Én is nyelvtudás nélkül érkeztem, megtanultam a nyelvet itt, nincs azzal semmi baj.

2021. okt. 3. 11:46
 10/13 anonim ***** válasza:
60%

9!

Ah,értem. Nyilván veszhelyzet csak gyerekvállalás eseten merül fel. Olyan nincs, hogy mondjuk te magad leesel otthon a lépcsőn és magadnak kell mentőt hívni. Olyan sincs, hogy alá kell írnod egy munkaszerződést. Olyan sincs, hogy szimplán orvoshoz kell menned és elmondanod, mi a panaszod. Az, aki NULLA nyelvtudas nélkül külföldre megy....

2021. okt. 3. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!